niestety zawiodłam się

Byłam w salonie kilka razy z córką i byłam raczej zadowolona. Niestety jak chciałam umówić się z synem zaczęły się problemy: umówiłam się z 2 miesięcznym wyprzedzeniem, i na dwa tygodnie przed umówionym terminem dostałam telefon z salonu że wizytę trzeba przełożyć bo Pani doktor ma szkolenie. Proponowano mi dni tygodnia które mi nie pasowały (zależało mi na sobotach), więc powiedziano mi że sprawdzą i oddzwonią do mnie. Oczywiście nikt do mnie nie oddzwonił więc po tygodniu sama musiałam do nich dzwonić. Podano mi wtedy nowy termin. I znowu: na 4 dni przed umówioną wizytą dzwonią do mnie i mówią że nieaktualne bo Pani doktor ma szkolenie. Tym razem zdenerwowałam się bo nie wierze żeby Pani doktor dowiadywała się o szkoleniach z jedynie 4-dniowym wyprzedzeniem. Pani recepcjonistka jedynie powiedziała mi że "w soboty na początku lata zawsze są szkolenia". Zastanawiam się w takim razie dlaczego jak się umawiałam ponad 2 miesiące temu nie podano mi takiej informacji? Nawet nie zgodzili się udzielić mi symbolicznego rabatu na wizytę w ramach przeprosin więc uznałam że jest to nieodpowiednie podejście do klienta jak na dzisiejsze czasy i nie skorzystam więcej z ich usług.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiedź obiektu

Szanowna Pani
odnosząc się do Pani opinii, chcielibyśmy na wstępie przeprosić za niedogodności jakie zaistniały z powodu zmiany terminu badania.
Pragniemy jednak wyjaśnić, że:
czas oczekiwania na wizytę u lekarzy przyjmujących w soboty wynosi około 2 miesięcy, a ze względu, że Pani zainteresowana była wyłącznie wizytą w tym dniu, żaden z innych terminów Pani nie odpowiadał.
Biorąc pod uwagę okoliczność, że lekarze przyjmują w soboty w systemie rotacyjnym, a wizyty w tym dniu cieszą się się bardzo dużym zainteresowaniem wśród Pacjentów, nie łatwo było uzgodnić termin zastępczy.
Nie wszystko da się precyzyjnie zaplanować z tak dużym wyprzedzeniem. Zawsze mogą zaistnieć nieprzewidziane okoliczności i z taką sytuacją mieliśmy do czynienia w tym przypadku.
Czytając Pani opis, odnosimy wrażenie, że Pani niezadowolenie bardziej było spowodowane nie udzieleniem rabatu niż zmianą terminu badania.
Naszym zdaniem zdrowie ludzkie nie jest towarem na sprzedaż.
Staramy się świadczyć porady okulistyczne z należytą starannością i pełnym zaangażowaniem, dlatego też nie podzielamy Pani stanowiska, iż można badać pacjentów z rabatem. Rabatów udzielamy na zakupione okulary.
Mamy nadzieję, że była Pani zadowolona z jakości przeprowadzonego badania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0