nieprawidłowy przepływ żylny

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny,mam koleżankę u której wykryto ten nieprawidłowy przepływ w 12tyg.czy któraś też tak miała,a urodziła zdrowe dziecko?koleżanka bardzo to przyżywa...ponoć to się może zmienić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nieprawidłowy przepływ żylny

Ja w pierwszej ciąży miałam "jakieś" problemy z przepływami...lekarzowi co rusz się coś nie podobało, zawsze podczas wizyty kontrolował RUA, LUA i przepływ na żyle głównej...całą ciążę robiłam zastrzyki z Clexane mimo, że tak naprawdę żadnych stwierdzonych wskazań ku temu nie było (w sensie, że nie jestem na nic chora,byłam po poronieniu - może dlatego)...mam prawie 3 letnie zdrowe dziecko:)
Wszystko zależy co masz na myśli pisząc "wykryto TEN nieprawidłowy przepływ..."...ten czyli jaki?:)

Dokładnie niestety nei wiem,podczas badania przepływów po prostu wyszedł nieprawidłowy,ale nie znam sie niestety a tym,więc piszę tyle co mi koleżanka powiedziała...mówiła coś o wadzie serduszka...

ja mialam problem z jakimis przeplywami miedzy mna a lozyskiem czy jakos tak i dostawalam na to zastrzyki mala urodzila sie zdrowa i cudna:)

Ja miałam problemy z przepływami ale przy nadciśnieniu ciążowym, nadciśnienie pojawilo się dość szybko,a problemy z przepływami po 20 tyg ciąży. Mimo wielu leków, zastrzyków z clexane i ciągłych kontroli (usg nawet 2 razy w tyg przy końcówce) mały urodził się troszke mniejszy, hipotroficzny, przez te przepływy właśnie. Teraz juz jest na szczęście wszystko dobrze (ma 6 m-cy) i nadgonił. Radzę udać się do dobrego specjalisty bo to bardzo istotna sprawa, ktoś musi dobrze pokierować dalej ciążą.

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...