Praca w Alior Bank Ekpress

Czy ktoś pracował lub pracuje w Alior Banku Ekspress?
moje zapytanie wynika z tego że przeszła I etap rozmowy z kierownikiem placówki teraz jestem zaproszona na II etap i jeśli dobrze pójdzie to mogę zostać wysłana na szkolenie do Pruszków. Proszę o jakiekolwiek info.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w Alior Bank Ekpress

W tym konkretnym banku akurat nie pracowałem, natomiast pracowałem w kilku innych, więc jeżeli aplikujesz na stanowisko związane z obsługą klienta to Twoja praca będzie polegała głównie na sprzedaży usług bankowych i kredytów. Czasy kiedy klient sam zgłaszał się do banku z chęcią wzięcia kredytu minęły bezpowrotnie więc będziesz musiała zapewne poszukiwać go aktywnie sama i od tego czy będziesz robić to skutecznie będzie zależała będzie zależała Twoja wypłata i praca w ogóle. Warto dowiedzieć się też czy właścicielem tej konkretnej placówki jest sam bank czy jakaś osoba prywatna założyła sobie działalność i tylko sprzedaje cudze produkty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno to jest bezpośrednio z banku ogłoszenie,byłam na rozmowie w punkcie Ekspress na i etapie, teraz spotkam się z menadżer z Warszawy w oddziale Alior Banku i jeśli przejdę II etap wyślą mnie na szkolenie. Moje obawy związane z szkoleniem że jeśli z jakiegoś powodu po szkoleniu zrezygnuje przed czasem 7 m-cy to zwracam 4tys. zł za szkolenie... Czytam opniie że jest ciężko gdyż szkolenie mało wspólnego z samą sprzedażą produktów danego banku, a potem wymagają od ciebie dużych realizacji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasiunia, to ogłoszenie może być faktycznie bezpośrednio od pracodawcy. Najlepiej sprawdź na stronie banku czy mają tą ofertę pracy. Nie napisałas na jakie stanowisko kandydujesz ? Może Doradca Klienta Indywidualnego ?? Wiem, że poprzez agencję pracy Work Service istnieje stała (powtarzająca się co ca. miesiąc) rekrutacja na stanowisko Opiekun Bankowy do tego banku. Ale Twoje ogłoszenie prawie na pewno jest na lepszych warunkach placowych niż przez agencję. Co do rezygnacji z pracy przed upływem ważnosci pierwszej umowy, to jesli jest tak jak mówisz oznacza to 'uwiązanie' nowych pracowników na ponad pół roku (chyba, że ktos ma wczesniej odłożone 4 tys.). Jest to niestety częsta taktyka stosowana głównie w branży finansowej, spredaży bezposredniej i telefonicznej, ubezpieczeniach czy nawet w informatyce. Ale mimo wątpliwosci powinnas spróbować jesli Cię przyjmą. Życzę Ci powodzenia !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

stanowisko Opiekun klienta, wiem że muszę mieć swoja bazę klientów, na rozmowie powiedziano mi że kontakt będzie poprzez telefon, e-maile, fb, ulotki itp więcej dowiem się na II etapie, więc napiszę jak tylko przejdę ten etap..spotkanie jest na Tkackiej w Gdańsku w oddziale Alior

Opiekun klienta, tak myślałem. Jeśli masz już swoją bazę wypróbowanych klientów (i nie chodzi mi o bliższych i dalszych członków rodziny), to możesz śmiało startować... Powodzenia !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na to właśnie chciałem zwrócić Twoją uwagę. Często jest tak, że banki dość nierzetelnie informują kandydata na czym praca dokładnie będzie polegała żeby go nie przepłoszyć. Po powrocie ze szkolenia może okazać się że nasze podstawowe narzędzia pracy to panorama firm i telefon. Z drugiej strony moim zdaniem warto jest jednak podejmować wyzwania bo dziś tylko sukces sprzedażowy gwarantuje jako takie zarobki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuje za pomoc

nasza Firma też szuka pracownika do placówki Alior Banku ale w Pruszczu ;) (i nie tylko)

P.S. w listopadzie miałam szkolenie w innym banku(firma współpracuje z kilkoma bankami jako firma doradcza + ma 2 placówki 2 banków) i nie było mowy o jakimś zwrocie kasy za szkolenie ;)

AgusiaGda pracujesz w samym Alior czy Express?
Ja takie dostałam informacje bezpośrednio od kierownika, który przeprowadzał ze mną rozmowę kwalifikacyjną punktu Express gdzie ubiegam się o pracę na stanowisko Opiekun Klienta, a szkolenie ma być w Pruszków pod Warszawą reszte przekaże mi Pani menadżer

nie pracuje w Aliorze ;]
ale nasza firma współpracuje z Aliorem i prowadzi placówkę Aliora :)

a ja miałam szkolenie w Meritum :)

jak coś - napisz do mnie na maila widocznego na banerku ;)

OKI.DZIĘKI

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...