nietypowe....

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
na tym forum znalazlam wiele ciekawych pomyslow zeby "urozmaicic" slub i wesele, ale wciaz szukam nowych

z tych z forum to na razie zdecydowalam sie na: winietki na drucikach z czekoladkami, ksiege gosci, toasty weselne- beda rozlozone na talerzach i przyczepione do wodki, banki przed kosciolem (a propos czy ktos wprowadzil to w zycie?jak wygladalo?)
ale nadal szukam.... moze zasugerujecie cos jeszcze? jeszcze mam dwa miesiace na szukanie fajnych rzeczy....

do tych co juz po- co nietypowego najbardziej byscie polecily???

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nietypowe....

Ja zastanawiam sie nad jedna rzecza, ktora moze okazac sie swietnym pomyslem a przy okazji zabawa. Chce kupic kilka (5-10) aparatow jednorazowych i porozkladac na stolach w jakims dobrym momencie, jak juz sie wszyscy zrelaksuja. Mysle ze w ogole najlepiej to byloby dac je tylko dzieciom i zobaczyc jaki bedzie tego efekt. Pewnie zaskakujacy :)

Super pomysł! U mnie w ogóle nie będzie fotografa (mam bardzo dobry sprzęt, zdjęcia będą robić świadkowie, my, goście...). Trochę obawiałam się oddania mojego aparatu w ręce "ogółu", bo wiadomo - zabawa, taniec...mogłoby się skończyć rozbiciem obiektywu. Ale jednorazowe aparatu to świetnu pomysł!!! :)

pracuje w w.Brytani i czesto obsługuję tam wesela, aparaty jednorazowe na stole weselnym są bardzo popularne w Anglii.
Można do aparatu doczepic karteczkę o zwrocie aparatu po weselu do wyznaczonej osobie, albo dołączyc adres maila gdzie nalezy wysłac zdjęcia.
Czasami zdjęcia sa naprawdę super, ale tez wiele aparatów ginie albo są niszczone w trakcie zabawy

U mnie będzie księga gości, winietki-książeczki, zimne ognie na pierwszy taniec, szampaniki dla gości, śliczne podziękowania dla rodziców, dyplomy i karykatury dla świadków... Aha, i maskotki zamiast kwiatów. Hm, i sama nie wiem jeszcze co:)))

Vena

> U mnie będzie księga gości, winietki-książeczki, zimne ognie na
> pierwszy taniec, szampaniki dla gości, śliczne podziękowania
> dla rodziców, dyplomy i karykatury dla świadków... Aha, i
> maskotki zamiast kwiatów. Hm, i sama nie wiem jeszcze co:)))

o co chodzi z tymi karykaturami dla świadków? te obrazki?i kiedy chcesz im to dac?

To będzie wyglądało tak: świadkowie dostaną swoje karykatury "ślubne" oraz dyplomy wzorowego świadka. Chcieliśmy, aby to był zabawny akcent, a nie jakiś pompatyczny.

My mielismy wierszyki o KAŻDYM z gosci, tzn opis charakterystyczny dla konkretnej ososby (ale musiał byc śmieszny) np.

Ciocia ..... radia słucha, w którym Ojciec Rydzyk grucha.

(to o mojej cioci - wiernej sluchaczce Radia Maryja :)))

Ja z narzeczonym chcemy kupic takie gotowe kosze ze słodyczami, kawą i jakims alkoholem, miały byc do tego jeszcze kwiaty, ale jak przeczytałam o tych maskotkach dla rodziców to teraz sama nie wiem ....

Izaa świetny pomysł z tymi wierszykami, ale musiało Ci to zająć dużo czasu...jeśli pozwolisz mi na plagiat, to proszę prześlij mi na maila, będę Ci bardzo wdzięczna...
p.s. kiedy czytałaś te wierszyki? a może napisac to na kartkach z imionami gości przy talerzyku?

My czytalismy je w czasie wesela - tak mniej wiecej w trakcie konsumpcji torta ( u nas byl po obiedzie). Tez troszke zaluje ze nie wypisalismy ich na winietkach ale juz nie bylo czasu. Mysle ze powinnas sama co wymyslec bo u nas wszystko bylo dopasowane pod konkretne osoby i pewnie trzebabyloby kombinowac.

