nie rozumiem utyskiwania/ataku na Halewicza

Facet ma swoje poglądy, jego sprawa, ale żeby masa ludzi od razu robila posty typu "Halewiczowi StOP" to już troche przegięcie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: nie rozumiem utyskiwania/ataku na Halewicza

racja, pozwole sobie zacytowac halewicza

"I widzisz Pivo, dwója z logiki. Obawiam się, że nie zrozumiałeś, co napisałem:) W tym różnica między nami."

czepiacie sie biednego chłopa, a jedyną osobą która umie go zrozumiec jest on sam :))))))))))))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trudno mi powiedzieć czemu ale ujmę się za Halem. To ze facet potrafi być irytujący to fakt potwierdzony, ale myślę ze nudno by było bez niego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Trudno mi powiedzieć czemu ale ujmę się za Halem. To ze facet potrafi być irytujący to fakt potwierdzony, ale myślę ze nudno by było bez niego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja tam go lubię, choć nie zna się na żartach i ma za duże mniemanie o sobie i się przechwala :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Widać, każde forum potrzebuje takiego smerfa Ważniaka.
Uciążliwy w pożyciu dla innych, ale bez niego pusto i jakoś nijako ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hal jest ok- ma dużą wiedzę o świecie i to jest w nim dobre. Poza tym jest bardzo grzeczny (oczywiście dla osób, które także grzeczne są dla niego). Często mam odmienne zdanie niż on. Wtedy, za ten jego upór, mam ochotę zrobić z nim to samo, co smerfy robiły z Ważniakiem (Koval, trafiłeś w dychę z tym porównaniem ;D), ale ogólnie postrzegam go bardzo pozytywnie i zawsze będę stawać za nim :)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ta masa ludzi, o której piszesz, to w większości przypadków jeden człowiek piszący z różnych IP. Ot taki mój psychofan, ma obsesje na moim punkcie - gdzieś zapewne dostał ode mnie w dziącho w jakimś poście i rana się nie zagoiła:)
Faktem jest, że mam swoje poglądy i wcale nie zamierzam ich zmieniać - nie w moim wieku. Nazywam rzeczy po imieniu i w sprawach istotnych nie bawię się w konwenanse.
Na przykład: z Ktosiem się ściąłem, Admin interweniował, ale nie przypominam sobie, aby Ktosiu mi naubliżał, bądź ja jemu. Były złośliwości, zgryźliwości ale nigdy nie wprost ad personam. I on i ja znamy granice. Możemy się różnić w poglądach, czasem mocno, ale szanujemy się wzajemnie i tam, gdzie nasze spojrzenia na świat są zbieżne, zwyczajnie to potwierdzamy nie ustępując sobie pola.

Z reguły dostosowuję komunikat do poziomu adresata. Jeśli wchodzi się ze mną w merytoryczną dyskusję bez personalnych wycieczek, to nawet jeśli mamy różne poglądy i nie przekonamy adwersarza do własnych racji z pewnością wzajemnie czegoś się od siebie nauczymy - na tym polega piękno dyskusji.
Jeśli natomiast ktoś chce "popajacować" i zaczyna używać wobec mnie inwektyw ( z reguły to: sugestie homoseksualne, wycieczki w kierunku żony/dzieci, fekalizm, itp.), zwrotny komunikat będzie w podobnym tonie. Trzasnę słowem w pysk prostaka i tyle w temacie.

Mam rzecz jasna swoją ciemną stronę, swoje antypatie społeczne i polityczne i wcale ich nie ukrywam:) Z pewnością nie jestem hipokrytą o_O

