niejadek ??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Czesc mam do was pytanie ile je wasze 5,5 miesieczne dziecko. Wydaje mi sie ze robie cos zle. Moj synek mierzy ok 70 cm i wazy ok 7,800-8,00 kg. Ale od 2 tygofni zjada mniej niz w czwartym miesiacu
Rano roznie miedzy 4.30-6.00 mleko 160 ml
8.30-9.00 mleko ok 80-100 ml
11.30-12.00 mleko 140-166 ml
14.30 obiadek 130 sloiczek
17.30 mleko 160ml
20.30 mleko 200 ml

Zadnych soczkow nie chce pic co mnie bardzo martwi. Desrkow nie daje poniewaz moj maly ma plamy na skorze i musimy ostroznie z produktami. Jednak chyba sprobuje podawac chociaz kilka lyzeczek deserku czy on nie za malo je?? Niewiem czy dobrze go odzywiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: niejadek ??

Moja córa ma 6,5 miesiąca jej menu:

8:30-100ml mleka
12:00-kleik ryżowy z owocami ok. 120g lub deserek hippa 190g
15:00-obiadek zrobiony samemu ok 190g a kupiony ok120-150g
18:00 np:mleczny deserek waniliowy nestle
20:00-soczek marchwiowy ok 70ml
22:kaszka od 80-150ml

Śpi całą noc.

hop ktos cos doradzi

moim zdaniem je bardzo ładnie.

je pięknie i to żaden niejadek! moja córka mając rok wypijał 20-30ml mleka 3 x dziennie, a pierwszy mały słoik pochłonęła mając prawie 2 latka i to jest niejadek.

Uwierz mi,nie wiesz co to znaczy niejadek i nie chciałabyś tego doświadczyć.Twoje dziecko w wieku 5 miesięcy waży prawie 8 kg???
Mój syn na bilansie roczniaka ważył 9 a mleka wypijał max. 150 ml.Jest zdrowy i tylko dwa razy był na antybiotyku,a tak nie choruje,ale problemy z jedzeniem mam z nim okropne.

dziewczyny rację mają - spoko je - moja ma 17 miesięcy i tyle nie zjada ale z wagą juz lepiej (w 6 mies.była na 3 centylu, teraz jest na 25)
Co do soczków, to dobrze, że nie pije, lepiej niech się w wodzie rozsmakuje a soczki i tak będzie pić litrami za kilka lat...

Moim zdaniem ładnie je ale ja bym rozbudowała to menu...piszesz,że je słoiczek więc może jakieś starte jabłko na podwieczorek czy coś..u nas problem był tego typu,że mały za żadne skarby nie chciał wziąć do ust jedzenia ze słoika ale już ugotowane normalnie i rozdrobnione ładnie jadł i tarte świeże owoce też. No i dodałabym kaszę,bo jest bardziej treściwa.

Chciałabym, żeby mój synek tak jadł...
Moim zdaniem Twoje dziecko je bardzo ładnie.

JAKI NIEJADEK????

wg mnie też Twoje dziecko nie ma nic wspólnego z niejadkiem :]

mój w tym wieku ważył ok 7,5kg :] (dokładnie 7520g)

akurat, że nie chce pić soczków - ja bym nie płakała z tego powodu, tylko korzystała i uczyła dziecko picia wody :] (tak zresztą zrobiliśmy)

deserki próbuj wprowadzać - jednoskładnikowe :] na początek po 2-3 łyżeczki dziennie i patrz czy nie będzie reakcji alergicznej :]

tu masz porównanie - ile jedzą półroczniaki :] http://forum.trojmiasto.pl/Zywienie-polrocznego-dziecka-t171729,1,16.html

http://forum.trojmiasto.pl/klarmienie-butla-6-miesieczne-niemowle-t69392,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: JAKI NIEJADEK????

dzieki troche mnie pocieszylyscie:) Poprostu w porownaniu z tym co jadl w 4 miesiacu zrobil sie dla mnie niejadek a ze ma niedoczynnosc tarczycy jestem bardzo przewrazliwiona bo wiem ze moze miec brak apetytu pozatym przechodzilismy rowniez przez dlugi czas anemie wiec nie mam zamiaru znow byc w szpitalu Troche mnie ucieszyly wasze opinie. Problem w tym ze on nie pije ani soczkow ani wody nie chce i juz. Niewiem czy to zle.

Każda mama niejadka zrobi wszystko żeby dziecko zaczęło jeść, tak też było ze mną, byłam gotowa na wszystko by Karolka zaczęła się normalnie odżywiać w szczególności że właśnie kończy rok. Znalazłam obiadki firmy PLUM które muszę wszystkim wam mamą niejadków polecić nie mam ich w Polsce, są genialne, moja córka która nie jadła nic, POCHŁANIA JE, dzięki czemu przybiera na wadze i teraz jest na 75 centylu wagowym – chyba marzenie każdej mamy. Teraz są deserki dostępne w AKPOLU które córcia kocha serdecznie wszystkim polecam.

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...