mowa ojca panny młodej

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy znacie jakiś prosty tekst mowy , jaką powinien wygłosić ojciec panny młodej w czasie wesela ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mowa ojca panny młodej

a tak wogóle to ojciec młodej musi wygłosić mowę?
Jaka jest tradycja i czy jest: kto i kiedy wygłasza mowy? Młodzi też???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

podobno jeśli córka to wygłasza ojciec taką przemowę :) a jak będzie u WAs ?

A wiesz, że nie mam bladego pojęcia jak będzie u mnie? Mój tata nie jest zbyt rozmowny, ale może cos tam powie.
Za to ze strony Młodego to na pewno sie rozgadają, nawet jeśli to nie tradycja:-) Nie ma już taty, więc pewnie brat i ojciec chrzestny będą wygłaszać swoje mowy:-P

Strasznie stary watek odkopalam, ale dal mi do myslenia - czy ojciec powinien cos powiedziec?? A jakies toasty to chyba swiadek wznosi?? Moj ojciec (tak samo jak i tesc) raczej "gadanego" nie maja...

ja juz taty nie mam,a tesc bedzie na weselu tylko chwile,bo nie ma z kim zstawic calej hodowli psow;///// My nie bedziemy mieli zadnych,zaplanowanych tpastow,chyba ze cos spontanicznie wyjdzie

ouuups - no to jak to powiem tatusiowi, to chyba padnie z wrażenia ;) chyba bym wolała mu oszczędzić takich uniesień, no ale skoro ma być jakaś mowa żeby uroczystość była ciekawsza, no to i tatuś przemowę "walnąć powinien"

...tylko treść trzeba mu jakąś znaleźć ;)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwszy raz o czymś takim słyszę, no chyba że w amerykańskich lub angielskich filmach- świadek wygłasza przemowę. Na żadnym z wesel, na których byłam nikt nie wygłaszał mów. U mnie też niczego takiego nie będzie dj- będzie od tego.

Belle, aj, wiesz DJ to jest obca osoba, nie sądzisz, że przyjemniej by było gdyby "przemowy" i toasty wygłaszali twoi bliscy? byłyby one wówczas bardziej osobiste :) ja zasugerowałam swojej świadkowej, że własnie świadkowie będą osobami inicjującymi toasty :-) i moja ukochana przyjaciółka ma troszkę czasu, żeby się do tego przygotować!!

na wszystkich weselach na ktorych bylam, zawsze pierwszy toast wznosil ojciec Panny Mlodej. U nas tez tak bedzie, najpierw jakis toast wzniesie moj tata, pozniej swiadek w naszym imieniu, a potem kolej na ojca mojego narzeczonego, a potem kto chce ten niech wznosi toasty.

W filmie "Wesele" jest mowa tatusia ale nie polecam:)

ojciec powinnien wygłosić jakąs mowe ale nie mam bladego pojęcia co:(

Inne tematy z forum

Nauki przedmałżeńskie (3 odpowiedzi)

Czy wie ktoś gdzie w Wejherowie będa w najbliższym czasie nauki przedmałżeńskie (2025)