murat w redzie, falko czy faltom?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Co sadzicie o tym hotelu. Wiem ze juz sie pytalm ale sa tu nowe dziewczyny moze akurat ktoras cos podpowie?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: murat w redzie, falko czy faltom?

zaden hehe

a to czemu?

bo z nie slyszalam dobrych opini o tych miejscach a z falko mialam zle doswiadczenia. tylko odpowiedzialam

no czytalam twoje doswiadczenia z falko:) i wiesz, to ze termin ci przepadl to nie znaczy ze wesela zle robia:) tak to juz jest w tym biznesie ze to pierwszy ten lepszy a potwierdzeniem jest wplata zaliczki. A moze masz jakies inne podstawy zeby tak myslec?bo ja w sumie jestem zdecydowana na falko, ale jeszcze mam troszku czasu wiec...

mi się podobało na imprezie mojej babci...jedyny minus to otoczenie nieciekawe
nie wiem jak z weselami tam jest

wiesz ale jesli daje mi ktos dwa tygodnie czasu to chyba mam prawo to wykorzystac bo nie jestem w stanie przyjechac 1000km zeby na zawolanie zaliczke wplacic, a po tygodniu zadzwonilam tam i powiedziala mi kierowniczka ze juz maja kogos innego jak oni byli wobec mnie nie fair to a rowniez i nie mam po co im reklamy robic! a jesli jestes pewna to po co sie pytasz!

czytaj wyzej...ciagle sie zastanawiam.Ajesli chodzi o twoja zaliczke toprzeciez moglas zrobic przelew. Poza tym oczerniasz ich bo przepadl ci termin, a sama jednak chialas robic wesele tam...

oczerniam bo postapili nie fair, rozmawialam z szefem i nie bylo na to reakcji tez bys sie wkurzyla, troche swinsko postapili.....

murat- bylam na weselu pare lat temu,bylo nawet oki,Faltom- mialam studniowke ,podobalo mi sie,chcoc najabrdziej jestem za falko - jedzenie ppytszniutkie i piekna sala,tylko niestety obsluga teagedia.Bylam tam ostatnio i niestety myslalam,ze kelnerki mnie wzrokiem zabija.Ale i tak wybralabym Falko !!

dzieki za opinie.Hymmmm, co do obslugi to nigdy nie wie jak sie trafi.Jak jest wesele i wszystcy sie bawia i jedzenie jest dobre to i tak jest ok.

Jeszcze jest Marengo - Kniaż w Rumii i Biały Dworek w Rumii

Witam

Osobiście polecam Falko w Rumi. Sama miałam tam 25 grudnia wesele.
Bardzo ładny wtsrój sali, profesjonalna obsługa, pyszne i w dużej ilości jedzenie ( mnóstwo zabraliśmy do domu), nawet jeżeli na innej sali jest drugie wesele to nie słychać tamtej muzyki. Cenowo wygląda to podobnie jak w innych lokalach. Z kierowniczką można było wszystko załatwić, bardzo szli na rękę, na każde pytanie chętnie odpowiadali.

Gorąco polecam.
Pozdrawiam

super:) a ile placilas za osobe jesli moge spytac?

Może zacznę od tego, że to moje wesele było tylko do 24.00 ponieważ my z mężem nie chciliśmy prawdziwego wesela. Miał być tylko skromny obiadek bez tańców. Skończyło się jednak na tym, że tańce były mimo, iż imprezka tylko do północy.
Napiszę jak u nas wyglądało zamawianie jedzonka, bo możliwe że na weselu na 100 osób wygląda to troszkę inaczej.
Zamawialiśmy to co chcieliśmy. Był dwupiętrowy tort, 5 rodzajów ciast, zupa, drugie danie i zakąski. Wszystko na platerach, ślicznie podane i w dużej ilości. Jedyny minus jeżeli chodzi o takie małe wesele jak nasze, że musieliśmy zamówić minimalną ilość alkoholu i napojów od Falko. To troszkę pociągnęło po kieszeni. Cena za osobę, łącznie z tym obowiązkowym alkoholem i napojami to 93 zł.
Muzykę mieliśmy mieć własną, a Falko miało nam udostępnić swoją konsolę. W rezultacie się okazało, że nasze płytki nie działają tak jak powinny i pani kierowniczka robiła za dj :) i udostępniła płyty z Falko, bez dodatkowej opłaty.

Wystrój stołów też samemu sie wybiera tzn. kolor obrusów jakimi ma być nakryty.

Proponuję się przejechać do Falko i osobiście porozmawiać.
Obsługa miła i pomocna. Restauracja i hotel, mimo iż na zewnątrz okazale nie wyglądają, w środku ślicznie.

Pozdrawiam

dzieki za pelna tak dokladna odpowiedz:)
Ja juz w Falko bylam i to nie raz. I widzialam tez menu za 135,00 zł od osoby i wiem ze tych zakasek troszku jestza malo.Zastanawiam sie za ile trzeba miec menu zeby bylo syto :) dj bede miala z falko bo slyszalam ze jest ok.

a ja miałam wesele w Faltomie i bardzooooo polecam. Obsługa bardzo fachowa na 6+, jedzonko przepyszne, pokoje ładne, a rano można sobie popływać na basenie, wygrzać się na saunie i zjeść przepyszne śniadanko. Nam i naszym gościom bardzo się podobało. Poza tym można wnieść swój alkohol i soki i nie trzeba płacić żadnego korkowego :))

Inne tematy z forum

Kameralne Tarasy (49 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...

Niebieski Bursztyn (5 odpowiedzi)

Osiedle zlokalizowane jest w urokliwej, zielonej części Redy przy ul. Bosmańskiej, niedaleko...