nauczyc 3 latka mowic

hej dziewczyny! jak nauczyc 3 latka mowic? bylam u logopedy i kazała corke nauczyc zazywac zwierzatka na obrazkach ale corka upodobała sobie kotka i kiedy pytam co jest na innych obrazkach wiecznie słycze kotek. pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nauczyc 3 latka mowic

Najlepiej jesli będzie miała jak najwięcej kontaktu z innymi dziećmi, które mówią. Może od nich podłapie. Synek mojej kumpeli do 3 roku życia prawie nic nie mówił poza jakimiś sylabami a jak poszedł do przedszkola zaczął mówić pełnymi zdaniami

Przebywanie z dziećmi swoją drogą, aczkolwiek wielką pomocą będą systematyczne wizyty u logopedy, zajęcia przeprowadzane razem z rodzicem.

Bawcie sie ćwicząc język np. liczenie ząbków językiem, przyklejanie języka do podniebienia (grzybek), dmuchanie, zlizywanie.

http://www.klaudia.padol.pl/logos.php?line=2&position-side=strony/strony_g/cw_jez

Prócz tego myślę, że wywieranie presji na dziecko wcale mu nie pomaga. Zachęcać ale nie zmuszać. :)
Mój sistrzeniec zaczął mówić zdaniami kiedy miał 4,5 roku. Dacie radę, trzymam kciuki :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Długotrwałe perfumy na co dzień (6 odpowiedzi)

Jakie długotrwałe perfumy polecicie kupić na wyprzedażach? Głównie górna półka.

Hiszpańska mucha czy ktoś miał do czynienia? (3 odpowiedzi)

Hej. Czy ktoś z Was miał może do czynienia z afrodyzjakiem hiszpańska mucha? Tyle sie o nim pisze...

Świece zapachowe Yankee (14 odpowiedzi)

Cześć, gdzie kupujecie świce Yankee Candle? Gdzie jest najtaniej?