Z tego co wiem to maskotki nie są dla rodziców, tylko goście weselni mają je przynieś dla Mlodej Pary zamiast kwiatów i te maskotki trafiaja później do Domu Dziecka ;))) pozdrowionka

Na forum gimbli widziałam jeszcze "oryginalniejsze" pomysły, typu pękający balon z płatkami róż, występy par tanecznych, taniec brzucha... Osobiście stwierdzam: "okropieństwo":)))
Co jeszcze fajnego wymyśliłyście?

Mi się bardzo spodobał pomysł zdjęć robionych polaroidem -każdemu z gości- i od razu wklejanych do księgi gości. Pod każdym zdjęciem można było się wpisac na pamiątkę.
Niestety pomysł jest nie do zrealizowania... przynajmniej jest z tym zbyt dużo zachodu, otóż: taki aparat można kupić już za 20-50 zł, ale nigdzie nie można dostać tych wkladów. Już nawet miałam kilka propozycji odsprzedania takiego aparatu, ale wcześniej -na szczęscie- wybrałam się na spacer po sklepach fotograficznych. W każdym usłyszałąm, że będę mieć duży kłopot, bo to już zabytek...
Jest jeszcze takie wyjście, by zamówić przez internet takie wkłady, ale nie wiem, czy nie w ilościach hurtowych. Jeśli ktoś uparty, to da radę, mi się odechaciało....
Bańki mydlane tez świetny pomysł -pod warunkiem, że deszczu nie będzie ;-)

Na Twoim miejscu (jeśli tak bardzo Ci na tym zależy) poszukałabym jeszcze na Allegro. Sama myślałam o takim pomyśle i widziałam na allegro kilka aukcji z kliszami do polaroidu :) Powodzenia :)

Jesli chodzi o polaroid i klisze... to sprawa wyglada tak: Jesli nawet dostaniesz takie kasety, to uwazaj na date waznosci, gdyz to juz dawno zostalo wycofane ze sprzedazy i mozna trafic na przeterminowane. Na allegro jeden chlopak mial do sprzedania jedno opakowanie, z aktualna data waznosci. Kosztowalo ono 75 zl, a w kasecie jest ok 15 zdjec (z tego co pamietam). Jesli mamy ok. 70-80 goci, to latwy jest rachunek... Dodatkowo patrzac na to, ze aparat juz sie nie przyda trzeba zastanowic sie nad innym sposobem.
Pozdrawiam.

dzięki za rady, ale pomysł juz umarł i nie będę próbować.
-na allegro nie kupiłabym wkładów, właśnie ze względu na datę ważności. Są hurtownie foto, ale nie wiem, czy pojedyńcze sztuki chcą wysyłać osobom prywatnym. Co do ceny, to nie do końca, bo jeśli przyjeżdża ciocia z wujkiem i synkiem, to robisz jedno zdjęcie trzem osobom ..itd... ale koszty i tak są spore. Dlatego suma sumarum zrezygnowałam z tego.
Powiem Wam, że im dłużej się zajmuję tymi przygotowaniami, to z coraz mniejszym entuzjazmem... Z tiulu na stoły też zrezygnowałam (jakieś 300zł w plecy by było), oprawę muzyczną też sobie odpuszczę chyba... (fuj, ale pies się spierdział!)
Tak więc radzę Wam dziewczyny, że jeśli macie ślub za jakiś czas, to zajmujcie się takimi duperelkami już na początku, żeby potem mieć gotowe i nie poddawać się gdy trzeba się zająć sprawami najpotrzebniejszymi.
Pozdrawiam! :-)

Alice, głowa do góry! :) Wiem, że jest sporo przygotowań, a co za tym idzie - dużo zamieszania i stresu... Ale najważniejsze jest to, żeby nie zapomnieć, ze to jest WASZ DZIEŃ. I kwestia dodatków typu zdjęcia czy tiul - to sprawa drugorzędna. Nie pozwól, żeby drobiazgi przesłoniły Ci rzeczy najważniejsze i zmąciły radość :) Pozdrawiam - również zakrzątana i zabiegana :)

:-)

Alice ja miałam dokładnie tak jak Ty!!!! im było bliżej to mnie coraz mniej rzeczy obchodziło....i w sumie rzeczywiscie nie ma co sie przejmować duperelami....

