nietrzymanie moczu

mam duży problem. Podczas kichania, podnoszenia ciężkich rzeczy nietrzymam moczu i mała ilość wypływa za kazdym razem ;( co zrobić? czy czeka mnie zabieg?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niekoniecznie od razu zabieg. Pewnie trzeba pójść do lekarza - jakieś badania USG i może zapisać leki plus trzeba te mięśnie wzmocnić ćwiczeniami czyli rehabilitacja.

Zabieg na pewno Ci pomoże. Ja sama z podobnym problemem borykałam ale w klinice Efecta w Częstochowie, na stronie https://efecta.eu/ mozesz sobie poczytać o tym, poddałam się zabiegowi i już nie mam problemu z wysiłkowym nietrzymaniem moczu.

Pierwsze co to spróbuj poćwiczyć sobie mięśnie Kegla... Jednak miej na uwadze ze nie wystarcza na to dwa czy trzy dni tylko nawet kilka tygodni.. No i wszystko tez zalezy od powodu twojego problemu, czy to slabe miesnie czy po porodzie sie tak stalo (nie piszesz czemu) wiec nie zawsze te ćwiczenia zdają rezultat. Wtedy mozesz poddac sie zabiegowi np w klinice Melitus na Żoliborzu u dr Krzysztofa Cendrowskiego, super lekarza z doswiadczeniem

Inne tematy z forum

DR Michalska- poradnia hepatologiczna (5 odpowiedzi)

czy ktoś był u tej pani dr na wizycie?

Fermony Love Desire (7 odpowiedzi)

Chciałam sobie kupić te feromony. Cz któraś z Was je używała i może coś na ich temat napisać?

okulista dzieciecy w gdansku na nfz (3 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie poszukuje okulisty dla 3 miesiecznego synka. Sprawa jest dosc pilna, bo juz...