nauki w kosciele

Temat dostępny też na forum: Wesele
a ile wlasciwie trwaja nauiki w kosciele przed slubem?
pytam, bo nie bede mial wiecej niz 8 dni przed slubem (mieszkam za granica). Ma ktos doswiadczenie, jak to zalatwic w 8 dni?
pozdrawiam,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nauki w kosciele

witam,
Ja jestem mężatką z 1 miesiącznym stażem, więc jeszcze całkiem na świeżo.
Z tymi naukami to zależy od parafii. Zazwyczaj jest to jedno spotkanie w tygodniu koło 2h i trwa przez 4 kolejne tygodnie. Tak było u Dominikanów. Oczywiście, jeżeli trafisz na rozsądnego księdza i przedstawisz mu swoją sytuację, to może będzie wyrozumiały i wam odpuści, powinien...
Pamiętasz o zapowiedziach?
Życzę powodzenia
AGATA

w tzw. Okrąglaku nauki trwały (z własnego doświadczenia) 4 dni w tygodniu od pn - czw. Trzeba tam zadzwonic i dowiedziec sie kiedy sie zaczynaja. Pamietaj jeszcze o poradnictwie rodzinnym to zazwyczaj sie troche ciagnie (wlasnie jestem w trakcie). Pozdrawiam Miłka

w okraglaku na Przymorzu faktycznie sa w 4 dni i o ile nic sie nie zmienilo to po drugiej niedzieli miesiąca.

dziekuje, pozdrawiam

Inne tematy z forum

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...