niestety zawiodłam się
Byłam w salonie kilka razy z córką i byłam raczej zadowolona. Niestety jak chciałam umówić się z synem zaczęły się problemy: umówiłam się z 2 miesięcznym wyprzedzeniem, i na dwa tygodnie przed umówionym terminem dostałam telefon z salonu że wizytę trzeba przełożyć bo Pani doktor ma szkolenie. Proponowano mi dni tygodnia które mi nie pasowały (zależało mi na sobotach), więc powiedziano mi że sprawdzą i oddzwonią do mnie. Oczywiście nikt do mnie nie oddzwonił więc po tygodniu sama musiałam do nich dzwonić. Podano mi wtedy nowy termin. I znowu: na 4 dni przed umówioną wizytą dzwonią do mnie i mówią że nieaktualne bo Pani doktor ma szkolenie. Tym razem zdenerwowałam się bo nie wierze żeby Pani doktor dowiadywała się o szkoleniach z jedynie 4-dniowym wyprzedzeniem. Pani recepcjonistka jedynie powiedziała mi że "w soboty na początku lata zawsze są szkolenia". Zastanawiam się w takim razie dlaczego jak się umawiałam ponad 2 miesiące temu nie podano mi takiej informacji? Nawet nie zgodzili się udzielić mi symbolicznego rabatu na wizytę w ramach przeprosin więc uznałam że jest to nieodpowiednie podejście do klienta jak na dzisiejsze czasy i nie skorzystam więcej z ich usług.