Re: nauki przedmałżeńskie
już po:)
czas: pt: 18 – 21, sob: 9 – 20:30, niedz: 9-11:30, 12: Msza
miejsce: salka „konferencyjna” przy Sanktuarium w Matemblewie
prowadzący: ksiadz (wydaje mi się ze to był proboszcz tej parafi), kilka par swieckich działających w duszpasterstwie w Matemblewie, lekarz…chyba tyle…
uczestnicy: ok. 30-35 par
charakter nauk: wyklady 1-2,5 godzinne przeplatane przerwami na kawe/herbate/obiad, kończące się wspolna modlitwa
ocena: może malo obiektywna, bo nie mam porównania z naukami prowadzonymi w innych parafiach, w innej formie, ale wg mnie WARTO.
Plusy: genialne wyklady księdza, naprawde, warto nawet choćby dla nich samych pojawic się w Matemblewie, wyklady/zajecia prowadzone przez osoby swieckie również interesujące, jedne może bardziej, drugie mniej, ale na pewno nie towarzyszylo mi podczas nich poczucie straty czasu (wielki plus), bardzo dobrze przygotowany i wg mnie obiektywny wyklad lekarza(porownanie z wiedza przekazywana przez poznanska akademie medyczna i z tym czym spotkalam sie na konferencjach dot. niepłodności i antykoncepcji), fajna atmosfera
Oczywiście mam kilka zastrzeżeń: 1. Wartość merytoryczna szczególnie jednego z wykladow (uczestnicy pewnie wiedza o który chodzi), 2. samej organizacji (za dlugie przerwy, „drobne” (max. 1h) opoznienia wykładów. 3. Zbyt malo czasu przeznaczono na wyklad lekarza
to tak w skrocie, na goraco, jakies pytania? smialo:)
Wybor należy do Was:) ja z czystym sumieniem mogę powiedziec: nie zaluje:)
0
0