Zawsze stracę więcej zdrowia przy zamówieniu zakupów internetowych niż mają oni towaru na stanie. Nie wiem kto zarządza tym sklepem– jakiś chyba nieudacznik. Bo nie dosyć że ludzie na sklepie niekompetentni to jeszcze brak podstawowych produktów. Wczoraj przywieziono mi zakupy, ale kierowca zapomniał przynieść resztę siatek z samochodu i sobie odjechał, przypomniało mu się dopiero po godzinie–gdzie ja już straciłam siły na próbę dodzwonienia się do sklepu czy też infolinię ( bo oczywiście nikt nie odbiera). Kierowca zakupy oczywiście przyniósł po ponad godzinie, ale nadal brakowało towaru – podobno wina pakującego, czego oczywiście nie rozumiem, jeżeli towar mam skasowany na fakturze to znaczy że przeszedł przez kasę i powinien znaleźć się w moim koszyku, a nie z powrotem na regale sklepowym. Oczywiście na drugi dzień najpierw telefon rozkojarzonej Pani, która nie wie o czym mówi i po chwili proponuje mi dowiezienie towaru, ale po następnej godzinie kolejny telefon że produktów brak–jakim cudem jak za nie zapłaciłam!!! Ten sklep to istny burdel. Wysyłają e-malie do ludzi aby zachęcić nowych klientów na zakupy, a nie potrafią uszanować tych, których mają od