Pytanie o historię/klasycyzm rugby...

Z tego, co wiem/przeczytałem (Amerykanin sprawdza!), tradycyjnie mówi się, że rugby jest sportem uprawianym przez elitę lub ludzi z wyższych sfer, ale piłka nożna (piłka nożna) jest bardziej grą zwykłych ludzi lub biedaków. Jeśli tak jest lub było, dlaczego piłka nożna jest prawdopodobnie jednym z najbardziej lukratywnych sportów na świecie, a rugby jest relatywnie mniej opłacane i mniej grane? Czy to dlatego, że jest o wiele więcej biednych ludzi, więc naturalnie popyt na piłkę nożną jest wyższy? Dlaczego bogactwo graczy rugby nie przełożyło się na samą grę? Czy mówienie, że grałeś w rugby, było bardziej kwestią statusu, więc pieniądze nie miałyby znaczenia? Przepraszam, jeśli to dziwne pytania, ale jestem po prostu ciekawy socjologicznej/historycznej i ekonomicznej historii gry! Dzięki za wszelkie spostrzeżenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego, co wiem/przeczytałem (Amerykanin sprawdza!), tradycyjnie mówi się, że rugby jest sportem uprawianym przez elitę lub ludzi z wyższych sfer, ale piłka nożna (piłka nożna) jest bardziej grą zwykłych ludzi lub biedaków. Jeśli tak jest lub było, dlaczego piłka nożna jest prawdopodobnie jednym z najbardziej lukratywnych sportów na świecie, a rugby jest relatywnie mniej opłacane i mniej grane? Czy to dlatego, że jest o wiele więcej biednych ludzi, więc naturalnie popyt na piłkę nożną jest wyższy? Dlaczego bogactwo graczy rugby nie przełożyło się na samą grę https://9apps.ooo/? Czy mówienie, że grałeś w rugby, było bardziej kwestią statusu, więc pieniądze nie miałyby znaczenia? Przepraszam, jeśli to dziwne pytania, ale jestem po prostu ciekawy socjologicznej/historycznej i ekonomicznej historii gry! Dzięki za wszelkie spostrzeżenia!

I got this,..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy warto uprawiać sport? (13 odpowiedzi)

Tak się składa, że większość moich kolegów nie uprawia żadnego sportu. Ich zdaniem nie jest on im...

Niskie libido (17 odpowiedzi)

Czy to normalne, że w wieku 35 lat mam znacznie niższe libido oraz mam problemy z potencją. Co...

Gdzie się zważyć? (8 odpowiedzi)

Witam chciałbym zapytać Państwa gdzie w Gdańsku można zmierzyć swoja wagę ciała? Mile widziane...