niezadowolenie pracowników Bomi jest wypisane na twarzy....

Witam,
Jestem pracownikiem "wspaniałego" sklepu Bomi Krewetka. Pamiętam jak dawno temu ktoś zapytał mnie, gdzie pracuję, na moją odpowiedź była jedna reakcja- O!!! To super, świetny sklep, ale to było ok. 4 lata temu, teraz dziwią się, że jeszcze tu tkwię i wszyscy mówią, że wolą iść na zakupy do biedronki, to o czymś świadczy. Kierownictwo jest śmiesznie marne i nieporadne, myślą, że ignorancją do pracowników coś zwojują, te ich nadymane miny-tragedja. Płacą jak psom a oczekują cudów, zaangażowania, uśmiechu na twarzy i czekają na podziękowanie za każdy kolejny obowiązek na garbie. Jeszcze jedno, kierowników powinno się wybierać na podstawie wielu kryteriów, ale ważne jest również doświadczenie w zarządzaniu ludźmi, należy ludźmi zarządzać a nie nimi rządzić!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: niezadowolenie pracowników Bomi jest wypisane na twarzy....

Ja też kiedys byłam dumna z tego, że pracuję w delikatesach Bomi ale to było dawno. Teraz jest syf dosłownie. Brak szacunku dla pracownkika a co za tym idzie i dla klienta. 3 w jednym za parszywe wynagrodzenie. I nie piszcie mi, że mogę zmienic pracę! Bo ja swoja pracę lubię i serce mi pęka jak widzę co robią ci z góry. Że Bomi starciło swoja renomę. Że my pracownicy, którym zależy nie jestesmy doceniani. A szkoda. pozdrawiam klientów Bomi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jezeli nie umiecie szanowac kierownictwa to wasza sprawa,wie mozecie miec pretensje do siebie,a tak pozatym wy nie umiecie siebie nawzajem szanowac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

hmmm ciekawe a wiesz o tym, że przykład idzie z góry?
Traktuj innych tak, jak sam(a) chcesz być traktowany(a) efekt domina i tyle. Pozdrowienia dla życzliwych i szanujących siebie pracowników Bomi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zastanawiam się czy sami kierownicy nie dopisują swoich opinii, gdyż czasami mam wrażenie, że przerasta ich obejmowane stanowisko i zapominają o gramatyce i poprawnej pisowni np.trzeca opinia licząc od dołu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie przypadek ,ze nagle pracownicy wszystkich sklepów wyrażają podobną opinię.I przyczyna takiego stanu rzeczy jest bardziej złożona ale przecież Bomi ma jakiegoś WŁAŚCICIELA ,czy on nie widzi ,że coś jest nie tak ?????
Co się stało ,że ludzie którzy pracowali tu z pasją nagle wstydzą się przed klientami ,ze ich delikatesy przegrały w walce z konkurencją.
Zarówno pod względem cen jak i komfortu zakupów ,
Redukcja etatów może jest jakąs formą oszczędności jednak chyba nie tędy droga .

Chyba ,że chodzi o to ,żeby zrujnować to co przez lata tworzyliśmy..........
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w tym momencie jest tak ze do kierownika dzwoni ktos "z gory" i informuje ze jak sklep nie wyrobi zakladanego planu wowczas zmniejszy sie ilosc pracownikow bo sklep nie zarabia a ludzi trzeba utrzymac

Albo kierownicy dostaja maila, ze jezeli nie wyrobia planu i regionalny przez ich sklep premii nie dostanie, to on wyciagnie konsekwencje!!!To dopiero jest tupet...