napoje

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam
Dziewczyny jakie napoje? Ile? Mówię o bezalkoholowych. Wesele 26 sierpnia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: napoje

Ja rowniez 26 sierpnia!!! Napoje musza byc gazowane plu soki. Ostatnio bylam na weselu gdzie byly same soki i nie bardzo mi sie to podobalo. U nas bedzie fanta, sprite, cola i woda mineralna plus dwa rodzaje sokow, pomaranczowy i jablkowy. Oprocz tego robimy jeszcze dodatkowy stolik, na ktorym beda staly rozne alkohole, soki, grenadina, limonki do drinkow, gdy nie kazdy lubi wodke. Zastanawiamy sie czy by kogos nie zatrudnic, aby obslugiwal taki stolik.

a gdzie masz 26 sierpnia?

hej bylem na weselu u znajomego i napoje jablkowe nie schodza zamiast nich wes grapefrutowe

my kupujemy w makro soki litrowe pomaranczowy, jabłkowy, grejfrutowy wode mieneralna gazowana i niegazowana, coca cole, fante i sprite w butelkach litrowych. bedziemy mieli około 90 osób,mysle ze 100 butelek wystarczy. i 50 kartonów soków. ale to tylko wstepne liczenie

wiem ,że wódki ok 0,7 lub 1l na osobe a jak jest w piwem?winko?soki?napoje gazowane?woda? jak to sie przelicza na osoby?

Podobno liczy sie 1l soku plus 1l gazowańca plus 0,5 l wody min. na głowe i wystarczy na poprawiny. mysmy wlasnie tak liczyli a w niedzielne poprawiny wyznaczymy kogos zemy zerknął ile tego zostalo,sklepy czynne wiec nie ma problemu dokupic pare butelczyn

dzieki wielkie .a wino i piwo?

piwa nie mamy w ogole,nie chcemy zeby wódka byla mieszana z piwem wiec nie podpowiem jak liczyc piwo,zastanawiamy sie jeszcze czy na poprawiny same nie wziac bo mamy na poprawinowy obiad pieczonego dzika wiec moze i by pasowalo. a z winem kazdy inaczej mowi, mysmy wzieli na 50 osob 20 butelek po 750ml , po 5 kazdego, polwytrawne,polslodkie, wytrawne i slodkie,ale mowie w niedzielny poranek bedzie osoba odpowiedzialna za to by policzyc ile zostalo i ewentualnie dokupi sie

mam 26, ale w Czestochowie, chociaz zaadoptowalam sie juz na waszym forum. Ja bede miala piwko na weselu, bo znam takich co wodeczki nie tkna, za to piwko jak najbardziej. Z tym ze u mnie bedzie nalewane z beczki, nie z butelek. Kupie taka 25 litrowa, myle, ze wystarczy

nie no ja o piwku na poprawiny myśle oczywiscie:)wesele tylko wodka i winko,dla tych co wodeczki nie rusza...zeby za bardzo nie mieszac a piwko poprawinowe nie wiem po ile liczyc na glowe-bo znam amatorow wodeczki co 2 dni moga pic ale wiem ze wiekszosc kacyka bedzie leczyła piwkiem:)

Witam
Piwa to nie polecam na wesele. na poprawiny iowszem ale nie na wesele. jak ludzie zaczmna mieszac wodke z piwem to bedziesz miala niemile widoki. a co do wodki to wystarczy 0.5 na glowe przeciez wszyscy nie pija wodki a niektorzy wcale. ostatnio bylam na weselu gdzie tak wlasnie liczyli i jeszcze na poprawinach zostalo.
pozdrawiam

ja to licze 1l na głowe - żeby wystarczyło i na wesele i na poprawiny. Jeśli chodzi o piwko - to tylko na poprawiny ;)

kurcze widze ze wszyscy maja ten problem.wczoraj bylam w lokalu w ktorym robimy wesele i pan nie umial nam rowniez doradzic tak na 100%ile czego.mniej wiecej 2 l na osobe.tylko nie wiem jak podzielic to wszystko.ile coli,ile sprita,ile jakich sokow.moze wypowie sie ktos kto ma juz za soba wesele???

a no i moze ktos zna ceny coli litrowej i sokow?

powtarzam pytanko ile piwka(na poprawiny tylko) i winka na osobe:)?

u mojej przyjaciółki na weselu,
poprawiny ok 80 osób, 100 puszek zabrakło :)

hmm ja myslalam o 2 butelkach piwka na osobe:)

2 buteleczki to chyba dobry pomsł, fajnie wygladają buteleczki 0,3l takie do odkręcania

nie no ja mysle ze po 2 piwka 0,5 l bo 0,3 to troszke mało tymabrdziej ze bede jakies otwieracze na tacy dawała obok piwek-zreszta podejrzewam ze czesc bedzie piła wódeczke na poprawinach a czesc winko.