Re: mój muzyczny kącik

No i ładnie. Są filmy, których można nie lubić, ale nie można nie obejrzeć.

Dla mnie klasa dla siebie i innych Christoph Waltz, mój człowiek. Ale przyznać muszę, że di Caprio (chociaż tak słabo go lubię) też znakomity. No i Samuel, który w trakcie kręcenia filmu miał 64 lata, a w tym samym roku zagrał Nicka Fury'ego w Avengersach - nieprawdopodobne dla mnie, pracowity kurczący się byk.

(przyznam, że lubię wyszukiwać w filmach Tarantino "smaczki" - aluzje, nawiązania, skojarzenia do innych dzieł kinematografii, jest tego u niego na pęczki, i lubię jego ścieżki dźwiękowe, często zapomniane, a genialne kawałki)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mansonie, obejrzałam Django, Jezu, co za film, rola Tarantino po prostu wybuchowa ;) Ale podobał mi się. I nie mogę zagrać nic innego niż :

http://www.youtube.com/watch?v=_bdOTUocn5w

Przydałoby się, ale co zrobić, trzeba się bujać solo ;) Ale kto ma ramię, niech korzysta ;)

jakieś ramię do tego pobujania jeszcze by się przydało... :)

Przy takiej piosence to mus ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

och, pobujałabym się, pobujała :)

teraz jaki piękny zachód słońca mam za oknem.... bajka! :)

A u mnie, w mieście W., wiszą chmury, ale nic nie pada ;)

Kto ma ochotę, może się pobujać, bardzo proszę :)

http://www.youtube.com/watch?v=zsgcXZzu6io
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na Karwinach jakieś 2 godzinki temu była 5cio minutowa, no może 15to minutowa mżawka :D
aż kalosze chciałam wyciągać :D i słonko wyszło:)

Jestem w Gdyni a nie zauważyłam. Moze w innej części. Nawet pieszo z centrum wracałam. Sucha.
Teraz szybko zmieniam jeden polarek na drugi polarek. I zmykam.

w Gdyni już popadało:)

pani V. Mnie ciągna Bieszczady i Biebrza i nic lepiej ani gorzej.
Chyba będzie padać.
Pójdę dziś spać pewnie o 20, coby przed jutrem wypocząc trochę.

Ponoć u Mansona jest lepiej niż w Bieszczadach, umów się z Panem C to Cię zaprowadzi :)

Ktoś coś wspominał o Wielu? Byłam w tym roku, piękne jezioro tam mają :)

Pewnie tym kawałkiem już tu się dzieliłam. Ale kocham to, więc jeszcze raz.
https://www.youtube.com/watch?v=I05MIoZRCYY

Dziś w nocy przeżyłam horror. Obudziłam się o 1. 20. Sprawdziłam łóżko mojego dziecka. Puste!!! Dwie godziny po czasie na jaki sie umówiliśmy.
Zapaliły mi się wszystkie czerwone lampki. Wypadek! A może ktoś coś złego zrobił. A może dziecko mi się upiło. No ale to nie jest mozliwe. Moje dzieci nie piją, nie palą i nie ćpają.
No dobra, wzięłam telefon i próbowałam dzwonić. Okazało się, że brak kasy na tel. No to wyslałam sms internetów. W tej samej chwili drzwi się otworzyły.
Nie lubię jak ludzie są niepunktualni. Lepiej być przed czasem niz spóznic się. Z jednej strony szacunek dla drugiego człowieka, szacunek dla jego czasu. A z drugiej, jeśli to dotyczy bliskich mi osób najzwyczajniej w świecie- martwię się.
Rano 4.40 wyszłam z domu. Spotkaliśmy dwie sarny. Chyba, bo ciemno było. Pies oczywiscie pognał z radoscią i nadzieją, że czworonogi okażą się partnerami do zabawy. Po kilku chwilach wrócił rozczarowany.
Chodzi za mną Biebrza. I Bieszczady. Niestety to drugie raczej odpada. Ale ta Biebrza jest całkiem możliwa do zrealizowania w weekend. Przejść z 80 km. Albo więcej.
Zobaczę. Chyba, że juz wrócę do hospicjum i tam oddam mój czas i otrzymam coś więcej niz sama dam.

https://www.youtube.com/watch?v=eHz5YN78kaw

Polecam poszerzanie horyzontów o polski rap!

Manson zdradzisz w jakiej miejscowości mieszkasz? - obiecuję, że nie będę Cię nachodzić :) z czystej ciekawości pytam, czy znam to miejsce?

". Powiem tak, największą zaletą tego miejsca jest to, że tutaj się niewiele dzieje, a w moim lesie to nawet nic. Nie masz pojęcia jakie to fajne."
otóż mam pojęcie, pół dzieciństwa i pół wczesnej młodości spędziłam na Kaszubach:) mam rodzinę w Wielu i Osowie - każde wakacje tam spędzałam , zimą też bardzo często jeździliśmy. W Borsku to chyba serce zostawiłam, nie mam lepszych wspomnień niż z tym miejscem związane:) A jako człowiek dorosły zwiedziłam całą resztę Pojezierza Kaszubskiego:) Jakieś 2 lata temu w Bartoszym Lesie "stacjonowałam" i "sił " w Odrach nabierałam;)
Ech - dużo by gadać na ten temat... :)

...Nie napiszę, słowo :)

Bardzo dziękuję, Mansonie :)

A co robisz zimą w swoim lesie, jak tak nie dzieje się nic? :)

Nie napiszę, słowo :)
Teraz mam dużo cukinii i fasolki i sałaty to sobie zamiennie to wcinam. Ogórki się skończyły, a pomidory wciąż zielone.

Ja tak raczej na Kociewiu mieszkam, ka, Wdzydze to Kaszuby. Nawet Borowiacy to Kaszubi, a do nich to już mam spacerkiem. Powiem tak, największą zaletą tego miejsca jest to, że tutaj się niewiele dzieje, a w moim lesie to nawet nic. Nie masz pojęcia jakie to fajne.

Pola piękna, tak, ale Janusz Gajos też niczego sobie ;) Za tydzień ostatnia Kobra, trzeba będzie poczekać roczek na kolejne :)

Wspomnianego filmu nie widziałam, może jeszcze kiedyś będzie okazja.

Miejmy nadzieję, że rekonesans się uda, tylko błagam, nie pisz, co upichciłeś ;)

Inne tematy z forum

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...

Muza musi grać. (2424 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów (42 odpowiedzi)

Niedawno do mieszkania nade mną wprowadziło sie małżeństwo z dwojgiem bardzo hałaśliwych dzieci....