naprawa radia

Witam,
Gdzie mogę naprawić radio samochodowe gdynia/sopot? Radio marki blaupunkt, nie chce się włączyć. Proszę o informacje!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: naprawa radia

Najpierw sprawdź czy bezpiecznik się nie przepalił.

sprawdź, czy akumulator Ci nie padł ;d
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

oki, to bede musiała poprosić jakiegoś pana o sprawdzenie tego.dzięki

jeśli to nie bezpiecznik to odpuść naprawę,to są jednorazówki,po prostu kup drugiego Blaupunkta w Media albo na allegro,koszt nówki ok.250zł

W moim autku bodajże radio i zapalniczka są na osobnej kostce bezpiecznika i to miałam na myśli. W samym radiu nie mam pojęcia gdzie bezpieczniczek się sprawdza.

Trzeba wyjąć radio i jeśli jest to gdzieś z boku na tylnej ściance obok kostki zasilającej

Tak, dzisiaj oglądałam z ciekawości swoje radio i ma bezpieczniczek po prawej stronie z tyłu :)

No i.....jest cały ten bezpiecznik czy przepalony?

Równie dobrze jeżeli w skrzynce będzie przepalony bezpiecznik od zapalniczki to i radio może mieć problemy z graniem. W starszych autach czasem jest taki patent...

Potwierdzam, dzisiaj nie ma sensu naprawiać takich rzeczy. Swoją drogą kupiłem ostatnio Blaupunkta po to żeby obsługiwało mi karty SD (wcześniej miałem też Blaupunkta tylko na CD) i muszę powiedzieć, że niestety z każdym rokiem producenci coraz bardziej oszczędzają. Końcówka mocy w tym nowym radiu nieporównanie gorsza od wcześniejszego modelu!

Inne tematy z forum

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....