Ja też mam fajne pomysły, ale po obliczeniu kosztów mnie odrzuca:(. Czasami przez to też mi jest źle, ale przecież liczymy się MY. Nie należy przejmować się pierdołami!!!

Izaa, ten wierszyk o radiu Maryja, idealnie do mojej babci pasuje :-)

hymm a jak sie robi dyplom wzorowego świadka?

macie już jakiś pomysł??/

Przesłałam Ci na maila. Oczywiście możesz wprowadzić modyfikacje. Jeśli ma pomysł na lepszy tekst, to napisz:))

Vena, ja bym też poprosiła.

Pozdrawiam moją 1-październikową koleżankę :-)

ja też poproszę...dzięki

hej
moglabys i mi przeslac ??
prosze!!:)

ja rowniez poprosze o tekst dyplomu.dzieki

Poprosze o maila na adres nisia94@wp.pl z tekstem. Z góry dziekuje.

haloooo Vena czy ja też mogę prosić??

Hej Dziewczyny, macie tego maila.... bo ja nic nie dostalam. Jakbyscie mialy, to przeslijcie go do mnie. ok?

ja nie mam:(

Witam Prosze o przesłanie wzoru dyplomu wzorowego swiadka na adres alicja345@wp.pl. dziekuje z góry

ja też kce

aaaaa bardzooooooo proszęęęęęęęęęęę

bardzo bardzo bardzo

Wszyscy proszą, a nikt nie dostał :(((((((

nisia jak stres przez slubny?
widzę że tobie już mało czasu zostało!!!

no właśnie

Och... co raz mniej... ale stresik opanwoany.... tylko ze mam ciagle ochote zeby zjesc cos sodkiego, bez ograniczen, a tu wiadomo... suknia w szafie wisi i trzeba sie w nią zmiescic:) A poza tym to juz sie nie moge doczekac 3 września !!!!!!!!!!

hymmmmm ale coś nie coś mozesz tam sobie zjeść chyba od jednego batona nie utyjesz:)

Nisia, ja będę czekać o dzień krócej (2.09) i też podobnie reaguję - chcę JEŚĆ, najlepiej duuuużo batoników, kebabów i popijać colą. A jestem na diecie...brrr bo suknia ma rozmiar 36 a moja talia dopiero zbliża się do tego ideału. Ratunku, nie mogę już patrzeć na Wasę i marchewkę ;)

:::))))) No pewnie nie..... Mam taki film w głowie .... ze cala usmarowana od czekolady ide do slubu :))))) hihi i wtedy mi przechodzi....

Ja nie jem chleba ..... wsuwam same warzywka i salateczki typu pomidorek, pekinska, rzodkieweczka, ogorek itp. czasem sie trafi jakis kurczak gotowany. Ale zasada kardynakna: zero chleba!!!! No ale bez smaczkow slodziutkich to bym nie przetrwala, no i bym pewnie chodzila jak tykajaca bomba :))))

smakjapka- czy ty przypadkiem na Krete w podróz sie wybierasz??? Tak mi sie cos kojarzy z innego wątku....

Nisia, tak - na Kretę (ale dopiero 16.09). Tam na szczęście nie będę się już przejmować dietą hihi... Podziwiam Cię za drakońską (dla mnie) dietę - bez chleba nie wytrzymałabym ani jednego dnia...ale staram się ograniczać węglowodany :) i tłuszcze też :)

My tez na Krete - 9.09. do m. Rethymno.

kurde ja nie jem chleba i ziemiaków od ponad pół roku a waga jak stoi tak stoi :(

ja też poproszę jak kttoś ma :)

My będziemy niedaleko Heraklionu, ale nie pamiętam dokładnie nazwy miejscowości... Amoudara? Coś w tym stylu :)

Halo, Vena, ja tez slicznie prosze o ten wierszyk dla swiadkow. Z gory dziekuje

ja tez poprosze:)

Vena, mam fo Ciebie prośbę czy mogłabyś wysłać mi na maila wzór takiego dyplomu dla świadka? Mam na głowie jeszcze tyle spraw, że nie wiem czy będę miała czas i pomysł aby sama coś takiego zrobić więc jeśli nie miałabyś przeciwko by "odrobinkę" zgapić od Ciebie pomysł to podeślij mi info o tych dyplomach pleaseee!!! pozdrówki i buźki :)

