Wyposażenie restauracji

Szukam hurtowni z dobrym wyposażeniem restauracyjnym. Doradzicie gdzie mogę kupić takie sprzęty? I jaki piec jest najlepszy> Elektryczny czy gazowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od lat używam gazowych, mam je 3. Dwie dziesiątki starszej generacji. Jeden pracuje bardzo intensywnie od lat. Bez awarii. Jedynie co jakiś czas przegląd i ewentualnie wymiana zużytych części.
Tyle mogę napisać z własnej obserwacji.
Nie żałuję wyboru.

Od siebie polecam również to miejsce: https://sklep.technica.pl/piece-konwekcyjno-parowe Na miejscu znajdziesz wiele porządnych pieców, polecam skontaktować się z nimi. Powinni doradzić co wybrać.

Nie wiem czy na tym forum znajdziesz odpowiedź w temacie, lepiej dopytać się specjalisty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do gazu jest wolniejszy ale nie pracowałem długo na gazówce. Na pewno w przypadku gdy wlączasz go i leci np. 8 godzin na tych samych ustawieniach brałbym gaz. Jak masz tak jak ja restauracja i catering gdzie ciągle zmieniasz ustawienia brałbym na prąd. Musisz samodzielnie zastanowić się co jest dla Ciebie najwygodniejsze.
Poczytaj sobie też o odpowiedniej ochronie przeciwpożarowej w lokalu https://www.promat.com/pl-pl/budownictwo/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy ktoś pracował w CASINO POLAND w Gdyni? (20 odpowiedzi)

Hej, mam pytanie Czy ktoś tam pracował? Jak wygląda: atmosfera, zarobki, godziny pracy,...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Życie za granicą to też nie bajka... (50 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...