PRACA W FIRMIE BITON

Po rozmowie z pracownikami nikt tam długo nie wytrzymuje ,praca ok jak każda ale są pewne minusy czyli brak umowy pracujesz domagasz się jesteś zwodzony, 1 przerwa na 30minut i pracujesz 10-12 godzin a przerwa jest o 10;00 , brak zaliczek ale jeden pozytyw wypłacalni są.
no i kierownik potrąca za palenie ,częste gadanie oraz za stanie inaczej mówiąc obóz pracy lepiej miał niewolnik bo dostawał wodę w upały itd. tu zapomni o tych środkach itd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: PRACA W FIRMIE BITON

no to chyba cos sie zmieniło kiedys bylo spoko a dokladnie na jakiej budowie byłes????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozmawiałem na budowie koszary robiłem w innej firmie i widziałem co tam się dzieje :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ma ktos jeszcze jakies opinie gdzie teraz np robią budowy i wogole?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obóz pracy. Na temat kadry kierowniczej to ja się nie wypowiadam bo szkoda słów na pisanie Ta firma musi paść. Dla chętnych do prace to powiem zastanów się trzy razy zanim podejmiecie decyzję podjęcia pracy w tym BURDELU.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cóż zarządzanie kadrą jest zerowe ludzie są zastraszani 90% pracuje na czarno ( coś trzeba zrobić - PIP-a powinna się zainteresować może podsunąć trzeba im jakieś info, jak są chętne osoby to może związki zawodowe założymy ) A sytuacja jest do naprawienia wystarczy kierownika grzeska zwolnić i pozwolić ludziom pacować jak będą uczciwie traktowani to będą uczciwie pracować. Z niewolnika nie będzie pracownika panie prezesie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panowie praca na budowie to nie jest przedszkole, pracowałem w tej firmie jakiś czas i wiem ze jak ma się jaja, chęć do pracy i odrobinę wiedzy to nie ma tam tragedii...owszem pare osób mogło by ponarzekać ale ich wpisów tu nie widzę. Same wpisy od wiecznych poszukiwaczy pracy ;)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

JO i tu się z tobą w zupełności zgodzę pracują w tej firmie ludzie ślizgający się na karkach innych i mają (oprócz wiedzy w temacie) wszystko i wszystkich gdzieś i tu jest problem który powinna rozwiązać kadra tej firmy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

widzę ze szykuje się nowy nabór do obozu pracy o nazwie biton . ta firma to żenada , totalny bałagan zero organizacji pracy a wszystkim kręci niby kierownik totalny dezorganizator i terrorysta człowiek który uważa ze krzykiem i zastraszaniem uzyska dobrych pracowników na chwile , bo mało kto wytrzymuje w tej firmie więcej niż dwa miesiące . szkoda czasu i zdrowia na taki bałagan , ja mam już to z głowy i osobiście przestrzegam przed błędem podjęcia pracy w tej firmie .
ps; pozdrawiam byłych kolegów z budowy na garnizonie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiesz masz może racje ale za 10zł to niech sami zasuwają skoro sprzątaczka ma 10zł i ty fachowiec dajesz się poniżać???????? jeśli tak to mam dla ciebie robotę zrobienie łazienki za miskę ryżu . Ja dymać się nie dam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja znam ta firmę dobrze Grzegorz możne jest ostry ale tylko dla osób które się chcą ślizgać nic nie robiąc popracować (jeśli to praca można nazwać) ile się da i wyrwać za włóczenie po budowie tyle ile można dopóki nikt nie zał warzy ze on nic nie robi wypowiadają się tu leserzy i nieroby a jak im nie pasuje praca to niech ją zmienią banda pijaków i nierobów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ja też znam tą firmę dobrze i nie twierdze żeby pobłażać ludziom którzy się opieprzają . Ale nie znaczy to ze wszyscy są jak ty to nazywasz - (bandą pijaków i nierobów) i traktowanie ich w ten sposób jest co najmniej żenujące . Zachowania Grzegorza można nazwać chamskie i na poziomie chłopa od gnoju a nie kierownika firmy .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

powiem tak d*pA NIE FIRMA. Ile jeszcze osób napisze tu jeszcze negatywne opinie o tej firmie. A osoby które tu piszą to nie są ściemniacz tylko osoby które się cenią ja wolę pracować jako sprzątacz i mam 12 zł/h i normalnych kierowników a nie nazistów
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

co ty kurka 12zt na godzine jako sprzatacz???? hahhahahahahahahahaah nie pij tyle czlowieku ze jako sprzatacz dalom 12zt na godzine hhahahahahah ale dobra pozdro xxxxxxx
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdzie znajduje się biuro tej firmy ?
Ma ktoś nr do kierownika ?

