Prasowalnia garderoby

Przeprowadzam ankietę na temat otwarcia punktu usługowego zajmującego sie prasowaniem ubrań,pościeli,firan i zasłon. Chodzi mi o to czy korzystalibyście z takich usług i czy polecalibyście go innym .
Ceny w zależności od rodzaju garderoby czy lepiej rozliczać w kilogramach ? Jako że rozważam otwarcie takiego punktu w Trojmiescie ceny byłyby konkurencyjne dla przykładu koszula męska 3 zł ,t-shirt 1,5zl komplet pościeli 5zł co o tym sądzicie ... Serdecznie pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Prasowalnia garderoby

Mimo że posiadam żelazko i deskę do prasowania, nienawidzę prasować. Ta czynność to dla mnie forma kary więc pomysł bardzo mi się podoba, chętnie bym korzystała :):):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo chetnie oddawalabym do prasowania posciele, przescierdla... duze rzeczy! A jaką lokalizację rozważasz?

Myślę o nowo powstałych osiedlach ;)

Korzystniej dla Ciebie byłoby rozliczac na sztuki, bo dzins, a delikatna firanke inaczej sie prasuje. Ja bym chetnie skorzystała co do poscieli i koszul. T-shirty i spodnie z racji oszczednosci wyprasowałabym sama:-)

Ja również nie lubię prasować, ale myślę, że nie skorzystałabym z takich usług - z oszczędności.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam ... Dziękuję za wasze sugestie i opinie ;) moze ktos jeszcze udzieli się w tym temacie ;) pozdrawiam

Ja tak samo, nie wiem ile trzeba zarabiać i mieć wolnego czasu, żeby pakować pranie, wozić je gdzieś, potem odbierać i jeszcze za to płacić. Poza tym prasowanie pościeli? Really? to nie wersal, żeby mieć poszewki na kant zaprasowane. Firanka po dowiezieniu do domu i tak się pognie, chyba, że przewiezie się ją tirem na karniszu:).
Oczywiście dla ludzi, którzy zarabiają kupę siana to dobre rozwiązanie, kto bogatemu zabroni...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No już nie przesadzaj, że to taki luksus mieć wyprasowana pościel. A podkreśle, że poszwa o wymarach 200*160 nie zostanie wyprasowana w 3 minuty.... Zgadzam sie, że koszulki bez sensu dawać do prasowania ale już wieksze materiały i za rozsądną cene tak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Luksus to mieć na to wszystko czas. Jak ma się na głowie pracę, a po pracy mnóstwo innych zajęć to zaufaj, że nie ma się czasu prasować pościeli zwłaszcza jeśli się często zmienia. Naprawdę jak rozwiesi się po praniu to nie jest przecież taka pognieciona? Firanki- oczywiście prasuję, pościel 200x220 nie dziękuję musiałabym się bardzo nudzić, a mam ciekawsze rzeczy do roboty. Prasowalnia- dla bogatych tak, da przeciętniaków nie. Takie jest moje zdanie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja lubię prasować ale czasem zwyczajnie nie mam na to czasu, chętnie bym podrzuciła do prasowania pościel czy duże ręczniki gdybym koło domu miała taki punkt usługowy za niewygórowane ceny. Ale nie wybrałabym się na drugi koniec osiedla czy gdzieś dalej.
Może dobrym pomysłem byłoby połączenie takich usług z czymś jeszcze?

Ja regularnie oddaje koszule i sukienki do prasownia. Mam kilka takich które są tak ciężkie w prasowaniu że wolę je oddać niż sama prasować przez 10 minut jedną.
Płacę za jedną 4zł - 10% rabatu dla stałego klienta.
Do odbioru są zawsze na następny dzień pięknie wyprasowane.
Polecam.

Dzięki znaFczyni za sugestię moze o ile jeden pomysł wypali moze warto pomyśleć o dowodzie do klienta :)

Proponuję osiedle Focha, nowe bloki (Gdansk, przed Suchaninem)

Inne tematy z forum

Tabletki powiększające piersi (16 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...

Stres powoli mnie wykańcza... (5 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...

Hiszpańska mucha (45 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...