SKARGA NA KIEROWCĘ LINII 112 I CAŁĄ LINIĘ

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Sobieszewo
Dnia 24.06.2017r. kierowca linii 112 w kierunku Przegalina (odjazd z Gdańska-dworzec główny o godz.16:36), na przystanku "Pole namiotowe" i wcześniejszym też przytrzaskiwał drzwiami ludzi! Mi przytrzasnął wózek z dzieckiem a w środku wystraszone dzieci parę minut po godz. 17:00 na przystanku na żądanie "pole namiotowe"!!! Całe szczęście, że córeczka w wózku nie trzymała rączek na zewnątrz wózka! Oj to bym... to i tamto. Generalnie ta linia jakaś fatalna! Często albo autobus nie przyjeżdża albo mocno spóźniony. :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: SKARGA NA KIEROWCĘ LINII 112 I CAŁĄ LINIĘ

Ludzie od bodajze ponad 20 lat drzwi w pojazdach zamykaja sie AUTOMATYCZNIE przez fotokomorke a wy dalej swoje ze kierowca przytrzasnal czy zamknal przed nosem a on w zdecydowanej wiekszosci wozow ktore prowadzi nie ma juz nawet przyciskow do zamykania drzwi tylko czeka az to zrobi automat a ze czesto nie dziala to oczywiscie jego wina on jest projektantem tego autobusu?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taka potem jedna z drugą roszczeniowe jadą już z zamiarem zgnojenia chłopa bez powodu nie myśląc ze od jego opanowania zależy bezpieczeństwo ich dzieci i jeszcze pewnie D..E mu trulas biletami zasłaniają widok w lusterko?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedy pojazd stwarza zagrożenie dla pasażerów kierowca powinien udać się do serwisu lub zablokować i oznaczyć nie działające drzwi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widać,że nie masz pojęcia o specyfice tej pracy,wytycznych przełożonych itp itd skoro wiesz lepiej co powinien a czego nie.Widać,że kierowców masz za debili ale uwierz ,że w ponad 90% przypadków mają związane ręce w wielu kwestiach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zasada działania foto komórek w autobusach jest prosta. Tylko pasażerowie jej nie rozumieją. Jest jakiś czas na wejście później jak foto komórka nie widzi nikogo w drzwiach steruje drzwi na zamknięcie. I odwrotnie jeśli foto komórka widzi cały czas kogoś w swoim polu drzwi się bie mogą zamknąć. I to jest najczęstszy problem bo pasażerowie stojący w drzwiach nie potrafią czytać ze zrozumieniem instrukcji która jest naklejona na drzwiach. Przez to się robią opóźnienia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja proponuję byś wzięła autobus pod pachę i go przeniosła przez korek na Wałach i pezez Hucisko. Wtedy będzie o czasie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

I jak wywalił go już dyscyplinarnie kiero z roboty dzięki tobie czy tylko po premii za źle działające foto komórki?

Sam wielokrotnie widziałem przytrzaskiwane drzwiami wózki, czy babcie, które nie dość szybko wychodziły z autobusu.
Kilkukrotnie interweniowałem u kierowcy, który zazwyczaj wzruszał ramionami: "Panie, co ja mogę? To automat".

Skoro zatem służby techniczne GAiT nie są w stanie doprowadzić tych fotokomórek do pełnej sprawności, niech wypierd.lą je w kosmos i wrócą do ręcznego zamykania/otwierania drzwi przez kierowcę.

Zanim dojdzie do tragedii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czytaj ze zrozumieniem. Jak fotokomorka nie widzi nikogo w polu steruje drzwi na zamknięcie. Jak będzie stał autobus na przystanku dłużej z otwartymi drzwiami będzie miał większe opóźnienie. Trzeba sprawnie opuszczać pojazd. Po drugie żaden kierowca celowo tego nie robi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

> Jak fotokomorka nie widzi nikogo w polu steruje drzwi na zamknięcie

Taka jest teoria.
W praktyce, jak pisałem, niejednokrotnie byłem świadkiem przytrzaskiwania wózka czy nie dość żwawo wysiadającej babci.

> Trzeba sprawnie opuszczać pojazd

To może umieścić na autobusach napisy:
"Tylko dla młodych i zdrowych" ? ;>
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli wiadomo jest że foto komórka nie widzi ruchu to są jeszcze przyciski ktore się przyciska w celu wydłużenia czasu zamknięcia drzwi.

Inne tematy z forum

Nowy samochód (13 odpowiedzi)

Razem z moim mężem chcemy kupić nowy samochód tak do 70 tys on uparł się na suv jakie marki z...

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (150 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (39 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....