unia i co z tego?

Temat dostępny też na forum: Koronawirus
tam, gdzie lekarze czekaja na pacjetow, tam gdzie wszyscy sa ubezpieczeni,oplacaja skladki i nie musza placic grubych pieniedzy lekarzom i diagnostyce, tam gdzie kazda choroba jest leczona wtedy jak sie zaczyna, tam gdzie nie trzeba czekac pol roku na operacje albo badania radiologiczne, nie trzeba brac grubych kredytow na leczenie - to calkiem normalna, traktujaca czlowieka z godnoscia opieka zdrowotna - to polscy zachodni sadziedzi a dlaczego nie u nas? jak dlugo bedzie tutaj jeszcze takie po prostu nieludzkie traktowanie osob chorych?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pracuje w Niemieckiej sluzbie zdrowia (tam sie wyksztalcilem oraz pracuje )- nie jest tak jak mowisz .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wiem gdzie pracujesz, ja pracowalam 25 lat w niemczech tez w sluzbie zdrowia,przyjechalam po 35 latach do polski i mialam pecha - stan zapalny ostry obojczyka z bardzo duza iloscia plynu ,osd 8 tygodni mam ostre bole nie pomoga pilne skierowania ,terminy do ortopedy? smiech na sali. w niemczech leczylam sie bardzo dlugo na kregoslup,.w sumie mam za saba kilka roznych operacji. nigdzie nie musialam czekac, mrt najdluzej 4 dni czekania op- natychmiastowe i wszystko na krankenkasse - wiem o czym mowie - przechodze ten caly horror w polsce teraz sama, z bolu nie spie nie umie nic zrobic, obojczyk wyglada jak kula reka boli az do palcy i mialam alergiczna reakcje na srodki przeciwbolowe - i nikogo to za bardzo nie obchodzi - na pilne skierowanie termin na rezonans 3 tygodnie i trzy tygodnie czekania na wyniki albo wszystko prywatnie za kupe forsy - co nie wierzysz ? zycze ci duzo duzo zdrowka i zostan w niemczech ......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

La Esquina (3 odpowiedzi)

Inwestycja La Esquina powstanie w ścisłym centrum Gdyni, nieopodal Dworca Głównego oraz w pobliżu...

Esencja (4 odpowiedzi)

Budynek powstanie w ramach komercyjnej części programu rewitalizacji Dolnego Miasta wynikającej z...

Marina Bay Gdynia (11 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie w samym centrum Gdyni, tuż przy Skwerze Kościuszki. To jedna z najbardziej...