nnt.jasne podłogi a ciemne drzwi?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny,doradźcie,mamy jasne podłogi,a wybraliśmy ciemne drzwi w pokojach,to jakie wybrać listwy przypodłogowe,ciemne czy jasne?i czy jasna podłoga fajnie wygląda z ciemnymi drzwiami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnt.jasne podłogi a ciemne drzwi?

jakoś nie widza mi się jasne podłogi z ciemnymi listwami :/

jak dla mnie - powinny być zbliżone odcieniem do koloru podłogi :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w google poogladaj sobie zdjecia w grafika :)

chyba nie bardzo :)

image

My mamy jasne podłogi i ciemne drzwi. Listwy jak najbardziej powinny być w odcieniu podłogi.

a listwy musza byc takie jak panele :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam jasne kafle i ciemne drzwi. Drzwi dobieralam do okien bo uwazam ze stolarka powinna byc w tym samym kolorze. Wyglada bardzo dobrze.
Jesli okna mialabym biale to dobieralabym kolor drzwi do koloru podlogi. Wowczas listwy w kolorze podlogi. Ja okna mam brazowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupcie białe drzwi, albo w takim kolorze, jak podłoga, nie będzie problemu ze zgraniem 10 kolorów "drewna". Wtedy listwy można kupić białe (do białych drzwi), albo w kolorze podłogi.

Ja mam jasne podlogi -taka mozaike ,do tego drzwi kolor wenge (ciemne)
Listwy powinny byc zblizone kolorem do podlogi :)
Mysle ze jakby byly ciemne ,chyba niewygladalo by to ladnie :)

a my mamy włąśnie ciemne;) drzwi wenge, panele olcha, kafle takie neutralne (odcien pisaku afryki), listwy wybrałąm ciemne, bo uznałąm, że są częścią drzwi;) wygladają bardzo dobrze.

my też mamy jasne kafle w korytarzu i jasne ściany, ciemne drzwi (wenge) i do tego listwy w odcieniu drzwi. dla mnie wygląda super. ale wiadomo - o gustach się nie dyskutuje :)

A pokazcie jakas fotke jak to wyglada ???
Ja na wiosne musze listwy wymienic ,ciekawa jestem jak to wyglada :) z tymi ciemnymi listwami :)

Ja mam bardzo jasne podłogi i bardzo ciemne drzwi, listwy daliśmy w odcieniach podłogi

My mamy jasne podłogi i listwy w kolorze podłogi plus ciemny orzech drzwi, sciany jasne.

listwa przypodłogowa jak sama nazwa mówi jest "częścią" podłogi i musi mieć kolor podłogi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

no napewno nie musi, to zależy od właściciela drzwi i podłogi;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Właśnie skończyłam przeglądać ostatni numer "Werandy", na bardzo niewielu zdjęciach czy to reklamowych, czy ilustrujących artykuły, listwy są w kolorze podłóg. Dominują białe listwy do drewnianych podłóg lub kafli.

A mi się podobają listwy przypodłogowe w kolorze drzwi. znajomi tak mają, wygląda to super, coś w tym stylu:

http://www.google.pl/imgres?q=przedpok%C3%B3j&hl=pl&sa=X&biw=1280&bih=709&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=LxTfZ2Qmam__OM:&imgrefurl=http://www.domowladni.pl/zdjecie/1578-aranzacja-przedpokoj-medytacyjny&docid=MR7tcdXHlW6dxM&imgurl=http://img-pl1.b-dn.net/upl/xxl/zdjecie2965-Przedpokoj-pomysly-aranzacji-wnetrz-przedpokoj-styl-medytacyjny-rodzaj-aranzacje.jpg&w=533&h=800&ei=RKfrTrDOJ86N-wbHzqnJCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=178&vpy=323&dur=1026&hovh=275&hovw=183&tx=128&ty=208&sig=114438905855241972279&page=4&tbnh=147&tbnw=98&start=56&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:56
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, bardzo podobają mi się te drzwi i listwy, można otrzymać informację, nt. producenta/wykonawcy, najlepiej na prywatny mail.
Dziękuję z góry
Dorota

Moim zdaniem białe listy pasują do wszystkiego. https://bialelistwy.pl .
ta firma oferuje produkty dobre jakościowo, dopasowane do indywidualnych potrzeb. Warto skorzystać.

U mnie pasują http://arcz.pl/trwale-i-ladne-listwy-wykonczeniowe/ nie mam żadnych obiekcji.

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...