Zarobki Biuro Rachunkowe

Witam,

proszę o informacje jak kształtują się zarobki w trójmieście w biurach rachunkowych?

Oczywiście bez nazw firm, tylko kwoty (netto czy brutto), rodzaj umowy, a także nazwa stanowiska ( praktykant, młodsza księgowa, księgowa, główna księgowa).

Dziękuję i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zarobki Biuro Rachunkowe

Również jestem zainteresowana zarobkami w biurach rachunkowych.

Nikt nie pracuje w BR?

Pracują ale się nie chwalą ;-)

Wszystko zależy od:
- rodzaju dokumentacji jaką dla klientów prowadzisz (ryczałt, kpr, kpr+vat, pełna księgowość, opcja: kadry płace itp), oraz ile tego "przemielisz" w miesiącu,
- od Twojego doświadczenia, znajomości przepisów (podstawa), umiejętności szybkiego (i bezbłędnego) wprowadzania danych, a więc min. znajomości systemu na jakim dane biuro pracuje
- na "drobnicy" można się zajeździć i wiele nie wyciągniesz, bo każdy taki podatnik płacze że bieda i brak kasy, a na pełnej księgowości przy konkretnym kliencie wystarczy tylko kilka firm skutecznie obsługiwać i grube tysiące wyciągniesz (słowo - można nawet z jednej godnie żyć)
- no i zasadnicza sprawa: zarabia właściciel, to on bezpośrednio negocjuje stawki od klientów i odpowiada prawnie za swoje usługi, natomiast ile Ty dostaniesz to już kwestia jak się między sobą dogadacie, na starcie (bo przypuszczam, że zaczynasz tę przygodę) proponuję nie szarżuj ze stawką, tylko "oblataj się" w temacie a potem można dalej rozmawiać, pertraktować itd :-)

Powodzenia!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli jaką kwotę można proponować na początku drogi? Skończone studia ekonomiczne i półroczny staż w biurze rachunkowym, obsługa głównie kpir, vat, ryczałt.

Tylko nie piszcie, że najniższą krajową! Jak wyżyć za niespełna 1300zł :(

ja jako księgowa/asystentka bez odpowiedzialnosci, pełne księgi, po studiach, certyfikat i 10 lat stażu 2800 netto, ale to jest podrzedne stanowisko, na samodzielnym nie mniej niż 3,5 wg mnie

ok 2000 - 2500 netto / księgowa - przynajmniej na okresie próbnym

Księgowa prowadząca ok. 10 podmiotów (KPIR, pełne księgi, ZUS, kadry). Kwota minimalna, po ok. 8 latach 1500zł netto.

Moja koleżanka pracuje w BR i i robi wszystko co należy do zakresu BR i maja 3 pracowników i płaca najniższą krajowa plus premia 300zł.. czyli ok. 1600zł a ona pracuje rok a koleżanki o wiele dłużej..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...