urzad pracy

warto liczyc na staz? czy lepiej na wlasna reke jakie macie doswiadczenia? jest sens sie reejestrowac?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko na własną rękę
up ci niczego nie ułatwi, czasem trzeba uważać na kruczki i niuanse prawne
jeśli masz ważne ubezpieczenie zdrowotne to nie ma po ci się rejestrować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są szanse na staż z urzędu pracy :) Myślę, że szybciej samemu można znaleźć ale nic nie szkodzi zarejestrować się. Znam kilka osób, które dostały się na staż dzięki urzędowi więc nie jest to niemożliwe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Liczuć można by Było gdyby oferowali dobre kursy za które by zapłacili

A nie wciskanie kiepskiej jednej oferty lub dwóch i zmuszanie na to co nikt nie idzie

Urzędy pracy to nie potrzebne miejsce i do likwidacji utylizacji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie warto iść na staż z urzędu pracy.
zarejestrować się można.
ale najlepiej nie liczyć na nic i nie wierzyć w to, co mówią w urzędzie pracy i gdzie wysyłają

Czy nie jest dziwne to - ze urząd pracy wysyła stażystę do pracy, a stażysta jest zmuszony do podpisania różnych kwitów, regulaminów itp, a NICZEGO nie dostaje, kopii podpisanych dokumentów, żadnej umowy, zakresu obowiązków, nic zupełnie, żadnego regulaminu, nic.
O co chodzi z tymi dziwnymi stażami z urzędu pracy?
Czy to normalne, że człowiek jest wysyłany do pracy i nie wiadomo co ma robić (tzn. niby się dowiaduje na stażu) - ale z urzędu nie dostaje NIC????????????

Po stażystę idą do urzędu Pracy najczęściej mierne firmy, dziadowskie, zdegenerowane. Byłem na kilku takich spotkaniach - to naprawdę najgorsze miejsca jakie można sobie wyobrazić. Zero szans na zatrudnienie, które niby musi nastąpić po stażu. Znam spółki, które od wielu lat chodzą po stażystów - no to gdzie te szanse zatrudnienia??? Nie ma. Świetny sposób na funkcjonowanie na rynku, stażyści popracują, potem przyjdą następni.
Wstyd dla firm, które z UP biorą zasoby ludzkie na staż.

Dokładnie

Byłem dwa lata temu , maj 2016 i nic ciekawego nie A zaoferowali ,

PYTAŁEM o kursy , to ona , że nie ma ich

Moim zdaniem lepiej zapisać się do szkoły policealnej i podwyższyć swoje kwalifikacje zawodowe, żeby mieć większe szanse na rynku pracy. Na przykład w Nova CE na Długiej 70/71 można BEZPŁATNIE zapisać się na różne kierunki i kursy. Ja w rok zrobiłam sobie Asystentkę Stomatologiczną i po praktykach od razu dostałam pracę w prywatnej klinice dentystycznej. Także warto się dokształcać samemu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Policealne nie dają Gwarancji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Stres w pracy (38 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Zainteresowany IT Centrum (4 odpowiedzi)

Witam Czy ktoś może mi cokolwiek napisać o firmie IT Centrum z Ul. Baśniowej w Kowalach ?...

agencja pracy no problem- praca za granica (4 odpowiedzi)

witam :) czy ktos pracował za granica przez agencję NO PROBLEM?