nocny lot czarterowy a świadczenia w hotelu (all inclusiv)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Dziewczyny może ktoś był na wczasach gdzie jest nocny czarter , czyli doba zaczyna się o 14 dnia poprzedniego a my meldować będziemy się w hotelu koło trzeciej czwartej w nocy na następny dzień.

Problem zaczyna się w dniu powrotu wymeldowanie godzina 10 a transfer na lotnisko o godzinie 17 czy w takim wypadku nawet wody nie mogę się napić z baru czy za wszystko muszę płacić . Jak to wygląd może ktoś powie z doświadczenie . Pytam bo jadę z dwójką dzieci więc wolę się wcześniej przygotować
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: nocny lot czarterowy a świadczenia w hotelu (all inclusiv)

To zależy od biura podróży i od hotelu.
Znam przypadek, że znajomi mieli lot dopiero ok 20 i mogli zostawić rzeczy w przechowalni korzystac z wsztkiego jeszcze na zasadach all...
A znam też taki, że do 15 kwitli holu recepcji.

Mam złe wiadomości . Od 10 twoje rzeczy kwitną w holu.
Kwestia hotelu czy je przechowa ,czy nie (zapłacisz za przechowanie)
Wody to się napijesz ,dzieci z łazienki będą korzystać,ale ogólnie
po 10-tej warto "zagospodarować czas " do tej 16 .45.
Ważne jaki to hotel czy w Europie ,czy Afryce i jakie relacje są z obsługą

biuro rainbow tours , bułgaria złote piaski niestety wszyscy z gdańsk lecą jednym nocnym samolotem i tak samo powrót , jeśli chodzi o bagaż to raczej tak myślałam i się potwierdziła trzeba będzie go wszędzie ciągać, najbardziej interesuje czy będzie można jeść przekąski i o napój dla dzieci

raczej nie masz juz wliczonego all inclusive, musisz za wszstko placic.
bagaz wiekszosc hoteli przechowa, czesto tez maja pokoj gdzie mozna skozystac i sie wykapac ale jak z reczniami to juz nie wiem.

Nie mam doświadczenia w tym zakresie jeśli chodzi o to biuro.
Najlepiej jakbyś zapytała ich - przeciez nie pierwszy raz mają taką sytuację ze swoimi turystami.

Rok temu z Itaką w Turcji po zostawieniu bagaży znajomi mogli dalej korzystać z opcji all.

miałam taką sama sytuację, ale tak jak dziewczyny pisały, wszystko zależy od hotelu. byłam z rainbow z bułgarii w słonecznym brzegu, wymeldowanie do 11.00, transfer o 15, przez te 4 godziny siedzielismy co prawda z bagażami ale przy basenie, zjedliśmy obiad, kawa, napoje do oporu, nie było żadnego problemu:)

to wszystko zależy od hotelu. byliśmy też z Rainbowl Tours na wycieczce ale w turcji.
doba hotelowa kończyła się chyba tez o 10 więc do tej godziny musieliśmy opuscić pokój. bagaże zostawiliśmy na recepcji ale mogliśmy korzysać ze wszystkiego. poleżeliśmy i korzystaliśmy jeszcze z basenu, normalnie zjedliśmy obiad ( nawet pracownicy recepcji nam to zaproponowali bo my nie wiedzieliśmy czy nam się należy czy nie). przekąski i napoje z baru przy basenie tez mieliśmy do dyspozycji. także do 17 czas spędziiśmy jeszcze przyjemnie.
natomiast jak jechaliśmy już autokarem na lotnisko to słyszałam z opowiesci innych ludzi, którzy byli w innych hotelach, że jak o 10 kończyła się doba hotelowa to już nie mogli korzystac z niczego :/
może wejdź na jakies forum turystyczne i poczytaj co piszą o twoim hotelu, lub zapytaj się jak to jest gdy kończy się doba hotelowa.
ja dużo info znalazłam na forum http://www.wakacje.pl
udanych wakacji ci życzę :)

można normalnie korzystać

raz mieliśmy tak, że musieliśmy zdać pokój, ale ze wszystkiego mogliśmy korzystać natomiast innym razem trzeba już było płacić. Wszystko zależy od biura i hotelu. Nie rzadko hotele korzystają na późnych lotach, sporo ludzi przedłuża sobie dobę hotelową na swój koszt, szczególnie kiedy ma małe dzieci.

To zależy tylko i wyłącznie od hotelu ale tylko raz miałam taką sytuację, że przy wymeldowywaniu się o 12.00 przecięli mi w recepcji opaskę i żegnaj all inclusive

Inne tematy z forum

Jak nauczyć się prowadzić sklep internetowy (10 odpowiedzi)

Jestem tutaj nowa, także bardzo proszę o wyrozumiałość Pomagam tacie rozkręcić jego biznes...

WAKACJE (49 odpowiedzi)

Troche to temat z gola odmienny niz panujace tu obyczaje, ale jak podsumowywujecie te wakacje ???...