nauki-gdzie w Rumi???

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy ktoś może wie gdzie odbywają się nauki przedmałżeńskie w Rumi???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nauki-gdzie w Rumi???

Cześć. Mieszkamy w Janowie. W naszej parafii nauk nie ma. My jeździmy do Gdyni do kościoła NMP. Polecam. Nauki odbywają się w każdy wtorek o godz. 18.00. Musicie zaliczyć cztery spotkania. Wybieracie sobie dni które akurat Wam pasują. Pozdrawiam

Dzięki za pomoc:-)) napisz mi proszę czy trzeba wcześniej dzwonić lub zapisywać się czy po prostu od razu pojechać i "z marszu" po tych 4 spotkaniach otrzyma się zaświadczenie o przebyciu kursu??? Pozdrawiam i życzę przyjemnych przygotowań ;-))

Nie musicie sę zapisywać. Na tablicy przed salą wywieszone są daty i tematy poszczególnych nauk. W najbliższy wtorek będzie przerabiany temat 2. Za dwa tygodnie trzeci, za trzy tygodnie czwarty i tak po kolei. Nie musicie chodzić we wszystkie wtorki. Jeżeli nie pasuje Wam termin, opuszczacie go i idziecie na następne zajęcia. Pod koniec każdych zajęć ksiądz rozdaje karty. Na każdej z nich wypisane są temety kolejnych spotkań i przy każdym zaliczonym spotkaniu przybija Wam pieczątkę. Buziaczki.

czy o ten kościół na dole przy Świętojańskiej? a która sala ? Dzięki za info

Ten kościół jest na skrzyżowaniu Armii Krajowej z 3-Maja (boczna po prawej stronie od 10-lutego idąc w kierunku morza. Pa.

Zajęcia odbywaja się w sali z tyłu kościoła. Wejście jest od podwórka.

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (220 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...