Odszkodowanie

Witam
może ktoś z Was podpowie mi co zrobić w przypadku gdy uważam, że ubezpieczyciel zaniżył szkodę mojego auta?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie bierz kasy tylko napraw sobie w systemie bezgotówkowym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale jak zaniżył ?
Jeżeli dostałaś kosztorys ofertowy (czyli tzw propozycję ile to ubezpieczyciel chciałby tobie zapłacić), to piszesz odwołanie że nie zgadzasz się bo.................... i czekasz na odpowiedź
Jak dostaniesz kolejny kosztorys to ......... w sumie dalej nie wiem bo na niego czekam ;P , ale wyjścia teoretycznie są 3.
1. Negocjujesz do skutku
2. Idziesz do sądu
3. Machasz ręką i idziesz z kosztorysem do warsztatu , który naprawia tobie auto, odbierasz sprawne auto , a warsztat sam się już dalej wykłóca z ubezpieczycielem, ty nie bierzesz w tym udziału.

Bierzesz rzeczoznawcę np z pzm koszt ok 400 zl.i robi ci na nowo wycene auta przed i po szkodzie. I wysylasz do ubezpieczyciela .wraz z ustswowymi odsetkami.i zwrotem kosztów poniesionej ekspertyzy .to wsio:-)

Inne tematy z forum

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...

pierwszy samochod (12 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?