Co do moich "hatersów", to zawsze byli, są i będą - ich próby zaczepek na mnie nie działają, jedynie wzbudzają emocje u innych. Stąd napisałem o nich "mój fanklub"; bo siłą rzeczy nim są, skoro cokolwiek bym nie napisał, natychmiast muszą komentować i wykazywać niebywałe zainteresowanie. Bezsprzecznie również chcieliby wiedzieć o Halewiczu więcej ale to raczej niemożliwie - Halewicz to postać wirtualna, choć wirtualnie żywa na tym portalu i tak, póki co, zostanie ^_^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

witam,to ja tak właściwie nie wiem czemu cie nie lubie,
chyba za duzo się przechwalasz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdyby Halewicz swoje poglady i tylko je prezentowal bylby szanowanym uczestnikiem forum

tymczasem ta jednostka jest nie przystosowana spolecznie
1) nie umie dyskutowac - zamiast dyskusji narzuca swoje poglady
2) obraza tych, co maja inne poglady
3) pisze wszedzie - nawet tam, gdzie nie ma nic do powiedzenia,
4) gdy sie wczytac w to co pisze, to zaczyna czytelnika draznic jego ego - niebotycznie duze w porownaniu do mizerii intelektualnej, ktora rerezentuje
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

poza wszystkim Halewicz to z lekka wariat albo perfidny kłamca

(to drugie by swiadczylo o inteligecji)

...

wariat bo:
1) jaki dorosly face spedza 24 h na forum?
2) jaki inteligentny człowiek zostawia o sobie tyule danych w internecie?
3) gdyby poczytac i wziasc za prawdziwe co halewicz o sobie wypisuje - np. o swojej firmie, zdolnosci kredytowej, aucie ktre kupuje, ale tez rzeczy z pozoru blache - to za przeproszeniem... ale to NIE JEST POWAZNY CZLOWIEK (ja tu widze pewne problemy z glowa)
4) ad 3 - wiec gdyby znalazl sie jakis oszust, ktory chcialby oszukac (oszust to ten co oszukuje::P)/ okrasc Halewicza - to na samym forum mialby kopalnie informacji...

Halewicz nie jest powaznym człowiekiem, a do tego jest nieprzyjemny w forumowym współżyciu - ot powody, dla których tyle osób go nie lubi (a do hala nie dociera, ze takich ludzi moze byc wiecej - zaczyna miec urojenia jak jego idole polityczni Antek i Jarek - i wierzy w teorie spiskowa, ze wszystko to robi jeden fan / a moze jeden zachodni osrodek?/ i wypisuje pod roznymi nickami na halewicza)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

@ Halewicz
wiec gosciu ogarnij sie!
mimo, ze za toba nie przepadam, rade Ci daje szczera

PRZESTAN O SOBIE TYLE WYPISYWAC

niech ego ustapi rozsadkowi!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jezu...znowu ty?
Ile razy będziesz pluł i odpisywał na swoje własne posty?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie...

nie mam na imie Jezus!

ale trwaj w wierze, w końcu przyjdzie i Jezus do Ciebie!

...

rozumiem, ze nie zgadzasz sie z moja opinia - ok, trudno, jakos przezyje

ja rowniez chcialbym sie odniesc do Twojej - zgodzic sie z nia lub nie/ niestety nie wyraziles zadnej i nie dales mi szanse

...

pluł?
zacytuj prosze co nazywasz opluwaniem czlowieka?

to, ze Halewicz dla mnie to wariat?
- reszta postu mojego to uzasadnia

druga mozliowsc - to taka, ze Halewicz to perfidny klamca
moge rozwinac...

czyli ktos kto siedzi, wypisuje bzdury, wymysla rozne rzeczy, stworzyl swoje wirtualne alter ego (zupelnie rozne od rzeczywistego) i cieszy sie z faktu, ze na forum wrze

-> wowczas Halewicz bylby dla mnie jakos tam racjonalny
-> a tak - jezeli prawda jest wszystko co osbie pisze - to jest zwyczajnie glupi... taki troche ekshibicjonista co wszystko wywleka na wierzch i pokazuje obcym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sam nie wiesz w co i komu wierzysz. Jesteś "bylejaki".

hm...

jezeli maira bylejakosci dla halewicza jest brak politycznego zacietrzewienia,
brak antypisowskiej propagandy,
nie wyglaszanie bzdurnych bzdurnych terii z przekonaniem, ze sa prawda

to fakt, przy halewiczu jestem "bylejaki"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

za to pisowska propaganda, przeplatana "nie jestem za pisem" - to "bylejakoś"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

miedzy pisowska propaganda a trzezwa ocena jest olbrzymi dystans

dystans, ktory straciles i ktorego nie dostrzegasz

...

