nnt.Krązek NuvaRing-stosuje ktoś?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny,mam pytanie-czy stosuje któraś z Was krązek hormonalny NuvaRing?Pierwszy raz o nim słyszę a w Polsce jest od nie dawna.Macie jakieś opinie na ten temat?
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3023791&start=30 Tu są rózne opinie na ten temat,jesli ktoś pierwszy raz czyta o tym wynalazku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnt.Krązek NuvaRing-stosuje ktoś?

ja stosowałam rzez 2 miesiące ale nie dalam rady i odstawiłam to cholerstwo..dużo zależy od organizmu, mój tego nie przyjął, słabo się czułam, bóle głowy, wymioty, bóle w klatce piersiowej, obniżenie libido, no i jest wyczuwalny podczas zbliżenia..mi nie podpasowal....ale tak jak pisałam wcześniej to kwestia indywidualna i zależy od twojego organizmu ( stosowanie ma takie jak tabletki, trzymasz go w sobie przez 3 tygodnie a potem masz tydzien gdzie pojawia się miesiączka- jest o tyle lepiej że nie musisz tak jak tabltkę pamiętać codziennie żeby ją zażyć)

podbijam.... Bo też się przymierzam do stosowania Nuvaring

madziara84 a ile on kosztuje?masz racje,zalezy od organizmu jak to przyjmuje.gdzies czytalam opinie ze po 3mcach zwykle samopoczucie sie normuje jednak to kwestia indywidualna.szukam czegos zastepczego zamiast pigulek i to nawet mnie zaciekawiło.moze ktos jeszcze uzywa/uzywal?

w Gdańsku na jagielońskiej kosztuje 39 zl

To nie 'tak sporo',spodziewałam się większej ceny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ktoś stosuje??

chyba nie wiele osób........

chyba nie wiele osób........

up...

Ja stosowalam przez 3 miesiace i zdecydowanie odradzam.
Mialam "przyjemnosc" ze wszystkimi skutkami ubocznymi... dretwienie nog, czeste mdlosci ( na koncu dochrapalam sie problemow zoladkowo - watrobowych), niesamowity spadek lipido i ogolnej energii, infekcja bakteryjna trudna do wyleczenia.
W trakcie pozniejszego leczenia spotkalam sie z opinia wieeelu lekarzy ktorzy zdecydowanie odradzaja nuvaring i na "pocieszenie" powiedzieli mi, ze maja pare pacjentek ktore zaczely stosowac nuvaring na ich wlasne prosby, ale kazda z nich miala dokuczliwe dolegliwosci i rezygnowaly z tej metody.
Ja NuvaRing mowie zdecydowanie NIE. Zamiast pomoc, zaszkodzilo i to powaznie.

Kolejna negatywna opinia...ja chyba go sobie odpuszczę...

Zastanawiałam się miedzy NuvaRing a plasterkami Evra, z krążków zrezygnowałam po poznaniu opinni mojej koleżanki na ich temat, która używała ich coś koło miesiąca, bo dłużej nie dała rady... Z tego co mi opowiadała koszmarnie się po nich czuła, no i podczas zbliżenia odczuwała ich obecność, co napewno daje jakiś tam dyskomfort...
Po rozmowie z nią zdecydowałam się na plasterki, przyznam że trochę mnie nastraszyła...
Chociaż każdy organizm jest inny, i każda z nas napewno inaczej reaguje na tego rodzaju antykoncepcję.

Dziwi mnie troszkę że dziewczyny mają aż tak złe odczucia bo podobno krążek zawiera małą dawkę hormonów.Ale może nie w tym tkwi problem,nie wiem.Pamiętam że jak brałam tabletki Novinette też z małą dawką hormonów,też czułam się fatalnie.Z plastrów jesteś zadowolona Silje?

ja kupowłam w auchan w rumi w aptece i płaciłam za 1 krązek 49 zł

Anna25, jak dla mnie plasterki są super!
Nie odklejają się pod wpływem wody, w ogóle ich nie czuć przy używaniu, poza tym zmienia się je raz na tydzień :)

ja stosuje juz rok i jestem zadowolona :) zero skutków ubocznych :) regularne i mniej bolesne miesiączki. Zdecydowanie polecam

Ja się zdecydowanie nie zgadzam. Stosuje 8 lat jestem bardzo zadowolona, zero skutków ubocznych. Próbowałam przejść na spirale, po której zaczęły wypada mi włosy i dostałam pryszcze. Wróciłam do nuvaring wszystko się ustabilizowalo. Dla mnie nuvaring najlepszy.

