niby łatwo kupić???

od kilku miesięcy usiłuję kupić mieszkanie w Gdańsku w pasie nadmorskim,blisko uczelni i niby jest to proste a niestety tak nie jest.W ogłoszeniach to samo mieszkanie jest po kilkanaście razy,i w dodatku wiszą też mieszkania nie aktualne.Zresztą sprzedaż jest zdominowana przez pośredników a ja wolałbym kupić bezpośrednio,zawsze te pieniądze z prowizji biura mam na remont.Ciężko jest kupić od właściciela za rozsądne pieniążki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: niby łatwo kupić???

"rozsądne pieniążki" - sądzę, że tu jest pies pogrzebany

jak szukasz okazji, to szukaj aż znajdziesz

kupić jest łatwo, ofert w końcu jest wiele i są na podobnym poziomie, ale rozumiem, że Ty szukasz poniżej tego poziomu...

masz więc dwa wyjścia, albo agresywnie negocjować albo czekać, aż pojawi sie coś atrakcyjnego, a wtedy nie zwlekać

poza tym masz jeszcze inwestycje deweloperskie

"pas nadmorski i blisko uczelni" to trochę enigmatyczne,
jakiej uczelni? kampus UG? jeżeli tak, to masz np. kamienicę lęborską, mniej więcej w połowie drogi między morzem a kampusem UG

kurcze ale ta prowizja aż taka wysoka nie jest żeby tyle czasu marnować na samo szukanie ;) pamiętaj jeszcze o tym że pośrednicy najbardziej atrakcyjnych ofert nie zamieszczają w internecie tylko trzymaja je dla swoich klientów więc twoja chęć oszczędzenia może być tylko pozorna ;))

ps. nie jestem pośrednikiem ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jakiego mieszkania szukasz? my mamy na sprzedaz kawalerke:)

Inne tematy z forum

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Kredyty na mieszkanie (43 odpowiedzi)

Hey powidzcie mi czy korzystaliście z usług pośredników kredytowych jeżeli tak to jakich...

Zarządca nieruchomości Prestiż - prośba o opinie (23 odpowiedzi)

Szukamy administratora dla nasze Wspólnoty Mieszkaniowej w jednym z kandydatów jest Prestiż. Czy...