tworzenie cv

co sądzicie o cv z generatora? czy to wygląda lepiej niz zrobione samodzielnie, czy rekruterzy odróżniają cv robione samemu od takeigo gotowego ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tworzenie cv

Jest coś takiego jak cv generator? Nigdy nie zastąpi to własnej pomysłowości a co gorsza szablon, z którego może skorzystać niezliczona ilość ludzi, setki, tysiąc ile...
Po co ci takie samo cv jak setkom innych osób?
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma?
Bo za dużo w Polsce nas?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja jestem pracodawca i nie mam nic przeciwko temu. Gorzej jak sie dołaczy do maila zdjecie z plazy lub selfie... bo takie też bywają. Wtedy nawet wypasione cv nie pomoze bo go nawet nie czytam...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co złego jest w tzw ,,selfie,, jeśli jest bez dzióbka itd to może byc. Zdjęcia z dowodu są zazwyczaj nieudane i sztywne ja wole takie osobiste foty bo na nich lepiej widzę człowieka i jego styl a nie białą ściane i eleganckie na siłę ubrania.

To zależy od osoby prowadzącej rekrutację.
Jeden pomyśli, "nawet się nie wysiliła, idzie na łatwiznę, pewnie leniwa".
Drugi pomyśli, "zamiast tracić czas na ręczne pisanie, wykorzystała narzędzie".
A większość i tak nie odróżni jednego od drugiego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szybkie cv ma fajnie wyglądające szablony.....wyglądają bardzo fajnie

a poza tym jak ktoś nie ma zdolności żeby stworzyć sobie satysfakcjonujące cv w wordzie czy w jakimś innyum programie to generator ratuje życie....

Powiem najogolniej,jak przyjmuje do pracy zwracam uwage na cv ze smakien tzn z klasa inne od wszystkich,schludne,przejrzyste i bez bledow,ale i nie nudne,puste,biale,sztywne.Zdjecie lekko wyluzowane,usmiech,ale nie klauna,generalnie na poziomie,ale i bez przesady,kilka takich juz mialem,i byly udane,poza tym powiem szczerze,ze jakie cv by nie bylo,po 5 min juz wiem czy kogos przyjme,czasami nawet po pierwszym zdaniu,i nie mowcie ze to nie prawda,bo po drugieh stronie wszystko widac inaczej,to jak uczen w malej klasie mysli ze nauczyciel nie widzi jak sciaga xD a najgorzej jak widac stres i brak umiejetnosci wyslawiania sie,pozdro

I jakbym zobaczyl cv z generatora to nawet nie przeczytalbym a juz zapelnilbym nim kosz.

"schludne,przejrzyste i bez bledow,ale i nie nudne,puste,biale,sztywne."

To powinieneś mieć chyba nicka "d*p o. dawca". Z takim pismem...wstyd u takiego pracować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czleniu,pisze na szybko co do glowy przychodzi bo nie mam czasu uzalac sie nad takimi co zamiast cos wyciagnac dla siebie posluchac cos,wziac dla siebie to biora sie za miare elokwencji na forum,poza tym w pracy to ja oceniam a nie jestem oceniany,wiec spinac sie nie musze,ale kiedys tez bylem taki szarak,co szukal byle co zlecenie za 6zl,dzisiaj szczescie i duzo pracy dalo efekty,to mysle ze pomoge,jak nie to trudno,ja o wasze wzgledy walczyc nie musze.

A jeszcze zebys chcial,to ja po polsku nie musze sie cudownie wyslawiac,bo kapital i tak zachodni,to i jezyk zachodni w pracy.Opusc bo bie warto.

Racja... "Opuszczam bo bie warto".
Jutro do pracy, skończ już z piciem.

Taki typowy polaczek, przedstawiles polskie zenua,i dlatego ten kraj jest taki biedny intelektualnie,bo nigdzie jak tu zawsze sie znajdzie taki polako co sie przypier zamiast rozmawiac na temat,powiedz ze masz stanowisko a bedzie cie obsmiewal pozal sie boze zakompleksieniec ehh

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...