nieprawidłowe przepływy krwi w pępowinie...

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
czesc dziewczyny jestem w 26 tyg dzisiaj mialam usg i wyszlo ze jest zly przeplyw krwi do dziecka lekarz straszy mnie tym ze dziecko moze byc niepelnosprawne dodam ze dziecko roscie wazy 618g wymiary dziecka z kazda wizyta sie zwiekszaja . Prosze poradzcie mi co mam zrobic lekarz mowi cos o cesarskim cieciu .PORADZCIE COS PROSZE
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: nieprawidłowe przepływy krwi w pępowinie...

Zrób kontrolną wizytę u innego lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

poszłabym do innego dobrego lekarza jeszcze celem potwierdzenia tej teorii
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapisz się na USG do dr Brzóski w Invikcie - jest b. dobrym specjalistą od USG, ale jeśli faktycznie potwierdzi diagnozę, to wczesniejsze rozwiązanie przez cc może uratować życie dziecka. Z tą niepełnosprawnością to bym nie wierzyła, to nie tak, prawdopodob nie nosisz zdrowe dziecko, tylko coś uciska na pępowinę. Głowa do góry i leć na drugą konsultację
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

też myślę że dr Brzóska to bdb pomysł :-) jest świetna od skomplikowanych ciąż
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z Invicty mogę polecić dr Adam Stencel
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

niestety ale musisz sie liczyc z urodzeniem niepelnosprawnego dziecka, ja tez tka mialam :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

prosze powiedz dokładnie jak było u ciebie - u mnie zły przepływ i mała nie rosnie??
mój adres jkurkiewicz@gmail.com

a mialayscie moze dziewczyny podobny problem jutro pojde do lekarza innego ale dzisiaj siedze i mysle caly czas o tym moze jakas z was miala podobny problem

ja miałam przepływy graniczne, takie zaczęły sie ok 30 tygodnia

dziecko urodziło się zdrowe ale z hipotrofią (mała masa urodzeniowa, jednak nie wskazano to jako przyczynę granicznych przepływów

córcia mimo, ze nie miala 2 kg w 39 tygodniu to rozwija się prawidłowo:) jest mądra i bystra dziewczynką

a Tobie radzę czym predzej wybrać się do dobrego specjalisty. Czasami dostaję się zastrzyki na rozrzedzenie krwi. Lepiej rozwiązać ciąże miesiąc wcześniej niż o jeden dzień za późno
zdrówka!

Jeju... kazdy moze się liczyc z urodzeniem nepełnosprawnego dziecka... po co pisac dziewczynie takie rzeczy ;/
Nie czytaj za dużo w necie, bo to częściej moze zaszkodzić (Tobie) niż pomóc... Idź do dobrego lekarza, który ma dobry sprzęt. Przechodziłam coś podobnego i od tego całego czytania, szukania, pytania można zwariować ... Ja diagnozę o problemach mojego dziecka byłam sprawdzic u trzech lekarzy - same sławy i straszyli mnie baaaardzo a wszystko skończyło się dobrze, więc głowa do góry. Mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie. Rozumiem, jak bardzo się denerwujesz ale czytanie, pytanie innych niewiele teraz da. Lepiej będzie gdy postarasz się być spokojna, odpocznij - myśl o dziecku i o tym, że jemu Twoje nerwy szkodzą.
Trzymam mocno kciuki.
A sprawę wcześniejszego ewentualnego CC bardzo bym przemyślała i przedyskutowała z niejednym lekarzem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

i jak Marlena po wizycie? mam nadzieję,, ze wszystko ok

wczoraj mialam wizyte z lekarzem i odradzal mi w tak wczesnym tygodniu CC beda kontrolowac ciaze caly czas w poniedzialek mam kolejne USG lekarz mowil ze jak juz to 7 miesiacu mozna zrobic CC przeplyw jest nadal nie taki jaki powinnien byc kazal duzo lezec i odpoczywac i co najwazniejsze sie nie stresowac i byc dobrej mysli. Mam nadzieje ze wszystko sie ulozy pozytywnie tak jak bylo u Ciebie .Pozdrawiam

Trzymam kciuki i pozdrawiam :)

a dziecka ruchy czulas caly czas normalnie??? u mnie teraz mala najwiecej rusza sie wieczorem i wczesnie rano:):) w ciagu dnia sobie smacznie spi:))