Stosuję NuvaRing od prawie roku. Nie miałam i nie mam żadnych związanych z tym efektów ubocznych: ani bólów głowy, ani drętwienia, tycia - nic.
Nie przeszkadza mi zupełnie, mojemu narzeczonemu też nie - jest dla nas w ogóle niezauważalna. Tylko w telefonie mam ustawione przypomnienie o wyjęciu i włożeniu nowej :)
Ja polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli widać że wszystko zależy od organizmu kobiety.może zastanowię sie jeszcze nad tymi plastrami:)

ja tam moge polecić evrę. stosuje juz 2 rok i nie ma zadnych problemow. plaster ani razu mi sie nie odkleil :] i nie przszkadza tez fakt ze uwielbiam dlugie gorace kapiele:P

Ja mam Nuva Ring juz ponad rok, prawie 1,5. Dzis nie zamienilabym na inny srodek. Dobrze mi sie uzywa, oprocz tego libido bardzo na plusie. Polecam.

Kazdej tkora rozwaza stosowanie NuvaRing polecam amerykanska storne, gdzie trwa akcja poszukiwawcza kobiet poszkodowanych zdrowotnie ktore stosowaly NuvaRing

http://www.nuvaringsideeffects.com/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoda że nie jest po polsku,nie jestem dobra w angielskim:)

Ja tez juz jade na Krazku prawie rok. Widac mi sluzy, bo nie mam praktycznie zadnych skutkow ubocznych. No i to ogromna wygodna, w porownaniu do kazdej innej meotdy. Ja osobiscie szczerze polecam.

dziewczyny czy któas z was krwawiła przy krążku? mam jeszcze kilka dni go mieć w sobie a dosyałm cnhyba okres. Niewiem co robić czy wkładać naępny? Dodam, że jestem po ciąży i lekarz nie kazł mi czekać na okres tylko włożyć.
będę wdzieczna za każdą informacje

imadzia, to krwawienie powinno szybko ustąpić. W następnym miesiącu powinno być już bez takich rewelacji. Odczekaj do końca, wtedy wyjmij i po 7 dniach załóż następny. Powodzenia.

Ja używam Nuova Ring od dłuższego czasu. Tabletki powodowały u mnie drętwienia i złe samopoczucie. Ring jest o tyle lepszy od tabletek, że nie niszczy żółądka, ma bardzo małą ilość hormonów, które działają MIEJSCOWO. Tylko niewielka ich ilość przedostaje się do naszego krwiobiegu.
Ja osobiście czuję się z krążkiem bardzo dobrze, do odczuwania go podczas współżycia po jakimś czasie można się przyzwyczaić i po prostu przestaje on przeszkadzać. Nie mam żadnych dolegliwości i nie tyję. Jedynym minusem mogą ale nie muszą być pojawiające się upławy.

Najlepszą radą jest po prostu spróbowanie, zużycie trzech opakowań (po tym czasie nasz będziemy już wiedzieć na 100% czy metoda jest dla nas czy też nie) i spokojnie podjąć decyzję.

zapomniałam dodać, że niezwłocznie powinno się przerwać stosowanie ringu przy poważnych objawach jak ból lub puchnięcie nóg, ból w klatce piersiowej czy nagły ból głowy.

sussi- krwawienie sie na siliło, leci mi z czymś niewiem czy to śluz czy jakieś grutki. Masakra jutro mam termin wyjęcia krążka, a niemam jak się skontaktować z gin i niewiem co robić czy to nic groźnego:(

nie chciałabym za Ciebie decydować. Ja też miałam taką sytuację kiedyś i przeczekałam. W następnym miesiącu było już ok.
Jeżeli bardzo się martwisz idź może do innego ginekologa? Będziesz wiedziała na pewno co jest i uspokoisz się?

rowniez uzywam krazkow od roku czuje sie rewelacyjnie!!!!!!!!!!

Hej! Ja uzywam krążka od 8 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Nie mam żadnych "efektów ubocznych" i nie odczuwam krążka w trakcie (mój partner też nie). Polecam wszystkim, którzy nie lubią łykać tabletek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmm. to dziwne, ze lekarz kazal Ci zaaplikowac nuvaring przed okresem, byc moze normalnie dostalas okresu i niepotrzebnie sie martwisz. Ja bym jednak zastosowala sie do ulotki i zaaplikowala pierscien w 1 dzien miesiaczki. Jest tez 2 mozliwosc, ze moga to byc po prostu plamienia, ktore najczesciej wystepuja tylko przez 1 miesiac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

witajcie dziewczyny :) ja rowniez jestem bardzo zadowolona z krazka nuvaring ;P zadnych skutkow ubocznych duza ochota na seks i przedewszystkim brak suchosci w tym miejscu :D
tak sie zastanawiam gdzie w trojmiescie dostane najtaniej ten krazek wie moze ktoras? :)
pozdrawiam

witam
ja wczesniej uzywalam Novynette przez prawie 3 lata moje libido tak zmalalo ze na nic juz ochoty nie mialalm:( od ponad roku stosuje NuvaRing i jestem BRADZO zadowolona, zadnych minusow... czuje sie rewelacyjnie nie mam juz problemow z zoladkiem jak przy tabletkach, libido 100% poprawy:)) a jak komus przeszkadza krazek podczas stosunku mozna go wyjac na max do 3godzin:))