niestety dla ciebie pisowska propaganda jest kazda zla ocena rzadu PO,
pisowska propaganda jest powiedzenie, ze w tym i tym zdaniu kaczynski ma racje (czasami ma),
pisowska propaganda jest tez dla ciebie nieprzylaczenie sie do kopania pisu

niestety masz w sobie wiele z najgorszych wzorcow - tych ktore przypisujesz pisowi

w odroznieniu od ciebie szanuje wyyborcow pisu,
nie podoba mi sie pietnowanie tej grupy,
szanuje takze wyborcow po,
i innych partii
szanuje tez ciebie z twoimi pogladami (dosc ekstremistycznymi - chyba nieobrazisz sie za stwierdzenie, ze nalezysz do platformianej ekstremy?)

...

pis w zadnym wypadku nie jest partia moich marzen, ani ugrupowaniem z ktorym bym sie utożsamiał, a liderzy pisu nie sa bohaterami mojej wyobrazni

rzecz w tym, ze to samo moge powiedziec o PO

a w kraju to PO rzadzi od 4 lat- i dlatego to PO zasluguje na gruntowna krytyke

tymczasem Halewicz robisz krecia robote - ktora nikomu nie słuzy (nikomu poza partia PO) - prowadzac swoja absurdalna krucjate przeciwko PiSowi

tyle o polityce

... ... ... ...

wiec przy twoim ekstremizmie rzeczywiscie jestem nijaki
ale dobrze mi z tym
przynajmniej nie stracilem jeszcze dystansu do polityki i trzezwgo osadu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uważam, że zbyt często używam słowa "szacunek" - szanujesz tego, tamtego, to i tamto...a nawet Halewicza szanujesz ;)
Mam krytyczny stosunek do wielu zachowań i postaw PO - ale żadne z nich nie mają znaczenia kardynalnego. Ponieważ dyskutujesz ze mną w kategoriach ogólnego spojrzenia na rządy PO, zatem moja ocena Premiera Tuska i jego ministrów jest na 4+

W odróżnieniu od Ciebie nie jestem hipokrytą, który będzie pisać, jak to ma wielki szacunek do wyborców PiS`u - bo go zwyczajnie nie mam. Toleruję ich wybór ale nie szanuję. Dla mnie PiS to, co podkreślam, niebezpieczna polityczna sekta ukierunkowana na zdobycie władzy absolutnej.
PO posiada w tej chwili (prawie) władzę absolutną ale nie zajmuje się wiecznym ściganiem mitycznego układu i rzekomej korupcji.

Nie uważam, abyś mnie szanował - gdybyś mógł, to byś Halewicza na suchym drzewie powiesił :)

Krety miłe zwierzątka - aczkolwiek za kreta się nie uważam:)

Nie jestem ekstremistą - raczej jasno precyzuję swoje zdanie, co może razić...ale cóż, w wolnej Polsce żyjemy, więc i Ty i ja możemy wyrażać swoje oceny. Prawda?

ech...

hipokryzja jest dla ciebie szacunek dla drugiego czlowieka

bo jak mozna glosowac na po i szanowac kogos z pisu?
i vice versa
ja mozna glosowac na pis i szanowac kogos z po?

tu tkwi twoj problem
ty staciles dystans

ktos madrze powiedzial, ze polityka w polsce nabrala cech plemiennych
i tak sie zachowujesz - jakbys walczyl w jednym plemieniu przeciw drugiemu

...

