niska temperatura u dziecka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
moze ktoras z was sie z tym spotkala dzisiaj mierzylam wieczorem emperature mojej corce bo jakas zimna byla, patrze 34,5 i wogule bylam w strasznym szoku, zaniepokoilam sie zmierzylam jej za 15 min i byla juz 35,8, i kurcze moze wy wiecie dlaczego taka niska ta temperatura
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: niska temperatura u dziecka

a jakim termometrem ?:)

elektrycznym

to nie ma się co martwić moim zdaniem, one często przekłamują taka temperaturę,tak mówili lekarze w szpitalu. zmierz rtęciowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moja młodsza córka ma zawsze ok 35 stopni, temperaturę ma mierzoną rtęciowym i elektronicznym do ucha. Taką temperaturę również miała w szpitalu i lekarz mówił, że jest ok, ponieważ małe dzieci mają trochę obniżoną temperaturę ciała i nie należy jej porównywać z temperaturą u dorosłego.

moje maluchy mają zawsze 35,4, a po przebudzeniu około 35. taka ich uroda;)

aha no to troche mnie uspokoilyscie :) u mojej cory pierwszy raz cos takiego zaobserwowalam dlatego sie wystraszylam

mi już w szpitalu kazali dogrzewać malutką , okazało się, że nie dogrzeję, bo temp nie chciała podskoczyć i tak zostało;) tylko muszę wszę dzie zgłaszać- żłobek, przedszkole, szkoła, każda wizyta u lekarza;), pomimo, że w karcie jest wpisane.

czyli gorączka zaczyna się od 36?:)czy jak?

prawidłowa temp.ciała to 36.6 moja córka tez jak miała goraczke puzniej jej miezyłam dla sprawdzenia to miała 35 stop.i miała termometrem rteciowym

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...