Część na wstępie chciałabym przeprosić was za długi opis i wszystkie popełnione błędy ortograficzne , gdyż pisze to na szybko późnego wieczora. Na początek powiem tyle że, jest młodą kobietą ważę 77kg przy wzroście 165cm (chyba) wiem że, to dużo wręcz bardzo dużo. Zaczynałam się odchudzać już kilka razy , traciłam trochę kilogramów , podawałam się, przestałam ćwiczyć czy też trzymać się diety, a kilogramy wracały z efektem jojo (pewnie wiele osób to zna) chyba rok temu dowiedziałam się o poście przerywanym czyli intermittent fasting (IF) polega to na określonym czasie jedzenia i poszczenia, wiem niektórzy mogą pomyśleć że do głodówka, organizm będzie robił zapasy może to po prostu nowa moda, nowy trend polecam wejść na kanał Bartka Szemraja na youtube o na ten temat może powiedzieć więcej niż, ja nie jestem ekspertką jakiś czas trwałam przy poście przerywanym ,ale jakoś mi się nie udało i znowu przybrałam na wadzę. Teraz zaczęłam kolejny raz przygodę z odchudzanie mam nadzieje ,że mnie się uda. Znowu próbuje z postem przerywany ,ale tym razem także z dwoma aplikacjami fitatuj i monitor głodówki (jak na razie polecam) oraz z deficytem kalorii są wzloty i upatki ,ale na razie to chyba z dwa tygodnie przy tym trwam, wiec może jest ok. Napisała ten post, żeby nabrać w sobie silnej woli ,aby dotrwać do celu i chciałabym publikować tu też moje postępy, aby się motywować. Na razie moim celem jest z 77 kg dojść do 65kg i z rozmiaru l do m od 1-2 lub 3 miesięcy wiem że to 12 kg (bardzo dużo) , ale to jest jak dotąd moje marzenie i postaram się go trzymać. Napisałam ten wpis też dlatego żeby się dowiedzieć ,czy jest tu też ktoś ktoś stosuje IF? I też by z kimś pogadać o odchudzaniu, wymienić się opiniami , pogadać o postępach. Jakby ktoś przeczytał ten wpis i chciał się czymś podzielić to niech piszę. pozdrawiam wszystkim :)