niemowle płacze w foteliku samochodowym- co robic?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Moja córka wpada w kompletna histerię gdy jedziemy samochodem. Czasem trochę postękuje podczas jazdy ale prawdziwy dramat zaczyna się gdy zatrzymamy się np. na światłach. Nie jest głodna i nie ma mokro... Co to może być? Mamy fotelik maxi cosi cit z wkładką dla niemowląt. Próbuje ją oswajać z tym fotelikiem "na sucho" w domu ale po jakimś czasie tez popłakuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: niemowle płacze w foteliku samochodowym- co robic?

A ile ma Twoja córeczka?

Tylko przypadkiem nie uszczęśliwiaj małej na siłę i nie wyciągaj z fotelika.Nic jej się nie dzieje, jest jej po prostu nudno i może woli na rękach.
Dzieciaki to cwaniaki:)

Nasz Jachu długo odstawiał cyrki w foteliku-od 10 do roczku, tak ze dwa miesiące wiercił się, darł i szarpał w foteliku, teraz już luzik.

może daj jej jakąś lekką zabawkę do rączki , przyklej na szybę jakąś kolorową osłonkę lub ponaklejaj na siedzenie (bo rozumiem że jeździ tyłem w foteliku)jakieś kolorowe naklejki być może to odwróci jej uwagę !

wiem jeszcze ze są takie zabawki przyklejane na szybę wiec może to ;-)

a może zacznij śpiewać w aucie - moja tez nie lubiła jeździć jak była młodsza i żeby wiedziała ze jestem(bo może chodzi o to ze ty prowadzisz i mała cię nie widzi) w aucie śpiewałam ;-)

powodzenia ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas też była histeria już w momencie umieszczania synka w foteliku, ale to samo było z wózkiem, więc naprawdę gdzieś się wybrać to był stres, przeszło mu ok.8 miesiąca dopiero, zawsze miałam zapas zabawek , no i śpiewanie trochę pomagało, jak gdzieś dalej jechaliśmy, to tak wybieraliśmy godzinę wyjazdu, aby mały był śpiący,a wózka do dziś niestety nie lubi, ma 13miesięcy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas jak byl mlody - tak do 4 m-cy histeria byla istna i za chiny ludowe nie dalo rady go uspokoic - czasem tylko smokiem sie udawalo ale i to nei zawsze
jak nei mialam mozliwosc dac mu smoka (ja sama jako kierowca + dziecko) to wtedy cos takm spiewalam - czasem tez dzialalo

ogolie nalezy poprostu przyjac w takich momentach postawe tumiwisizm bo inaczej nie ad rady (--> przy zalozeniu oczywiscie ze z dzieckiem sie nic nie dzieje)

potem jak juz zaczal kumac co i jak to sie uspokoil

od dwoch dni jezdzi w wiekszym foteliku i histerie mamy od nowa niestety :/

mój Marek też często jęczy w foteliku, może nie od razu, ale jak już za długo jedziemy i nie zaśnie to też marudzi :(
mam dla niego zawsze kilka zabawek i to na trochę pomaga, jak już foch jest solidny wtedy w ruch idzie flips ;)

u nas jest awantura, jak słońce świeci Gabrysiowi w oczy :P osłonki na przyssawkach nie sprawdzają się - i tak za dużo słońca przepuszczają :/ dlatego postanowiliśmy przyciemnić tylne szyby :P

Mała ma 2 miesiące i gdy jedziemy to jest stosunkowo spokojna, ale na światłach czy stacji benzynowej gdy samochód staje robi się koszmarnie, płacze jakbyśmy jej niewiadomo co zrobili. Już myślałam że to może choroba lokomocyja ale w autobusie kima normalnie. Konczy się na tym że nerwowo sprawdzam pieluszke 10 razy, sprawdzam czy neichce jeść. Bo ona za dnia czasem potrafi pociąfnąć butę co 1,5 h gdy nie śpi. Hmm martwi mnie to bo każdy wyjazd jest stresujący. Może powiesze jej rzeczywiście coś na zagłówkach (jeździ tyłem) jakli blink blink być może przyciągnie jej uwagę w chwilach czuwania. Albo może wrzuce jej moje zdjęcie zeby myślała że na nią patrze :>

ale jak wiesz ze nic powzanego nie dzieje sie tylko poprostu histeria nie wyciagaj ani z wozka ani z fotelika moj tez jak za dlugo jedziemy wozkieim lub fotelikiem to marudzi ale ja nie wyciagam teraz juz mlody kuma ze z wozka ani z fotelika nie ma na rece pomarudzi dla zasady i za chwile przestaje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

u nas problem się rozwiązał po zakupie nowego fotelika stary był nie w pełnej pozycji siedzącej teraz siedzi prosto i jest spokój
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może ktoś ma ten problem

To jest całkowicie normalne zachowanie. Jeśli masz możliwość to nie jezdzij z dzieckiem jak jest wyspane. Dziecku jest po prostu nudno i niewygodnie. Najlepiej wozić dziecko jak jest śpiące .Wtedy zasypia i nie ma problemu nawet na światłach. A jak nie masz takiej możliwości to nic nie poradzisz. Tylko nie wyjmuj dziecka z fotelika co chwilę. A jak jedziecie dłużej to wyjmij ale na tyle żeby dziecko moglo swobodnie poleżeć i poruszać się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No dla mnie nie do końca normalne bo moje pierwsze dziecko normalnie jeździło zaraz najczęściej zasyplo a ten czort drze się jak poparzony i nie chce zasnac

W tym sensie normalne że jedne dzieci płaczą a inne nie Jedne przesypiają noce a inne nie.Jedne robią kupę kilka razy na dzień a inne co kilka dni.I wszystko jest w normie :-)

Niby tak ale jak mały nie toleruje ani wózka a teraz tez fotelika i samochodu to szykuje się nam piękne lato...w domu

Moje dziecie też nie znosilo podróży samochodem. Jezdzilismy tylko w porze drzemki. Nic nie pomagało. Mogłam śpiewać, tańczyć i nic. Przeszło jak miał z 1,5 roku. Wiem słabe pocieszenie, ale najważniejsze, że to minie.

Dzień dobry,
jak Pani rozwiązała problem dziecka z jazdą i wózkiem i autem? Kiedy się poprawiło? U mnie jazda to też koszmar i wieczny płacz.

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...