Marlena, u mnie był inny problem. Pod sam koniec ciąży nagle zaczęli mnie straszyć, że dziecko będzie miało Zespół Downa albo jakąś inną wadę genetyczną, do tej pory gin nie moze się nadziwić, ze wszystko ok i mimo to każe mi jeszcze zrobić jakieś dodatkowe badania bo wg niego tak źle to wszystko wyglądało, że to aż niemożliwe, żeby było w porządku. Przez pierwsze trzy miesiące po porodzie szukałam jakieś przedziwnej choroby u dziecka, której nie było... oszaleć idzie z tymi lekarzami czasami ;p ruchy czułam, ale dziecko nie rosło w ogóle przez ostatni miesiąc - wszystko się zatrzymało, przepływy miałam ok, musiałam sprawdzać co tydzień, ktg kilka razy w tyg, synek urodził się mały ale teraz rozwija się super i wszystko jest OK. Moj przypadek jest zupełnie inny ale chodzi mi o to, żebyś była dobrej myśli bo stres moze tylko zaszkodzić. Życzę Ci, żeby wszystko się dobrze skończyło. Niestety czasami są rzeczy na które masz niewielki wpływ, więc jeżeli możesz w jakikolwiek sposób pomóc to zrób to - leż, odpoczywaj, relaksuj się i myśl pozytywnie. Niezmiennie trzymam kciuki :)

jak ja miałam złe przepływy to kazali mi dużo leżeć na lewym boku

i dużo spokoju, choć wiem że o to trudno...

inka.ja i jak sie wszystko zakonczylo??

skąd to znam .... Pola owszem urodzona przed czasem 32 tydz hipotrofia od 28 tyg to nic jej nie brakuje jest bardzo bystra szybko się uczy i nawet przegoniła dzieci urodzone o czasie a nawet niektóre starsze
ja Polecam Dr Leszczyńska Gameta w gdyni super sprzet wszystko wyjasnia
głowa do góry

a Wy nie gadajcie jej takich rzeczy wystarczająco sie dziewczyna martwi .......
kazda z nas nawet rodzac o czasie gdy z ciaza bylo wszystko oki mogła i moze miec komplikacje

Nic się nie martw, ja całą ciążę robiłam sobie zastrzyki w brzuch, lekarzowi co jakiś czas nie podobały się przepływy, do tego miałam jego zdaniem za mało wód, do tego jeszcze wyszłą nietolerancja gluzkozy (musialam byc na diecie i badac sobie cukier żeby jego poziom we krwi nie byl za wysoki)...moja córka urodziła się jedynie 2540g była jak marny "kurczaczek":(

ale ja ufałam mojemu lekarzowi...i wierzyłam, że wszystko będzie dobrze (przyszłam do niego po poronieniu w 1 ciąży)

dziś córcia ma juz 16 m-cy i jest duża,silna, zdrowa, mądra, dogoniła wagowo (o ile nie przegoniła) swoich rówieśników...

Głowa do góry...

Marlena- najważniejsze to zachować spokój i stosować się do zaleceń lekarzy- będzie dobrze- musi być! Ja też swoje przeżyłam-w 35 tc pojawiły się komplikacje, które w efekcie doprowadziły do częściowego odklejenia łożyska w 37 tygodniu- ale wszystko skończyło się dobrze- więc głowa do góry i myśl pozytywnie!!! Jesteśmy z Tobą!!!!

Marlena pisałam wcześniej, więc skopiuje jeszcze raz:)
ja miałam przepływy graniczne, takie zaczęły sie ok 30 tygodnia

dziecko urodziło się zdrowe ale z hipotrofią (mała masa urodzeniowa, jednak nie wskazano to jako przyczynę granicznych przepływów

córcia mimo, ze nie miala 2 kg w 39 tygodniu to rozwija się prawidłowo:) jest mądra i bystra dziewczynką

a Tobie radzę czym predzej wybrać się do dobrego specjalisty. Czasami dostaję się zastrzyki na rozrzedzenie krwi. Lepiej rozwiązać ciąże miesiąc wcześniej niż o jeden dzień za późno
zdrówka!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marlena, i jak dzieciaczek?

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...