napoje na wesele

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
poradzcie ile kupic soków, zimnych napoi (woda mineralna, pepsi itp) na osobe? prosze o szybka odpowiedz bo wesele juz tuz tuz. wszystkim z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz.:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: napoje na wesele

Najlepiej na 1 osobę kupić tak:
0,33 coli
0,33 sprite
0,33 fanty
0,33 wody
0,75 litra soku - może nawet do 1 litra

Czy to oby nie jest za mało???

ja uwazam ze lepiej nie kupowac fanty i sprite bo po tym jeszcze bardziej chce sie pic soki sa lepsze

My kupiliśmy o wiele za dużo tzn.:
2 litry soku
1,5 litra napojów gaz

DJ tak rozbawił sale, że nikt nie jadł, nikt nie pił, na 105 odób poszło zaledwie 25 litrów wódki. Co my teraz z tym zrobimy:-(
Soków i napojów mamy aż do wiosny :-)

Z tego co ja wiem to latem kupuje sie ok 1 l napojów gaowanych na osobę i 0,5 l soku na osobę jeśli goście weselni to w większosci ludzie młodzi, dla ludzi starszych jest odwrotna proporcja.

mailam wesele, kupilismy po ok 2.5 l. na glowe - bylo stanowczo za duzo, radze kupowac wiecej sokow, bo ludzie je bardziej lubia, pija same, do drinkow itp. Pamietajcie jednak, by wam nie pokradli wodki na weselu, u moich znajomych wyniesli az 30 butelek 0,7. Duzo osob nam mowilo, by uwazac, my zrobilismy w ten sposob, ze dalismy kelnerom iles tam kartonow - odpowiednio, a jak wodka sie konczyla - pilnowal tego wszystkiego swiadek, wzielismy jeszcze karton z domu, wesele bylo blisko domu, inni przechowuja ja w czasie wesela w samochodzie, tym samym ustrzeglismy sie przed niemila niespodzianka. wodka zostala na poprawiny w domu i na parapetowe, ktora robimy za tydzien. Pozdrawiam i zycze milego wesela.

A gdzie milei wesele twoi znajomi, jezeli wolno spytac?

gdzieś w Tuchomku, ale wiem, że tak często się zdarza, my robilismy w Rotundzie, w Sopocie, było super, jednak wiem, ze tam tez mogło się to przytrafić, mówiła mi o tym dawno niewidziana koleżanka, ktora jak sie okazalo tez robila tam wesele, ale dawno, wiec jak na prawde jest teraz nie wiedzielismy do konca (zmienil sie wlasciciel od tego czasu). Moja kolezanka robila w goralskiej chacie, w Sopocie, kolo opery lesnej i jej tez sie cos takiego przytrafilo, zauwazli to, wiec ilosci nie byly male. Pisze to tylko ku przestrodze, a nie by wzbudzic wielkie oburzenie, ze na przyklad u nas nie.

Dzięki, teraz wiem ze trzeba po prostu zwracac baczna uwage na to co sie dzieje wokol. Ja jestem przerazona calym weselem, a to dopiero 18 wrzesnia.

Absolutnie Ty się tym nie zajmuj ani nie przejmuj.
Żadna wódka nie zwróci Ci dobrej zabawy!!!!!!!!!
Najlepiej poproś aby postawili Ci zamrażarkę z wódką na sali do obsługi przez świadka (podczaszego). A jeśli chodzi o napoje to najlepiej wybrać ofertę w której mają napoje wliczone w cenę i podają je bez ograniczeń :-) .
Znajomi mieli wesele w Róży Wiatrów i tak wlaśnie bylo, i uniknęli nieporozumień :)
Pozdrawiam i pamiętaj ........ najważniejsza jest Wasza (Młodych) dobra zabawa !!!!!!

Czy to jest problem dla Ciebie co ty zrobisz z taka ilością wódki???Dla mnie to nie byłby problem :Pmoże zaproponuj komus odkupienie na swoje wesele po niższej cenie.

Problem ze "znikajacymi" napojami i wodka?
Nie rozumiem...przeciez wiecie ile kupujecie...po prostu zyczycie sobie pozostawienie butelek, kartonow po sokach itp. i sprawdzacie wszystko po weselu...Moi Rodzice sprawdzili rano i wszystko sie zgadzalo...zaden problem...zrobili to w czasie, jak obsluga pakowala jedzenie, ktore zostalo ;-))

To też nie jest rozwiązanie. Zawsze obsługa może może dostawić już opróżnione przez siebie butelki czy kartoniki. Na weselu na którym byłam ostatnio ojciec Panny Młodej miał klucz od pomieszczenia w którym stały wszystkie napoje i alkohole i w miarę potrzeby sam donosił w ładnie ustrojonym koszyku. W niektórych regionach tymi sprawami zajmuje się świadek, kwestia uzgodnienia. Więc najlepiej porozmawiać z właścicelami o udostępnieniu oddzielnego zamykanego pomieszczenia i po kłopocie ze znikającymi napojami czy alkoholem.

U nas swiadek dbal o alkohol...mielismy klucz do pokoju i w miare potrzeby swiadek donosil wodeczke....napojami zajmowala sie obsluga. Na koniec i tak wszystko zliczylismy. Nie wierze, zeby komus chcialo sie przelewac soki czy tez wodke i udawac, ze goscie to wypili ;-)))) Nie rozsmieszajcie mnie!!

Jaki problem z przelaniem wódki do innej butelki?Na soki to chyba raczej nie rzucaliby się.

wiemy ile kupujemy ale chyba nie wiesz ile wodki idzie nie da sie tego policzyc mojej przyjacolce tez zniknal alkohol

no własnie. ile kupujecie?wesele we wrzesniu, wiec upału nie przewiduje.

ktos podpowie??

:)