BITON Sp. z o.o.
ul. Budowlanych 31, p.413
80-298 Gdańsk
Prowadzą teraz budowę na Garnizonie w Gdańsku Wrzeszczu
Nr.(kierownika) 508143206

Fachowiec za 10 zł nie idzie do takiej pracy ,jak już to o dzieło a być czyimś niewolnikiem to przykre
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda jest taka w czasie pseudo rozmowy kwalifikacyjnej ( przez telefon ) dowiadujemy się ze praca jest po 10 god , dwa tygodnie okresu próbnego po 10 pln potem podwyżka i umowa .Co w rzeczywistości wygląda zupełnie inaczej ,tyrka minimum 12 god i nie ma żadnych podwyżek o umowie zapomnij .90 % załogi pracuje na czarno ,za tą 10-che niby godzinówkę robota jak w akordzie , żadnych zaliczek tylko jakieś pseudo kary , 200 za rozmowę itd .jak nie chcesz już orać w tym bałaganie to 500 kary . Gość niejaki Grzegorz który mianuje się kierownikiem już na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie cwaniaka a nie kierownika . Oto jak wygląda praca w firmie BITON .Nie polecam strata czasu i nerwów firma krzak.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

a kim jest ta Hanka w firmie? czesto robi najazdy na budowe

To jest jedna z pozytywnych osób w tej firmie .

a bo slyszalem, ze jest na odwrot ze jest straszna zolza no chyba ze ma na kogos ochote to wtedy robi sie milutka

To są bzdury lub bardzo komuś zależy na stworzeniu złej opinii dla niej , dziewczyna podchodzi bardzo profesjonalnie do pracy i takie opinie są bezpodstawne i krzywdzące .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedyna mormalna osoba w tej firmie to jest HANKA

HANKA na KIEROWNIKA

Hanka na kierownika??? Hahaha

pierwszy miesiac 10zl pozniej idziesz na rozmowe i jesli dobrze pracujesz to ci podnosi na 11 lub 12 w zaleznosci co umiesz robic i jak pracujesz a jak chcesz odejsc to idziesz kilka dni wczesniej do kierownika i mowisz jak czlowiek ze sie zwalniasz a nie uciekesz i przychodzisz dopiero po wyplate wiec nie pisz glupot

ja już mam 10 zł kolego ,firma rosa

ale skladki odprowadzane zenada ,zero przyszlosci ;)

za wloczenie po budowie? mozesz harowac caly dzien a ten pseudo kierownik zobaczy ze na chwile stanales i juz na ciebie jedzie, pracowalem tam dlugo i cos o tym wiem, dorabiaja sie na zatrudnianiu ludzi na czarno! jak pip wjedzie to zobacz ilu ludzi jest w pracy/

ROBI TAM TAKI KOLES CO CODZIENIE 12 GODZ PRZECHODZI NIC NIE ROBIAC,A MA 13ZL,ZA NIC

TO WSZYSTKO PRAWDA CO LUDZIE PISZA,NAJLEPSZY JEST PSEUDOBRYGADZISTA TEKEN JA BYM MU MIOTLY NIE DAL
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

to dla :TYAJACY" ty pedale tekken się pisze przez dwa kk a nie prezESZ jedna a wczoraj tak wogle była twoja mamusiu a mnie pozdrawiam Jom TEKKen
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

teken- czlowiek o twarzy debila. za robote sie wez a nie glupa kleisz cale dnie. nic dziwnego ze opuznienia macie jak nie dajesz rady, my na garnizonie dajemy czadu bo grzeszunia z nami robi nygusie. poplyniesz osle . jestes ostry jak sos grzybowy. nadajesz sie jedynie na operatowa spacerowki bo o robocie zero pojecia nie masz. Dziekuje. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

teken to jest nie udacznik i kijowo zrobiony bo pewnie miekkim kijem,a biton to mu zycie ratuje,ze go jeszcze trzyma takiego lenia to juz powini dawno zwolnic

jak bym mnial takiego syna zrobic to bym wolal sie do kibla spuscic niz takiego kija zrobic co ma morde jak nie wypal,z drugiej wojny swiatowej

