oświećcie mnie

Od niedawna mieszkam w Baninei i zawsze poruszałem się samochodem, więc proszę wybaczyć moje pytanie, ale chciałbym dojechać z Banina do Kartuz zostawiając samochód pod domem. Postanowiłem skorzystać z pkm, ale z tego przystanku w szczerym polu (chyba Gdańsk Rębiechowo) pkm nie jeżdzi w stronę kartuz ??? Trochę się zawinąłem, bo byłem pewien,że jednak pkm do kartuz jeździ. Czy ktoś może też wytłumaczyć różnicę w cenie biletów kupując w kasie w Gdańsku gł bilet do Gdańsk Rębiechowo zapłaciłem coś koło 3,20, kupując bilet w automacie na tymże przystanku PKM do gdańska gł zapłaciłem coś ok 4,80. ???? Dziękuję za oświecenie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: oświećcie mnie

Na wsi bez samochodu nie ujedziesz... a z tego co wiem przystanek ma byc zamkniety w przyszlym roku bo jest nierentowny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ale bzdury piszesz...

Z Banina do Kartuz można dojechać PKM bez problemu, zarówno z przystanku Gdańsk-Rębiechowo jak i Rębiechowo.

Różnica w cenie biletu wynika zaś z tego czy wybrałeś bilet metropolitalny czy zwykły.

Polecam lekturę strony SKM która to realizuje przejazdy na rzecz PKM
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest PKS do Kartuz, cena biletu to chyba ok. 8 zł, czas 30-40 min.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

PKS do Kartuz kosztuje 6 zł czyli tyle samo co koleją metropolitarną: długość trasy 20 km - 30 minut jazdy.

Ale na PKM w automacie nie można kupić biletu do Kartuz na rozpisce przystanków też nie ma przystanku Kartuzy, dlatego zwątpiłem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej kupić bilet w środku pkm. Faktycznie w automacie są 2 ceny biletów.

Na stronie skm.pkp.pl jest przejrzysta wyszukiwarka połączeń z cennikiem biletów i trasą podróży. Warto sprawdzić przed podróżą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

OCZYWIŚCIE że w automacie można kupić bilet do Kartuz.

Twój problem leży chyba gdzie indziej... nie radzisz sobie z techniką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

PiSior Duda w niemiaszkowym aucie to prawie mgła w smo,,ku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jak masz coś pisać durniu to lepiej nie pisz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...