Z zakupem wkładów do Polaroida nie ma większych problemów( jażeli chodzi o dostęp)można je dostać między innymi w Kodak Express ale cena... za opakowanie( 10zdjęć) trzeba zapłacić ok 50 zł
pozdrawiam

ivet -powiedz w którym salonie kodaka? bo ja byłam, pytałam i usłyszałam to co wszędzie... (50 zł to i tak tanio)

Przesłałam dyplom wszystkim, co prosili na maila. Dopiero z pracki wróciłam, a w pracy nie mam netu:)

vena-ja nie dostałam :(

vena dzieki za dyplo jest ładny !

dziewczyny czy ja również mogłabym prosić o przesłanie mi tego dyplomu dla wzorowego świadka??
z góry wam serdecznie dziękuję...

dzieki Vena-dostałam:) jest fajny.tylko pytanie?sama drukujesz na domowej drukarce i grubym papierze czy oddajesz do drukarni?

ja tez dostala dyplom bardzo dziekujeza przeslanie:)

dziewczyny przyślijcie mi tez to co dostałyście!!!
Bardzo was prosze

wielkie dzięki..już dostałam....

kurcze, skoro wszystkie tak chcą ten dyplom, to ja również poproszę

ja też poproszę :)

Ja też bym o taki dyplom poprosiła
z góry dziękuje

Dziękuję za przesłanie dyplomu...swietny pomysł ;)
pozdrawiam

vena ja tez poprosze o dyplom

ja też bym poprosiła o ten dyplom :)

Ja również bardzo proszę o przesłanie dyplomu :)

Proponuję małe prezenciki dla gości (w woreczkach cukiereczki), zrobioiny z dużego pudełka wielgaśny prezent pańswa młodych przed kościołem po otwarciu którego wysypują się w górę balony, zawieszki na butlki z wierszykami weselnymi, gazetę ślubną tylko i wyłącznie o was do dania waszego ślubu, horoskop partnerski do odczytania, konkurs karaoke, śpiewniki dla gości na stoły, koniecznie podziękowania rodzicom i kosze kwaiatów dla mam a np. dla ojców jakieś fajne zestawy trunków :)

U nas mial byc pokaz zdjec z naszego dziecinstwa, do momentu slubu, ale okazalo sie ze jest problem z projektorem.... i nie bedzie, a szkoda :( tak bardzo sie na to nastawilam:(

A czy ktoś wspominał o koszyczkach w toaletach z niezbędnymi rzeczami, która niejednej pani mogą uratować nie tyle życie, co udaną zabawę? Ja mam takie dwa ładnie ozdobione przez moją utalentowaną szwalniczo mamę, a w nich: agrafki, igła + nitka, wsówki, chusteczki, gumy do żucia, bezbarwny lakier do paznokci na wypadek, gyby poszło oczko, rajstopy, podpaski, tampon, lakier do włosów, tabletki od bólu głowy, plasterki na obtarcia itp.

Dla taty można zrobić w prezencie medal - podobno robi coś takiego sklep papierniczy na Starowiejskiej w Gdyni - na medalu coś w stylu "Tata Nr 1" albo "Supertata".

Vena bardzo bardzo ładnie proszę o wzór dyplomu dla wzorowego świadka:)))

Ja też poproszę.. baaardzoooo...

a moze zamiast polaroidu zwykla cyfrowka i swiadek, ktory wywola w trakcie wesela zdjecia w pobliskiej wywolywalni? mozna sie wczesniej umowic.
u nas to co prawda nie wypalilo - calodobowy punkt kodaka juz nie jest calodobowy. a szkoda...

ale warto sprobowac!

Vena bardzo bardzo ładnie proszę o wzór dyplomu dla wzorowego świadka:)))

Ja też prosze o wzór dyplomu dla świadków. Z góry dzięki :))

Hej, powysyłałam, jak do kogś nie doszło, napiszcie! Jutro popołudniu dopiero będę na necie i wtedy wyślę ponownie!

Ja tez bardzo proszę:)