nnt. zakup statywu foto :)

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Wiem, że tutaj są fachowcy ;) dlatego mam prośbę - powiedzcie czym się kierować przy zakupie statywu???

chciałabym zrobić Mężowi prezent ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nnt. zakup statywu foto :)

By jego waga była adekwatna do wagi aparatu... polecam markę Velbon serie Sherpa. Dobry stosunek cena/jakość.

Np ten: http://allegro.pl/item454631791_statyw_velbon_sherpa_600r_pokrowiec_gratis_kurier.html

W/w sklep ma siedzibę w Sopocie, wiec można odebrać osobiście.

Chyba, że ma to być super statyw to polecam firmę Manfrotto.

mamy taki aparat http://old.fujifilm.pl/3295.htm :)

pod koniec listopada mój Mąż ma urodziny ;) i dzisiaj wymyśliłam, że może Mu kupię statyw ;) od jakiegoś czasu o tym mówi ;)

dziękuję za poradę :D

Do tego aparatu to ten http://allegro.pl/item454631881_statyw_velbon_df_60_sklep_fv_pokrowiec_gratis.html też starczy... ale jeśli możesz sobie pozwolić to kup ten pierwszy - posłuży dłużej.

cena tego drugiego bardziej mi się podoba ;)

jeszcze raz wielkie dzięki :D

to zwyla cyfrówka po co do takiego aparatu statyw?? do lustra to rozumiem ale nie do cyfrowki

anuleczka napisał(a):

> to zwyla cyfrówka po co do takiego aparatu statyw?? do lustra
> to rozumiem ale nie do cyfrowki

A czemu uważasz, że statyw tylko do lustrzanki? :) Statyw może się nawet do komórki przydać...

wydaje mi sie ze do cyfrowki nie ma sensu kupowac statywu bo nie ma ona tylu ustawien co lustro. sama mialam aparat cyfr i z nim nie bylo co robic zdjecia na auto i tyle, czasami dluzszy czas naswietlania ale i tak beznadziejne wychodzily. teraz ma lustro i wiem ze ten aparat potrzebuje statyw i pilot.
smieszy mnie jak ludzie do zwyklych aparatow dokupuja rozne akcesoria ktore i tak nie polepsza jakosc zdjec.
a potem chodza dumni ze statywem w reku a w drugim cyfrowka

anuleczka widać, że nie masz pojęcia o fotogrfii skoro uważasz ze statyw przydaje się tylko do lustrzanki :/

anuleczka napisał(a):

> wydaje mi sie ze ...

słusznie zauwazyłaś, tylko się Tobie wydaje.

Spytam więc po co Tobie lustrzanka, skoro nie masz pojęcia o fotografii????
a tak własciwie to zawsze chodzisz taka wiecznie zdziwiona z rozdziawioną buzią ,zadając w kólko bezsensowne pytania po co to? po co tamto?

hahaha...janko BZYKANT ...tego nie było !!!

statyw uzywa sie po to by ustawic dluzszy czas naswietlania przy mniejszej czulosci a to ma wplyw na jakosc zdjec takze przy kompaktach....

co do zdjec z kompaktow to swiadoma fotograficznie osoba czesto zrobi kompaktem lepsze zdjecia niz laik lustrzanka w trybie auto.....

ogolnie to wiekszosc lustrzanek ma kiepski tryb auto bo nie dla kompletnych laikow byly one projektowane....

anuleczka napisał(a):

> wydaje mi sie ze do cyfrowki nie ma sensu kupowac statywu bo
> nie ma ona tylu ustawien co lustro. sama mialam aparat cyfr i z
> nim nie bylo co robic zdjecia na auto i tyle, czasami dluzszy
> czas naswietlania ale i tak beznadziejne wychodzily. teraz ma
> lustro i wiem ze ten aparat potrzebuje statyw i pilot.
> smieszy mnie jak ludzie do zwyklych aparatow dokupuja rozne
> akcesoria ktore i tak nie polepsza jakosc zdjec.
> a potem chodza dumni ze statywem w reku a w drugim cyfrowka

A mnie śmieszą ludzie co kupują lustrzankę bo myślą, że na auto z kitowym obiektywem będzie robiła ładniejsze zdjęcia niż kompakt.

A wracając do statywu... każda cyfrówka jak będzie miała ciemno i wyłączoną lampę nastawi długi czas... i wtedy statyw jak znalazł. Ale statyw jest nie tylko do zdjęć nocnych...

jeszcze raz dziękuję za poradę ;) Mąż cieszył się jak dziecko :D ;)

no właśnie, mój mąż robi o niebo lepsze zdjęcia zwykła małpą cyfrową, niż ja moją lustrzanką, to kwestia umiejętności, a nie sprzętu. A statyw przydał się parę razy jak robiliśmy sobie wspólne zdjęcia, lepszy statyw, niż żeby przypadkowy przechodzień miał nam walnąć byle jaką fotkę :)

Zarówno początkujący, korzystający z lekkiego, niewymagającego sprzętu, jak i profesjonaliści zaopatrzeni w ciężkie aparaty z teleobiektywami powinni mieć profesjonalny statyw do aparatów np. taki: https://mitoya.pl/38-statywy-do-aparatow-fotograficznych .. . Niezależnie od tego, czy planujemy robić pamiątkowe zdjęcia na wakacjach, czy jesteśmy profesjonalistami od pejzaży lub packshotów porządny statyw to podstawa. Przy zakupie nie należy kierować się tylko i wyłącznie ceną lecz solidnością i uniwersalnością statywu

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!