Ja stosuję od około 2 lat i jestem bardzo zadowolona. Bywa, że przy niektorych pozycjach (z rzadka) czuje go mój partner, ale to nie problem - wystarczy "poprawić ustawienie". Libido i waga bez zmian, a miesiączki sporo słabsze, praca wątroby tez całkiem w normie, a nie - jak przy tabletkach - podwyższona. Ale każdy musi sam rozstrzygnąć, pewnie jak dobrze poszukać to się znajdzie tyle samo opinii pozytywnych co negatywnych.

Cissus gdzie kupujesz krążki? :) bo zastanawiam się gdzie dostane najtaniej, wiesz od niedawna mieszkam w Trójmieście ;)
pozdrawiam

Teraz niestety w Niemczech :-/, bo wyemigrowałam (co mnie podkusiło... no dobra, za powód emigracji wychodzę za 2,5 miesiąca za mąż), ale jeszcze w Trójmieście najczęściej kupowałam w Sopocie na Chrobrego, naprzeciwko przychodni. Apteka wygląda ekskluzywnie, ale mają bardzo przyjazne ceny, tak jak na Jagiellońskiej na Przymorzu - około 40 zł. Natomiast zdecydowanie nie polecam kupowania w aptece w Carrefour na Morenie - raz musiałam z braku czasu i mało nie zbankrutowałam ;-)

Dzieki za odp ;) oj chyba nie wiesz jakie ceny maja na Ujeścisku prawie zawalu dostalam ;/ a w niemczech ile placisz za to cudenko? ;)

45-50 euro za 3 sztuki... Niby niewiele więcej niż w Polsce (w niektórych aptekach), odkąd Euro poszło w dół, ale jednak więcej... Poza tym, tu jest mniejszy rozrzut cenowy między aptekami. A ile biorą na Ujeścisku? Bo właśnie nie wiem ;-)

na Ujeścisku na stanie nie mają w ogóle i trzeba by zamówić a cena powyżej 50zl za sztukę. Na Jagielońskiej podobno jest w cenie 39 zl za jeden krązek póki co mam jeszcze jeden w zapasie ale później sprawdze czy to prawda ;)

nie polecam w Aptece Akademickiej "Dbam o Zdrowie" na Grunwaldzkiej.... 56 zł.... :/

56 zł?? oszaleli chyba ;/

Hmmmm... Przestają mnie przerażać niemieckie ceny ;-) Wychodzi prawie na jedno. Tylko tutaj jeszcze lekarz droższy niż w Polsce, jak się jeszcze nie ma odpowiedniego ubezpieczenia.

hey :) jak nudzi Ci się w Niemczech i masz trochę czasu to zaglądaj na to forum fajne tematy są poruszone też związane z Nuva ;) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3023791&start=2520

Dzięki, zajrzę na pewno. Bywa, że się nudzi ;-).

nuvaRing stosuje od tygodnia, dzisiaj dostałam gorączki ponad 39 stopni, ból kręgosłupa, miednicy, biodra, ból głowy, zawroty głowy i drętwienie nóg,, na początku myślałam że to przeziębienie ale ponoć to nie są zbytnio objawy grypy
wyjełam nuvaring żeby zobaczyć czy przejdzie ale nie wiem gdzie go trzymać w lodówce? wiem że jak włoże po dłuższym okresie niz 3h to muszę stosować dodatkowe zabezpieczenie

Jeżeli chcesz go jeszcze używać (np. do regulowania cyklu, bo rzeczywiście po 3 godzinach przerwy antykoncepcyjnie to on juz nic nie jest wart), to najlepiej włóż go do lodówki. a gdybyś go chciała umyć, to chłodną/zimną wodą.

a czemu do lodówki przecież tam gdzie go wkładamy nie jest zimno:)

I właśnie pod wpływem ciepła "tam gdzie go wkładamy" uwalniają się hormony, którymi jest "nasączony" i ring działa antykoncepcyjnie. Dopóki jest w chłodzie (nie musi być w lodówce, ale to najbezpieczniejsza opcja), nic mu się nie stanie, hormony się nie uwolnią i ring nie straci działania (bo przecież ilość hormonów jest w nim ograniczona, wyliczona na te 21 dni noszenia).

Witaj, ja stosuję tę metodę od roku, jest naprawdę dobra, tym bardziej, że mam podwyższoną krzepliwość krwi i po zastosowaniu krążka jest na razie wszystko w normie. Pamiętajmy jednak, że u każdej z nas może być to inaczej tolerowane. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...