nauki w "okrąglaku" na przymorzu

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Dziewczynki, czy któraś z WAs była na naukach w tzw. kościele "okraglaku" na Przymorzu :)? jakie wrażenia :)? pozdrawiam

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nauki w "okrąglaku" na przymorzu

ja bylam w zeszlym roku,jest ok nie ma sie czym stresowac,jak ja bylam to bylo sporo par

blanoc, a wybierasz się na te najbliższe? My idziemy :) w końcu.

dziewczyny a w jakich dniach odbywają sie tam nauki?? i czy mogę tak po prostu przyjść i zapisać się i od razu chodzić?? my musimy zrobić nauki w czerwcu bo pod koniec lipca ślub, ale w drugiej połowie czerwca chcemy, bo mój S jest w pracy na wyjeździe do 15.czerwca... a jak coś to wiecie gdzie można zrobić te nauki w drugiej połowie miesiaca??

w okraglaku sa cztery dni pod rzad ale dokladnie nie pamietam po ktorej niedzieli chyba po drugiej

Tak, po drugiej niedzieli. Zaczynają się w najbliższy poniedziałek.

Ewwa :) ja bym bardzo chętnie się wybrała i przy okazji Cię poznała... :) Ale neistety raczej będę dopiero w lipcu, bo póki co pracuję popołudniami, a w okragalku rzeczywiscie sa nauki na 19 pon, wt. sr, czw, po drugiej niedzieli meisiaca(waidomosc ze strony parafii ), powodzenia :)

dziewczyny a na te nauki to się trzeba jakoś zapisać wcześniej czy tak po prostu przychodzimy w pon. i robimy?? a jak trzeba się zapisać to macie jakieś namiary?? my chyba będziemy tam robic od pon., to nasza ostatnia szansa, bno w lipcu już śłub...

nata, wydaje mi się, że nie trzeba dzwonić i się umawiać, ale w razie czego podaję numer do biura parafialnego (ze strony www kościólka): (0 58) 558-33-93. Na stronie jest napisane, ze nauki są w w dolnym kościele. Podam też stronkę parafii dla zainteresowanych :)
http://www.nmp.pl/tresc.php?str=zycie&go=biu&PHPSESSID=56a21e43fbfd06f9e1c898b78a74e216

Z tego co słyszałam, to oni nie przyjmują na nauki nikogo spoza parafii. Jak tam dzwoniłam, to babka pytała z jakich jesteśmy parafii i gdzie bierzemy ślub. Mój A. jest ze św. Józefa na Przymorzu, a ja z zupełnie innej (na kartce z jego parafii mamy podany adres nauk w okrąglaku, więc nie powinno być problemu), a Pani powiedziała, że mamy przyjść i jak ksiądz nam pozwoli tam robić, to ok... Pewnie pozwoli, skoro na kartce do pieczątek mamy wskazane to miejsce.

ewwa - to Twój A. musi być moim "sąsiadem" ;)

ja też teoretycznie należę do Św. Józefa :)

AgusiaGda napisał(a):

> ewwa - to Twój A. musi być moim "sąsiadem" ;)
>
> ja też teoretycznie należę do Św. Józefa :)
>

Niedługo ja też będę Twoją sąsiadką, bo kupiliśmy mieszkanie na Przymorzu :) na Chłopskiej. Wprowadzamy się 30 czerwca :)))

to znaczy że w lipcu też będą tam nauki?? ja przed chwilą dzwoniłam do Okrąglaka i tam mi powiedziała pani czy siostra ze jeszcze nie wie czy nie będzie przerwy wakacyjnej, więc my mając śłub 25.lipca musimy robić teraz, co nam BARDZO nie pasuje bo mój S pracuje na statku i wróci dopiero 15czerwca i ryzykuje pracę żeby wziąć urlop

nata na stronei jest napisane, że przerwa jest w sierpniu, ale chyba Pani w biurze wie lepiej... :( Może spróbuj dotrzeć do księdza proboszcza :) powodzenia :)

ewwa napisał(a):

> Niedługo ja też będę Twoją sąsiadką, bo kupiliśmy mieszkanie na
> Przymorzu :) na Chłopskiej. Wprowadzamy się 30 czerwca :)))

to chyba się miniemy ;)

ja opuszczam Jagiellońską ;) i wprowadzam się na Sobótki :) (Wrzeszcz)

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Willa Krzywoustego (5 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!! (879 odpowiedzi)

Witajcie.Potrzebuję pilnie opinii.Wydzwania o mnie ENERGA z propozycją gwarancji stałej ceny...