Sekrety morza

Temat dostępny też na forum: Sekrety morza
Opinie do filmu: Sekrety morza.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś był na tym z czterolatkiem?

Czy ta bajka nadaje sie dla takich maluchów? Byliście z dziecmi?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

bajka dla starszych

Bajka jest pięknie zilustrowana! Ma jednak dość mroczny klimat legend celtyckich, zawiera trudne wątki i wiele strasznych dla maluchów momentów. Na seansie słychać było na sali głosy młodszych dzieci, że boją się tej bajki. Nasz czterolatek też zasłaniał często oczy.
Na pewno warto iść, ale raczej od 8 roku życia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślę, że od 7 lat

mniejsze dziecko niż 7 lat może nie zrozumieć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

piękny

Piękna bajka, byłam z córką( 8 lat) .Dla młodszych dzieci zbyt trudna do odbioru.
Polecam dla 8+..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

4latek

Poszłąm z moim Synkiem, 4ro latkiem...Wiedziałam ze film trwa 1,33 minut. w domu ogląda Króla Lwa który trwa ponad godzinę, no ale jednak Sekrety Morza były dla niego zbyt trudne...
10 minut przed końcem już chciał wyjść.Próbował wyjść ze 3 razy..ale jeszcze usiadł a to na schodach, a to na innych krzesłach.
Fajnie, bo w filmie prawie zero przemocy, film łagodny, z piękną muzą...ale jednak dla starszych dzieci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba bylo go puscic, niech idzie na browara, Ty tepa bezstresowa prukwo.

spoko ja mam 33 lata i dla mnie również ta bajka była ciężka i trudna do odbioru :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

świetny film animowany, gorąco polecam, przede wszystkim dlatego że to coś innego od amerykańskiego bajdurzenia o księżniczkach, miłości i szczęśliwych zakończeniach. Proszę nie zrozumieć mnie źle, ten film jak najbardziej jest pozytywny, jest po prostu magiczny i ciepły w inny sposób
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wiem czy to bezpieczny przekaz

Nie wiem czy to bezpieczny przekaz z tym jak małe dziecko wchodzi do wody i nie tonie. Ja jestem pedagogiem. Emocje i uczucia w dalszej części bajki są ok. No i na koniec mama, która opuszcza dzieci a nie umiera to też takie sobie. Decyzja należy do rodziców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

pedaugog

powinna była umrzeć i leżeć jakporządny trup, a nie jakieś bajowe zamiany w foki, pani pedagog wie lepiej

Piękna bajka, cudnie zilustrowana ale smutna.....Dla maluszków się nie nadaje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

syift78

Bardzo ładny film ale smutny animowany polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

sekrety morza

Przepiękna, wzruszająca opowieść. Byłam z dwójką dzieci (6,5 i2,5) - starszy nie do końca rozumial, jednak obejrzał od poczatku do konca, był wpatrzony w ekran jak zaczarowany, choc sądzilam, ze po 15 minutach bedzie chcial wyjsc, a wysiedzial do konca. Ja plakałam jak bobr :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sekrety morza

Byłam na tej bajce ze swoją 6-letnią córką, przepiękna, poruszająca dogłębnie bajka, która ze wzgledu na swoj przekaz wymaga trochę wiecej skupienia. Córka i ja płakałyśmy..gorąco polecam!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaskakująca, piękna bajka, wzruszająca i "zmuszająca" do zastanowienia. Świetna muzyka. Na końcu razem z moim 7-letnim Synem mieliśmy oczy mokre od łez... Polecam!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

piękny

piękna historia, piękna animacja (dawno nie widziałam takiego cudeńka), piękna muzyka. nie tylko warto, ale koniecznie trzeba zobaczyć.

Gorąco polecamy

Bajka mądra i ciekawa, pełna wartościowych emocji i cieszy oko. I dla dorosłych i dla dzieci.

piękna historia

Poruszająca bajka choć zdecydowanie nie polecam dla maluchów. Zbyt smutna. Wg mnie dla dzieci od lat 10, i raczej dla dziewczynek jak chłopców.

PIękny film, wysmakowany

byliśmy z dwójką pięciolatków i dwójką sześciolatków, wszystkim bardzo się podobał. Jeśli ktoś widział Księgę z Kells, poprzednie dzieło reżysera to wie, o co chodzi:-)

Inne tematy z forum

Pojedynek (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Pojedynek . Przeczytaj o filmie.

Lesbijska księżniczka z kosmosu (16 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Lesbijska księżniczka z kosmosu . Przeczytaj o filmie.

Wartość sentymentalna (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.