msza dla rozwodki?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny potrzebuje porady: 25 grudnia biore slub. Cywilny, bo jestem rozwodka niestety:-( Moj chlopak to kawaler a jego rodzina to naprawde fajni ludzie i jakos zaaceptowali moj status. Wiemy, ze byloby im milo, gdyby pojawil sie watek kosciola na tej uroczystosci. Oczywista, ze slubu koscielnego miec nie bede, ale moze ktoras z was sie orientuje, czy sa jacys ksieza/ parafie, ktorzy odprawili by jakas msze z blogoslawienstwem? Tylko na mnie nie krzyczcie, ze wchodzac powtornie w zwiazek malzenski popelniam grzech i zaden ksiadz sie na nic takiego nie zgodzi- to juz lepiej nic nie piszcie :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: msza dla rozwodki?

Witaj!!

Az tak sie nie orientuje ale tak mi przyszlo do glowy ze Dominikanie sa naprawde bardzo elastyczni.

Nasz przyjaciel jest ateista a mimo to dostal slub w tym kosciele z katoliczka. Oczywiscie nie przystapil do komuni swietej i msza byla skrocona.

Wiec jak cos takiego przeszlo to mooooozzzzeeee ....

Sprobowac zawsze warto.
Pozrdrawiam i zycze powidzenia.
Soltera

proponuje kontakt z ks. Krzysztofem Niedałtowskim ze św. Jana

Popytaj tez u Jezuitów, to są również bardzo elastyczni księża i może cos się uda. Życzę ci z całego serca, aby tym razem sie udało, abyscie byli szczęsliwi.

pozdrawiam

witaj Kaju,

wydaje mi się, że Msza (na pewno inna niż ślubna) byłaby możliwa......
musisz tylko popytać i nie zrażać się negatywnymi odpowiedziami, które pewnie będą......
życzę powodzenia

dokładnie..popytaj księży, u jezuitów w Gdyni działa chyba nawet jakaś organizacja dla małżeństw nie sakramentalnych, może oni coś pomogą

Oczywiscie ze jedna strona moze slubowac, dla Dominikanow na 100% nie bedzie problemow, opowiadali nam o takim przypadku, tyle ze ktoras ze stron byla innego obrzadku.

dziekuje za wszystkie zyczliwe odpowiedzi- wiem juz mniej wiecej z kim rozmawiac i kogo pytac; bardzo mi pomoglyscie.

moja mama miała miesiąc temu taką mszę. msza była tylko dla naszej rodziny, a ksiądz pogratulował mamie, ze chce rozpocząc wspolne życie od mszy, z Bogiem