Umbrella seciurity ??

Chodzi mi o obiekty handlowe stawka 7zł ogłaszali się ostatnio ciekawe co to za obiekty i jaka atmosfera w pracy ... Może ktoś pracuje ?? Pracował ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: umbrella seciurity ??

Aha i ciekawi mnie czy są w ogóle wypłacalni ???

image

o tak mało znanych firmach nikt tam nie pisze.
A ja wiem tylko tyle że są na sephora - drogerie. 7 złotych płacą, poprzednio był Lam i płacił 8 złotych . Więc jest to firma która wchodzi za mniejsze pieniądze - więc psują rynek ochrony.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

OK byłem dzisiaj na szkoleniu ( dodam że bezpłatnym a ma trwać 26.11 oraz 27.11 ) część teoretyczna i część praktyczna zaczęło się o godz 13:30 skończyło o 21. Stawka to faktycznie 7zł na godzinę ale zakazów i nakazów jest chyba ze 100 !!! ... Zaczynamy trzeba być 45min przed rozpoczęciem pracy na sklepie w celu posortowania śmieci i sprawdzeniu czy przypadkiem ktoś z personelu czegoś nie wynosi wszystko ma się odbywać na kamerach, sprawdzenie stanu półek sklepowych czy przypadkiem nie ma dziur i czegoś nie brakuje, do każdego klienta mówimy dzień dobry , po wyjściu do widzenia ( nakaz od górny SEPHORY ) stoimy od 9 do 21 czyli 12h na sklepie z czego przysługuje nam 40min przerwy pozostały czas mamy być widoczni i stać cały czas na sklepie, oczywiście stać też możemy tylko trzymając ręce z tyłu lub z przodu ( np. nie wolno stać z rękoma założonymi ) na sklepie stoi się w pojedynkę zazwyczaj 2 dni w pracy 2 dni wolne jest absolutny zakaz rozmowy z personelem, kiedy nie ma klientów na sklepie mamy wyrywkowo sprawdzać i liczyć perfumy ... i jeszcze wiele innych czynności których nie opisałem ( piszczenie bramek, sprawdzanie personelu itp )
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

i to wszystko za 7zł za godzinę ... przeliczmy pracując 170h w miesiącu wychodzi nam oszałamiająca pensja 1190zł więc sami przyznacie że wymagań mają sporo , natomiast stawka jest mało motywująca ... Ja osobiście zrezygnowałem aż w takiej desperacji nie jestem ... do tego te 2 dni szkolenia jak by nie patrzeć od 13:30 do 21 to jest 7.5h x 2dni wychodzi 15h godzin nie płatnych ... ocenę takiej sytuacji pozostawiam wam. Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Parasol, a te 7 PLN to na zleceniu rozumiem ? W Konsalnet na Biedronkach i w drogeriach Hebe dają 7,5 zł/h na marnym zleceniu, ale ciężko się utrzymać dłużej niż miesiąc (a jak jesteś dobry, to dostajesz w 'nagrodę' cięższy w obsłudze obiekt). Poza tym szkolenie masz w terenie na danym sklepie (w Gdańsku jest to Noskowskiego). Jeśli jesteś mimo wszystko zainteresowany pracą w ochronie spróbuj dowiedzieć się czy nie szukają może w Nord Security (siedzibę mają w tym samym budynku co biuro Konsalnetu) odnośnie ochrony placówek niehandlowych w Sopocie (1,5 miesiąca temu zamieścili ogłoszenie, gdzie wymagali komunikatywnej znajomości j. ang., siły fiz. i wzrostu pow. 180 cm) lub wspomnianej wcześniej Lam. Nie idź na pewno do Solidu, Juventusu ani innych znanych dużych firm (wyciskają z ludzi ostatnie soki oferując bagno organizacyjne i są niewypłacalni lub wypłata z kilkudniową przynajmniej obsuwą).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak to praca na umowie zlecenie

i mamy takie parasole - lepiej siedzieć w necie i narzekać jakie to jest bezrobocie itd.
Moja rada jest taka albo bierzesz to co dają albo zmykaj za granicę . Szkoda czasu narzekać - trzeba brać sprawy w swoje ręce w tym kraju nie będzie lepiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli każdy będzie miał takie podejście jak TY to na pewno się nigdy nic nie zmieni ... wiem też że to nie moja czy Twoja wina lecz ludzi którzy od lat rządzą tym krajem oraz mediom które kłamią tak samo jak i nasi POlitycy ...

dla ludzi myślących polecam ten materiał ... oto do czego zmierza nasz piękny kraj jesteśmy biedakami i nędzarzami Europy i to na własne życzenie !!!

http://www.youtube.com/watch?v=uVn9F6l5YBE
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

bierz co dają bez słowa, a co my jakiś bezmózgi naród który nigdy nie będzie mógł zrobić żeby tu było dobrze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Realisto, skoroś taki mądry to sam wyjeżdżaj za granicę !!! I bieduj pod polskimi kościołami lub w miejskich parkach (liczne przykłady znajdziesz w Londynie, Hull, Aberdeen, Edinburghu czy Dublinie), bo Wyspy są już nami przepełnione i mają tam nas dość...Ja już zacząłem odkładać na bilet (ale w inną stronę niż większosć, czyli nie do UK, Beneluksu lub Austrii / Niemiec), a Ty ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja już byłem za granicą prawie 4 lata w Norwegi, swoje zarobiłem i teraz mogę sobie odpoczywać za najniższą krajową. Mi to wystarczy - najważniejsze że mam ubezpieczenie.
I co ty beznadziejny krytykancie - zatkało kakao !!!
Obserwuję cie "janeczek" i widzę że masz bardzo dużo do powiedzenia - i to na temat każdej firmy !!!! Dziwne czyżbyś już wszędzie pracował ?

tu akurat się z Tobą zgodzę ,,realisto,, jeżeli byłeś za granicą kilka lat odłożyłeś jakąś sumę pieniędzy to ok możesz sobie pracować za te 1200zł - 1300zł i mieszkać z rodzicami spokojnie przeżyjesz taki miesiąc i do tego nie będziesz musiał ruszać tego co powiedzmy odłożyłeś , no chyba że żyjesz na własny koszt nie u rodziców to wtedy do tej minimalnej będziesz dokładał z Norwegii miesięcznie z te 400 - 500zł, prawda jest też w tym że trzeba brać los w swoje ręce dobrze się zastanowić i wyjechać za granicę pracować bo nie ma co czekać na cud władza + media nadal będą z nas robić coraz to biedniejszych ludzi Ci pierwsi będą nas okradać, co raz to niższe głodowe stawki + podatki (zarówno tyczy się to pracowników jak i pracodawców) a Ci drudzy będą dalej nam mydlić oczy, podawać statystki z kosmosu jednym słowem będą odwracali naszą uwagę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zatkało i takie teksty to nie do mnie, bo to zbyt prymitywny poziom jak na mnie. Nie czuję się beznadziejny i w odróżnieniu do Ciebie pracuję (aktualnie jestem na chorobowym -raz na rok chyba można). I oczywiście nie wszędzie pracowałem w firmach przeze mnie wymienionych, ale mam dużo znajomych koleżanek i kolegów, którzy tam pracowali lub mieli staże i przestrzegali mnie przed pracą tam, gdyż sami dali się wyrolować. Zastanawia mnie tylko, co zrobisz, gdy skończą Ci się pieniądze z pracy w Norwegii ?? Pojedziesz tam znowu (będziesz też o parę lat starszy) ? Bo chyba w Polsce nie zostaniesz ?

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...