ocena rzadu na 4+? bardzo wysoka

sprawy kardynalne:
1) niekotrolowany wzrost zadluzenia kraju
2) siegniecie do funduszu rezerwy demograficznej (narazie mamy wzrost gospodarczy - a do czego siegniemy jak bedzie recesja?)
3) kreatywna ksiegowosc - tj. balansowanie, zeby zadluzenie nie przekroczylo 55% procent (zmiany w ofe, fundusze celowe)
4) naruszenia byc moze konstytucyjne - uchwalenie noweli ustawy o dostepie do informacji (szkoda, ze prezydent nie skierowal od razu ustawy do tk - bylaby jasnosc, a tak z dwa lata bedzie to zle prawo obowiazywac nim trybunal je uwali)
5) podwyzka podatkow - dla liberala to zlo najgorsz
6) niespelnionych obietnicy, klamstew i klamstewek, jak np. z dymisja grada jak nie beddzie inwestora - wypominac nie bede (a lista jest dlugo)
7) wykorzystywanie sluzb specjalnych do rozgrywek politycznych? - sadze, ze nie bardziej niz za pisu... chocby palikot ostatnio oglosil, ze jest sprawdzany na wszystkie sposoby// podobnie piskorski, gdy oglosil, ze tworzy partie - ale 7) z duzym znakiem zapytani
8) kardynalne sa zaniechania - to czego nie zrobiono prze 4 lata, a mozna bylo - wystarczy siegnmac do 3 godzinnego expose z przed 4 lat
9) upolitycznienie mediow publicznych - fakt, ze wszyscy to robili! ale PO zapowiadala, ze bedzie inna w tym wzgledzie...
10) porzucenie waznych projektow oraz niejasne stanowisko w sprawie lotosu

tyle mi przyszlo do glowy od razu, nie bede dalej tego rozdrabnial,
polityk zagranicza zaslguje na osobne wypunktowanie

kardynalne sprawy - to zaniechania i niepanowanie nad gospodarka

...

zeby nie bylo halewicz - dostrzegam tez pewne osiagniecia tego rzadu - ale niestety ogolna ocena jest na 3
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już raz Ci na to odpisywałem ale ok...pomęczę się:

1) niekotrolowany wzrost zadluzenia kraju - jak najbardziej kontrolowany. Dzięki temu Polska cały czas utrzymuje wysoki rating.
2) siegniecie do funduszu rezerwy demograficznej (narazie mamy wzrost gospodarczy - a do czego siegniemy jak bedzie recesja?) - nie mamy wysokiego wzrostu gospodarczego, mamy recesję - wzrost to dopiero będzie
3) kreatywna ksiegowosc - tj. balansowanie, zeby zadluzenie nie przekroczylo 55% procent (zmiany w ofe, fundusze celowe) - nie masz pojęcia o księgowości i rachunkowości, a już w szczególności kreatywnej. Księgi rachunkowe Polski są pod mocną obserwacją MFW - a MFW doskonale wie, jak się kreuje liczby w księgach i potrafi to dostrzec.
4) naruszenia byc moze konstytucyjne - uchwalenie noweli ustawy o dostepie do informacji (szkoda, ze prezydent nie skierowal od razu ustawy do tk - bylaby jasnosc, a tak z dwa lata bedzie to zle prawo obowiazywac nim trybunal je uwali) - być może...nie Tobie i mnie to oceniać.
5) podwyzka podatkow - dla liberala to zlo najgorsz - może obniżyć podatki? Z podatków państwo żyje - może chcesz żeby zajęło się handlem?
6) niespelnionych obietnicy, klamstew i klamstewek, jak np. z dymisja grada jak nie beddzie inwestora - wypominac nie bede (a lista jest dlugo) - decyzje personalne są w gestii Premiera. Skoro nie było dymisji, widocznie nie było do tego podstaw. Niespełnione obietnice - Tusk sam się przyznał, że obiecywał nie będąc świadom nadchodzącego kryzysu.
7) wykorzystywanie sluzb specjalnych do rozgrywek politycznych? - sadze, ze nie bardziej niz za pisu... chocby palikot ostatnio oglosil, ze jest sprawdzany na wszystkie sposoby// podobnie piskorski, gdy oglosil, ze tworzy partie - ale 7) z duzym znakiem zapytani - prokuratorzy mianowani za okresu rządów PO nie mówią publicznie "jak dojdziemy do władzy, to ci ludzie mogą zacząć się obawiać o swoją wolność", niech to wystarczy za komentarz
8) kardynalne sa zaniechania - to czego nie zrobiono prze 4 lata, a mozna bylo - wystarczy siegnmac do 3 godzinnego expose z przed 4 lat - kardynalnie chrzanisz:)))
9) upolitycznienie mediow publicznych - fakt, ze wszyscy to robili! ale PO zapowiadala, ze bedzie inna w tym wzgledzie... - TV PIS...Urbański...Lichocka...
10) porzucenie waznych projektow oraz niejasne stanowisko w sprawie lotosu - jakich projektów?