JAK TE ZERO ZAMIATAC NIE POTRAFI

ale twoja mamusia potrafi zamiatacz 44

teeken,a moze zagramy w kurczaki w ktore tak lubisz grac i napoje chlopakom spijac,a jednemu to nawek cole cala wypil alkocholik ,podobno codzienie chleje jak swinia i nie ma pojecia o pracy

jak mozna takie zero zrobic,jak bym mnial takie zero zrobic ty bym wolal do kibla sie zpuscic

DLA 44
ty debilu tekken tak się pysze a pije co dzień jak by co pozdrawiam TEKKEN

a tak to co ty tu w tej firmnie jeszcze robisz jak nie masz zielonego pojecia o pracy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tekken przez dwa k to się pisze na kwistku z ąkrylem i fiseliną ty durniu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ogólnie to firma krzak przerost formy nad treścią . Kierownik pożal się boże totalny olewator na budowie brak sprzętu , materiału totalne olewatorstwo z jego strony . Za dychę musisz zasuwać jak niewolnik . Ściema podczas rozmowy telefonicznej żadnej podwyżki nie mówiąc o umowie nie dostaniecie . PRACA DLA ZDETERMINOWANYCH
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

i nie udacznik tekken wziol sie wrescie do pracy tylko ciekawe na jak dlugo powodzenia kwistek

7 rano zbiorka na budowie 40 ludzi prawie wszyscy na czarno 20 halogenow i jak nie masz swojego to dostaniesz z***y ze wczoraj sobie nie schowales ha ha

nie ma jak ąkryl i fiselina

akryl to ma w pracy na wszystko czas i nawet wlosy sobie obetnie

kwistek to ma morde jak nie wypal i wyglonda jak trol

a ten gargamel wymyslil sobie w swieto BOZEGO CIALA do pracy i 12 godz,a niech sam sie kij do pracy weznie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

to dla debila 44
Juz nudzisz człowieku wszystkich ty wielki internetowy-forumniczowy KOZAKU
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

a najlopszy to ten adaś w okularach za kierownika sie ma chyba albo z gargamelem na schadzki chodzi pan prezes adam haha

ja słyszałem za to jakas rodzina gargamela i sprzedaje ludzi

jest ty koles o imieniu seba co ma odstajace uszy i podobny jest do toldiego,z gumisiow i obrabia wszystkim d*py TROL jeden
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Jest ty koles" no brawo za pisownie.Ktoś musi być jeszcze większym trolem żeby pisać takie rzeczy (bzdury) na jedną z najbardziej pozytywnych osób w firmie.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

