na Łódzkiej budowa domków w lesie karczowanie drzew

Na Łódzkiej mtm karczuje las a wiecie dlaczego poniewaz chcą tam postawić bliżniaki .Miasto im dało ziemie i pozwolenie ,mieszkańcy obudżcie sie i walczcie o swoją dzielnice ,urzędy robią co chcą Adamowicz powinien za to odpowiedzieć .WALCZMY Z TYM DZIADOSTWEM TYLKO SZYBKO BO BĘDZIE ZA PUŻNO.Niszczą las by postawić klocki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: na Łódzkiej budowa domków w lesie karczowanie drzew

?
:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co Pani przeszkadzaja te "klocki"...fajnie jest mieszkać wśród zieleni...do lasu mozna pojechać za miasto...i tak siedza tam "elementy" wiec nawet tam nie fatyguje sie z moim psem na spacer...pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To była transakcja wiązana. Developer ucywilizował park i postawił wieżę widokową w zamian za możliwość postawienia osiedla domków. Zamiast się bezsensownie pienić zacznij od zagłębienia tematu.

Ależ mnie wkurzają tacy pieniacze - ten las to od dawna było zagłębie śmieci i menelstwa o zerowym potencjale rekreacyjnym. Z wizerunkiem i dobrem dzielnicy miał niewiele wspólnego. Najłatwiej jest krzyczeć i protestować na publicznym forum - jak się poczuwasz do roli społecznika to idź się do któregoś drzewa przywiąż i ogłoś strajk głodowy.

Poza tym prawo w Polsce jest takie, że każda wycinka drzew musi wiązać się z zalesieniem innego terenu, więc przyroda na tym nie cierpi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak to jest park to od dzisiaj jestem biskup...wybierzcie się do Paryża...tam są parki...ach szkoda gadać,a polskie prawo wiemy jakie jest.Największą głupotą jest stawianie domów w 60-cio letnim lesie.Wystarczyło trochę ....rozumu,a władzy tego brak.A tak właściwie co możesz wiedzieć o cierpieniu przyrody?A widziałeś /łaś ostatnio zalesione tereny?Bajka...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a myślałam że już z tego zrezygnowali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

~b666

Daj mi adres gdzie nowy teren zalesiają bo o ile mi wiadomo polityka władz miasta polega głównie na karczowaniu....kawałek po kawałku
Niedługo za kilkadziesiąt lat już trójmiejskich lasów nie będzie, znikną niepostrzeżenie ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Deweloper park ucywilizował". Ha, ha, ha.
To mi przypomina bajki, widać że rodzice dzieciom nie czytają.
Więziony w klatce ptak boi się z otwartej klatki wyfrunąć bo tam na wolności michy nie dają, trzeba samemu poszukać.

To mi przypomina argumentację niektórych "znawców" polityki w sprawie smoleńskiej:

"Ten Kaczor to sam sobie winien, bo po co leciał do tego Katynia".

Genialny sposób rozumowania.
A jak nie chcesz mieć gorączki, to stłucz termometr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkańcy już dawno w tej sprawie się wypowiedzieli na wielu spotkaniach, a w otaczających las dzielnicach zebrano kilka lat temu nieomal tysiąc podpisów w ramach protestu.

Ale ludzie wybrali sobie Platformę, to mamy taki efekt, że wytną nawet Puszczę Bialowieską. A platfusy powiedzą, że po co las w mieście. Jak Bóg chce kogoś pokarać, to mu rozum odbiera. Żenada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2551 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Osiedle Warszawska (5 odpowiedzi)

Osiedle Warszawska powstaje w doskonale skomunikowanym miejscu, w bardzo popularnej wśród...

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...