brak dotrzymywania terminów dostarczanych, przez listonosza, listów, rachunków, przesyłek powoduje ,że ja jako klientka innych instytucji takich jak np bank, elektrownia czy gazownia jestem niewiarygodna , bo płacę z opóźnieniem rachunki,najczęściej z odsetkami karnymi, Ten stan rzeczy nie wynika z mojej winy, ale konsekwencje funkcjonowania tej poczty ponoszę tylko ja, bo instytucja jest bezkarna. Na przykład nie otrzymałam rachunku za gaz w październiku 08, jak również rzekomego awizo na monit z gazowni,które niby listonosz zostawił i, co skończyło się odłączeniem licznika i ponownymi procedurami podłączenia i opłaceniem jego zainstalowania na nowo .Na karty bankomatowe wysłane z Gdańska( !)na początku roku 2008 nie doczekałam się w ogóle, tak jak i moja córka ,która na kartę czekała od września 2008 i również się jej nie doczekała Nie wspomnę o notorycznie przeterminowanych kuponach rabatowych, niedochodzących przesyłkach opłaconych z Allegro. Ludzie za to odpowiedzialni powinni ponieść jakieś konsekwencje, bo przez waszą pocztę ludzie tracą pieniądze , nerwy, szansę na pracę, bo listy wysyłane dużo wcześniej informujące o rozmowach kwalifikacyjnych nie dochodzą na czas!!!