I znowu Bogu świeczkę i diabłu ogarek - dostrzegasz "pewne osiągnięcia" ale...to je wymień do ciężkiej cholery!!!! o_O

nad osiagnieciami po niech sie mecza ci, ktorzy twierdza ze jest to najlepsza partia pod sloncem

powyzej wymienilem to za co zle oceniam po
z twoimi ripostami w 99 procentach sie nie zgadzami
- nie zgadzam sie z tymi, ktore sa skonstruowane na zasadzie "a pis tamto" - ja nie o pisie i pis mnie nie obchodzi tutaj, oraz z tymi bez tresci
- ten 1 % to ziarno prawdy dot. kreatywnej ksiegowosci// choc mfw wiele nam nie pomoze - zreszta wg stiglitza jest odpowiedzialny po czesci za kryzys (stiglitz to nie pisowiec - tak dla jasnosci:P)// polskie zadluzenie jest kontrolowane przez komisje europejska - i na tym cymes polega, ze do dlugu ke nie wlicza np. zobowiazan emerytalnych czy srodkow z funduszow celowych (np drogowego)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Otwórz nowy wątek polityczno-gospodarczy, tam sobie pogaworzymy. Tu się gaworzy o paskudnym Halewiczu :)

o gospodarce nie ma co gaworzyc
jest po wyborach, u sterow PO
pozyjemy, zobaczymy, ocenimy

jakkolwiek to zabrzmi - wolalbym, zebys to Ty mial racje

wg mnie bardziej prawdopodobny jest czarny scenariusz i niewierze w geniusz ministra Rostowskiego - zwanego też niekiedy najlepszym ministrem na północ od Peloponezu, ale geniusz ma to do siebie, ze przed postronnymi i wspolczesnymi (tylko historia kreuje geniuszy!) jest ukryty - wiec kto wie, czy skrzetnie skrywany geniusz ministra nie zatryumfuje

...

proponujesz nowy watek...
jezeli chcialbys sie w nim wykazac to 1) musialby to byc watek li tylko pozytywny 2) zabronione by byly takie slowa jak PIS, PO itp
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kto ostatni da posta ten wygrywa :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

troll nie wie co napisać, to pisze że wygrywa...
Napisz coś jeszcze zabawnego:) Z przyjemnością poczytam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Jak przeżyję...

Takim tekstem potwierdzasz moje tezy - dziękuję."

"Obawiam się, że nie zrozumiałeś, co napisałem:) W tym różnica między nami."

hehehe dobre nie?? halek ty to jestes debil do potęgi N

ojjj zapomnialam ze masz zaleglosci ze szkoły
to ci powiem ze N dąży do NIESKONCZONOSCI

jeju troche jeszcze ze mna podyskutujesz i moze ci sie zrobi pierwsza fałda na mózgu :D ciśśśśśśśśśśśśśśśśśśś.... nie zapeszam

trzymajcie wszyscy kciuki....

Ja go juz nauczylam ze TEZA i HIPOTEZA to nie to samo, facet sie musial zdziwic ze kilka literek wiecej i to juz inne slowo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Dlaczego w pl absolutnie kazdy najupiorniejszy zbrodniarz i/ lub wykolejeniec dostaje swobodny i bezkarny dostep do dzieci? (3 odpowiedzi)

wystarczy zeby mial sprawne narzady rozrodcze. np. bestialska psychopacica wabi do kanalu rodnego...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (148 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...