nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania.

Czy możecie polecić jakąś firmę z Gdańska?

i orientacyjnie koszt wymiany :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie?

My po namysle zdecydowalismy sie na Porte, bo niezbyt drogo i dosyc duzy wybor. Zamowilismy w firmie z Gdanska, niedaleko Manhatanu, bardzo dobra obsluga. Duzo szybsza realizacja niz miala byc poczatkowo.

My wymienialismy z firmy DELTA, dzrzwi super, dobre zamki ,szybka relizacja zawsze od nich bierzemy.Cena 1700zł

Potwierdzam. też mamy Deltę. Zamawialiśmy w Top meble w Gdańsku. Tam maja swój punkt. Za drzwi antywłamaniowe ze wstawieniem płaciliśmy ok 2000 zł. Drzwi solidne i wstawienie bardzo profesjonalne.

My wymienialismy drzwi w calym mieszkaniu, dlatego padlo na Porte. Ale akurat wejsciowe swiadomie chcielismy drewniane. Bo po tych metalowych drwiach Gerdy w poprzednich mieszkaniach kazde beda lepsze, byle nie metalowe, tylko grube, drewniane.
Nam nie chodzi tylko o ich antywlamaniowosc, tylko o maksymalne wyciszenie. A jak juz sie przekonalismy nie raz, metalowe maja 0 wyciszenie, niestety...

My właśnie zamówiliśmy Deltę na Hallera. Drzwi tłoczone, montaż Całość wyszła nas 1850 zł.

a potrzebujez zamontować? czy firma ma też dostarczyć same drzwi

z montażem :)

Agusia my mamy zwykłe zewnetrzne z castoramy 600-700 zł plus montaż 250 zł i służa już dobre 4 lata bez zarzutu.
jak coś to tel. do meża 502 023 376 - montuje wszystkie typy drzwi i okien i ręcze za jego fachowość w tym zakresie głową:)

Xyz - Twój Mąż montuje drzwi? dobrze wiedzieć :D może faktycznie skorzystamy z Jego usług :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponad 10 lat w ty siedzi :)

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/remonty-budowlane/uszczelnianie-regulacjamontaz-okien-i-drzwi-roletynawiewnikinaprawa-bram-garazowych-ogl2221321.html
przynajmniej przypomniałam sobie że mija termin wyróżnienia:)

Xyz - ile Twój Mąż bierze za wstawienie drzwi antywłamaniowych? (blok, ściany betonowe)

Polecam złożenie zamówienia przez internet. Porta ma genialny internetowy konfigurator, w którym można sobie dobrać wszelkie parametry drzwi do wyboru do koloru. Porządne drzwi z montażem to koszt pewnie 2,5 tys.

my korzystaliśmy z firmy dulock (jakoś tak :P) - maja siedzibę w falowcu (tak mniej więcej na wysokości sieci 34, po schodkach w dół). sprawnie, całkiem czysto i bez kucia (wycinają flexem) - koszt wymiany to było 200zł plus cena drzwi.
jesteśmy zadowoleni i możemy polecić :)

Orzeł na Łódzkiej: http://www.drzwi-podlogi.pl/drzwi/ - co do kosztu, ciężko powiedzieć, bo zależy, jakie drzwi. Ale biorąc pod uwagę stosunek jakości i ceny, to wypadają zdecydowanie lepiej niż markety. Firma jest solidna i jak wyposażałam mieszkanie, to chyba jedyna, jaką znalazłam, gdzie naprawdę z doradztwem wychodzą ponad standardowe formułki.

Podbijam bo szukam :)
Szukamy jakiejś dobrej firmy która zajmuje się sprzedażą i montażem drzwi antywłamaniowych, tylko nie portę, niestety wiem że ich drzwi są do bani :/ stąd mój post podbijający temat :)
Dzięki wielkie za wszelkie rady i pomoc!!

Kilka lat sprzedawałam drzwi więc wiem, że drzwi Porty się nie nadają... Tak sam jest z Deltą... Chociaż to też zależy od tego na czym komu zależy (dużo tych zależy ;))

Polecam zdecydowanie Gerdę... najlepiej zamawiać w salonie na Hallera (skrzyżowanie Hallera z Kościuszki, w kwadracie za Biedronką) - jest to bezpośredni dystrybutor Gerdy w Gdańsku - -pozostałe salony sprzedające Gerdę zaopatrują się właśnie u nich.

I należy pamiętać, żeby do montażu brać firmę, która z nimi współpracuje - nie mam sensu kupować osobno drzwi i zatrudniać osobno ludzi do montażu. Jeżeli drzwi były montowane przez inną ekipę, niż zalecił/wyszkolił producent, wtedy zazwyczaj jest problem np. z reklamacją - producenci zazwyczaj mówią wtedy "montaż spierniczony" nawet jak odchodzi fornir :)

Aaaa i Gerdę można zamówić również z drewnianym fornirem tzn. obudowa metalowa, w środku pręty itp, a na zewnątrz fornir drewniany, który można wymieniać jak np. nam się znudzi ;)

i żeby nie było nie pracowałam w salonie na Hallera, tylko w innym - więc nie jest to żadna reklama - tylko wiem, jaką my robiliśmy "przebitkę" na Gerdach, które zamawialiśmy od firmy z Hallera :)

Galeria Prestige na Grunwaldzkiej.

Podbijam. Bo szukam w dobrej cenie drzwi wejściowych z montażem. Żeby miały dobre wygłuszenie. Kogo teraz polecacie?

Blok z lat 60-tych

Inne tematy z forum

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...