Światła i rondo

to prawda ze przy tym wyjezdzie od biedronki beda światła, a na Tuchomskiej ma powstać rondo ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Światła i rondo

więcej tutaj
http://kartuzy.info/wiadomosc,23525,Banino-Szykuje-sie-porzadna-droga-do-szkoly.html

no w artykule nie sprecyzowali gdzie to rondo ma byc na tuchomskiej na skrzyzowaniu z borowiecka czy w okolicach skrzyzowania z mazurska tam przy wjezdzie na parking za szkola - z konstrukcji zdania ze ma to ulatwic jazde gimbusom wydaje sie ze bedzie to to drugie rozwiazanie, ronda na skrzyzowaniu borowiecka tuchomska sobie nie wyobrazam zupelnie.

Kompletńie sie z Tobą nie zgodzę!!!! Właśnie tam powinno byc rondo. Tam jest największy ruch aut wyjeżdzających z domów, jadących na zakupy, do szkoły itd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Największy ruch jest między Gdańskiem a Miszewem .. dodanie ronda to spowolnienie ruchu około 800aut/h dla 40/100 samochodów jadących z osiedla.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

taa rondo i 100m dalej swiatla czlowieku bedzie korek ze wszystkich stron :)
dodatkowo widzisz tam jakies miejsce na rondo na ktorym mialby szanse zakrecic autobus? kiedy juz w tej chwili boj toczy sie o przesuniecie plotu posesji na rogu tuchomskiej i borowieckiej o 0,5 metra :D w celu zapewnienia dzieciakom chodnika i poszerzenia drogi :) ronda tam nie bedzie bo nie ma na nie miejsca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Światła maja byc na skrzyżowaniu Borowieckiej i Lotniczej- zamiast tego wolałbym rondo. Wiec o co Ci chodzi z tymi światłami 100 m dalej?

widac nie potrafisz czytac ze zrozumieniem:
"ronda na skrzyzowaniu borowiecka tuchomska sobie nie wyobrazam zupelnie." cytat z mojej wypowiedzi do ktorej sie z oburzeniem odniosles gdzie tu widzisz lotnicza?

czyli Twoim zdaniem na skrzyżowaniu Borowieckiej i Lotniczej nie ma miejsca na rondo?! Pamiętaj ze rondo mozna lekko przesunąć, jeżeli z Lostowickiej zrobili dwa pasy w obie strońy w Gdańsku- to znaczy ze w tym miejscu mozna zrobic wielkie rondo- będzie lepiej niż światła. A w okolicach Tuchomskiej mieszka więcej niż 40 rodzin. Na samej ulicy Saturna będzie łącznie 60 domków szeregowych. Masa osób odwozi tam dzieci do szkoły. Każdy z moich znajomych, jak patrzy jakie sa problemy z wyjazdem z Borowieckiej od razu mówi"'
szkoda... Idealne miejsce na rondo."

No ale nic- niech zrobią nawet te światła i chodniki wszędzie i tez będzie ok. Fajnie ze na wysokości biedronki zrobią w końcu zatoczki na przystanek, Zwłaszcza w stonie Gdańska.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

naucz sie CZYTAĆ
nigdzie nie zostalo wspomniane skrzyzowanie borowiecka lotnicza, w artykule rondo jest planowane na TUCHOMSKIEJ ktora z LOTNICZA nie ma ŻADNEGO skrzyzowania.
nie wiem nie chce mi sie tlumaczyc glupot gosciowi ktory nie ma pojecia o ukladzie drogowym wokol szkoly.
wez mape i popatrz gdzie na tuchomskiej mozna wkleic skrzyzowanie o ruchu okreznym?
co do skrzyzowania borowiecka lotnicza od lat jest planowane jako konwencjonalne ze swiatlami i nikt (nawet nasza rada solecka) nie mial na to wplywu, bo poprzednia ekipa rzadzaca w UG postanowila zrobic prezent biedronce w postaci braku partycypacji w kosztach powstania takiego rozwiazania. rondo ma byc wyzej w kierunku miszewa na skrzyzowaniu lotniczej z pszenna.
ogolnie polecam odpalenie googla i skorelowanie tego co w artykule i w watku z wlasnymi urojeniami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Strasznie mam ochotę napisać ci żebyś sie pie....il- niestety masz racje i to ja źle doczytałem :)Myślałem ze twierdzisz ze nie ma miejsca na rondo w miejscu Borowiecka/Lotnicza. Jeżeli chodzi o Borowiecka/ Tuchomska- to rownież zgadzam sie z Tobą ze nie ma tam miejsca i jest to bez sensu. Natomiast oni twierdza ze rondo ma byc za szkoła- czyli tak jak pisałeś, na wysokości parkingu szkoły. Zwracam honor.

O rondzie borowiecka lotnicza bylo jakies dwa lata temu przy okazji budowy biedronki byly listy Rady soleckiej do UG i tak dalej, jednak jak zwykle w tym durnym kraju rondo bedzie "stalo sobie w zieleni" wyzej co jest pomyslem z pupy zamiast tam gdzie powinno byc, czyli przy biedrze. A swiatla dodatkowo skutecznie zakorkuja ruch przy szkole o osmej.
Wiec racje z rondem lotnicza borowiecka masz ale zyjemy gdzie zyjemy :) niestety
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja słyszałem że rondo ma być na skrzyżowaniu Pszenna /Lotnicza a swiatła z spowalniaczem tzn zapala sie czerwone jak przekroczysz 50 przy Biedrze.....ale jak tak patrze na ruch przy szkole to zastanawiam się czemu nikt z Urzędu nie pomyslał aby szkoła miała 2 alternatywne drogi dojazdowe....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Artykuł przynajmniej daje jakiekolwiek informacje bo nigdzie więcej nic nie można znaleźć i mam nadzieję,że to prawda co w nim piszą.To pozytywna informacja...wreszcie,w końcu coś się dzieje i te chodniki do szkoły i te ścieżki rowerowe i drogi poszerzą no i asfalt...
Dobrze się zaczyna dziać tylko strasznie powoli ale mam nadzieję,że wszystko w dobrym kierunku.
Paranoja trochę ,że banino nie ma strony www z prawdziwego zdarzenia:(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja wlasnie słyszałem ze prace zostały wstrzymane, bo ktoś nie dopiął formalności i chciano zabrać bezprawnie prywatny grunt przy Lotniczej :'(

Przejezdzalam dzis po poludniu i jakos nie widzialam by cokolwiek bylo wstrzymane, praca szla pelna para :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i stało się, fachowcy przerwali kable telekom i światłowód :-( jak to w Polsce, po co sprawdzać uzbrojenie, byle robota do przodu szła...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Muszę ich obronić. Robią to szybko i nie wstrzymują ruchy JEST MEGA OK, a co do kabli często firemki kładące takie ustrojstwa bagatelizują wytyczne, i za płytko kopią, lub omijają rózne artefakty. Na 100% nikt nie przejmował się projektem, jak kładli kable, tam było nic, z polną drogą. Więc nie koniecznie ich wina
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ładna ta zatoczka na przeciwko biedry. zasypali rów którym spływała woda w stronę rębiechowa niezłe jeziorko tam będzie się tworzyć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może zasypali ale razem z przepustem. Jeśli bez przepustu, to byłbym mocno zdziwiony, bo nawet bez wiedzy specjalistycznej każdy rozumie w jakim celu są rowy melioracyjne.

takich kabli bardzo czesto nie ma na zadnych mapach. Ba zdarza sie ze nawet rury z woda nie ma (czasy komuny)

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...