nie za bardzo polecam

Firma na początku sprawia bardzo dobre wrażenie(bardzo kreatywne pomysły) jednak skorzystałam z usługi 17 lutego a fil dostałam 20 kwietnia!!!!!!! na moje e-maile z pytanie kiedy dostanę film i zdjęcia firma nie odpowiadała. Zdjęcia są robione bez przemyślenia ,pstrykane jak leciało( ludzie sa odwróceni,z boku itp) a to że jedno zdjęcia powtarzają się 3 razy tylko są albo w kolorze,czarno białe albo sepia to gdbym chciała zmieniłabym je w podstawowym programie graficznym a tak mam wrażenie że zdjęcia były robione aby zapełnić kliszę. Co do filmiku kolory i jakośc jak z lat 90-tych jakościa przypomina kasteę VHS.Muzyka któa leciała w czasie uroczystości wogóle nie jest nagrana, tylko podłożona wdług uznania przez kamerzystę więc oglądając ruch warg czy ciało nie zgdza się z tym co słysze w tle.Za bardzo nie polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Odpowiedź obiektu:

Witam.
Klientka to licealistka, która zapewne nie brała udziału w ani jednym spotkaniu, które dotyczyło studniówki przez co nie ma pojęcia jaka usługa została zamówiona. Film ze studniówki to tylko część materiału jaki miał zostać wykonany ponieważ zamówienie dotyczyło również wykonania teledysku (lipdub) oraz próby poloneza w hipermarkecie. Niestety przez bardzo słabą komunikację między klasami wiele osób nawet o tym nie wiedziało.

Przykładowy lipdub z innej szkoły: http://www.2style.pl/filmowanie_fotografowanie_studniowka.php (trzeba zjechać na dół strony).

Zdjęcia o których mowa pozostawiam do własnej oceny: http://dwa-style.blogspot.com/p/studniowka-zsgh-2012.html

Zastrzeżenia co do zdjęć są całkowicie bezsensowne. Zdjęcia podczas zabawy są robione spontanicznie, zdjęcia grupowe oczywiście z udziałem osób zainteresowanych (NA WPROST), można również było w każdej chwili podejść do fotografa i poprosić o dodatkowe zdjęcie (fotograf nie schodził z sali - jedynie na moment zdjęć klasowych).

Zdjęcia niektóre owszem powtarzają się 3 razy gdyż takie fotografie były również oglądane na spotkaniu, podczas którego była wybierana firma. Uważa Pani wobec tego, że skoro Pani woli czarno-białe to ktoś inny też musi być na takie skazany? Może ktoś w tym przypadku woli kolorowe zdjęcia lub właśnie sepie, a nie umiałby sobie tego zamienić. Pierwszy raz, ktoś narzeka, że dostał więcej... (i nie jest to żadne "zapychanie kliszy" - płyta jest pojemna).

Zdjęcia ze szkoły, której sprawa dotyczy były udostępnione szybko po studniówce o czym świadczą bardzo liczne wpisy na FACEBOOK oraz masa dodanych zdjęć z pozytywnymi komentarzami.

Czas oczekiwania na film wydłużył się jedynie przez samych uczniów o czym również była informacja w umowie, której jak widać Pani nie czytała! Jasno było napisane, że materiał będzie oddany po wykonaniu teledysku i od tego czasu jest liczony miesiąc na montaż. Bardzo długo (miesiąc od studniówki) uczniowie podejmowali decyzję czy chcą teledysk czy nie, aż w końcu się poddali i sami zrezygnowali z teledysku. Ponadto czas oddania filmu wydłużył się również przez skontrolowanie materiału końcowego przez dyrekcję oraz grono pedagogiczne.

Jakość filmu jest odpowiednia dla DVD (nikt nie zamawiał płyty Blu-Ray aby obraz można było przedstawić w HD). P.S. Zapraszam po kilka kaset VHS z lat 90-tych bo z pewnością nie wie Pani o czym pisze i jaka faktycznie była jakość na VHS.

Współpraca ogólnie bardzo trudna, klasy kompletnie nie zgrane. Podziękowania jedynie dla tych osób, które faktycznie się zaangażowały i dzisiaj są również zadowolone z materiału.

Wyjątkowo pozwoliłem sobie się rozpisać bo tak liczne bzdury trzeba było wyjaśnić.

Serdecznie pozdrawiam
Michał Piotrowski
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1