za darmo nie pracowali prezes ok

Cwaniaki, pracowałem w tej firmie kiedy nazywała się jeszcz INPOS, powiem szczerze że gdy się zatrudniałem w tej firmie to szefem był Piotr - bardzo pożądny człowiek, stawkę rzeczywiście stopniowo zwiększał, początkowo miałem umowę na okres próbny a następnie dostałem na czas nieokreślony. Nie było żadnej niewolniczej pracy, a co do godzin nadliczbowych można było się porozumieć. Majstrem był wtedy Józef, żeczywiście co do sprzętu to jakim firma dysponowała to było to nieporozumienie, narzędzia z TOPEXU jeśli ktoś wie o czym ja mówię - majster jeździł po nie SKM do Castoramy ;)Tak właśnie było - wiertarka za 39,90 na budowie nie wytrzyma zbyt długo, średnio jedna wiertarka na miesiąc się zurzywała...Wraz z biegiem czasu sytuacja zmieniała się, zatrudniono więcej ludzi, dokupiono trochę nowych narzędzi, nowe większe budowy (ciągle jako firma podwykonawcza) wypłaty były regularne i terminowo płacone co dwa tygodnie, z zaliczkami nie było problemu a co do stawki 10-12 na godzinę to tyle mniał już w późniejszym czasie pomocnik. Murarze to już inna sprawa, wtedy pamiętam że pracowaliśmy na akordzie i całkiem niezłe wynagrodzenie można było dostać. Józef (majster) zawsze próbował troszkę oszukiwać na metrach czy na godzinach, ale i to było do załatwienia. W 2007 roku kiedy do Piotra dołączył jeszcze Kuba, zwiększono liczbę ludzi, wtedy zaczął się początek tego o czym piszecie, rzeczywiście narobiło się trochę gnoju, pewne osoby zwyczajenie symulowały pracę, inne pracowały uczciwie, jeszcze inne przyszchodziły porobiły dzień lub dwa czasem tydzień - brały zaliczkę i albo przychodziły do pracy pijane, albo piły w pracy albo zwyczajnie nie przychodziły...Firma wtedy dawała ubrania robocze, kaski, buty - pamiętam że trzeba było pilnować, gdy się poszło na urlop to tych ubrań butów czy kasku potrafiło już nie być...Pamiętam że firma miała samochód którym zabierała ludzi na budowę z umówionych miejsc i odwoziła później z powrotem do Gdańska, pamiętam że wtedy pracował Darek, on był wtedy "brygadzistą" lubił wypić żółtą Tatrę, nawet prowadząc samochód ;) To było jeszcze przed tym niż zatrudniono Grzesia. Prawda jest taka że rzeczywiście co do legalnego zatrudniania osób, bywało z tym coraz gorzej, coraz więcej osób pracowało na czarno, coraz więcej było osób które przychodziły tylko na chwilę, zwłaszcza latem. Cóż w tym dziwnego skoro pewne osoby przychodziły tylko na sezon wakacyjny dorobić jako pomocnik na budowie, inne osoby wpadły tylko na chwilę bo chwilę później znalazły ciekawszą pracę za granicą albo nawet po prostu na innej budowie, jeszcze inne osoby po prostu nie nadawały się do pracy ze względu na to że albo im zwyczajnie robota nie szła bo nie umnieli jej wykonać, albo zwyczajnie nic nie robili - bumelowali całymi dniami, no a jeszcze inni po prostu albo chodzili sobie w kratkę, albo po prostu brali zaliczki i juz nie przychodzili, albo po prostu chlali. Faktem jest to, że były osoby które stale donosiły jeden na drugiego, Grzesiek o ile dobrze pamiętam wszedł w miejsce Darka, był bardziej cwany, trochę bardziej rozgarnięty, może dlatego szefostwo obdarowało go zaufaniem i powierzyło mu takie zadanie. Jaki Grzesiek był niż został kierownikiem, jaki był później - wiem. Ja nie mam do nikogo pretensji. Zatrudniałem się w INPOSIE - póżniej przemianowanym na BITON, doświadczyłem wielu przemian i mógłbym na ten temat jeszcze wiele napisać, począwszy od tego gdy firma była zarejestrowana w Baninie, poprzez zmianę nazwy firmy i przeniesienie jej do Gdańska. Pamiętam jak firma składała się zaledwie z 3-4 osób, później prze tą firmę przewinęło się tyle ludzi że połowy z nich nie pamiętam. Co do stawek za godzinę w późniejszym czasie, to przyznam że były one stosunkowo niskie a pracy przybywało, można by na ten temat jeszcze bardzo wiele napisać, tylko po co? Po to by komuś ubliżyć, pokłucić się z kimś? Pracowałem w tej firmie w względnie dobrym okresie czasu, i mimo tego że nie zawsze było idealnie, to niemam powodów do narzekań. Pozdrawiam starych kolegów jeszcze z czasów INPOSU (Piotra Ż, Grześka Ż, Zbyszka, Hieronima Dź, majsta Józka L, szefa firmy Piotra P. oraz osób które przez krótki okres czasu pracowały w INPOSIE) jak również osób z którymi nie gorzej pracowało mi się w BITONIE. Pozdrawiam wszystkich!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

fajna wypowiedź, rzetelna i w końcu bez jadowa;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

panie gargamel zeby kogos zwolnic trzeba najpierw tego kogos zatrudnic a nie dorabiac sie na ludziach ktorzy pracuja na czarno bez urlopu i chorobowego,czlowiek ktory przystepuje do pracy w swietle prawa odrazu powinien podpisac umowe z kierownikiem nawet na okresie probnym ale was po prostu na to nie stac a ciebie tym bardziej,przyjdzie czas ze pip sie za was wezmie i zobaczymy jaki kozak wtedy bedziesz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

hahahahaha

Na tą pseudo firmę nie trzeba PIP-u ona sama leci ku upadkowi . A największa zasługę w tym ma ten pseudo kierowniczek GARGAMEL , dziwne że Piotr nic nie widzi jak jego firma pada .Bo klient wali go w rogi na wszystkie sposoby .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...