nowe 'skrzyżowanie' AK- Łostowicka - nowa łódzka - ONIEMIAŁEM

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
dzisiaj po raz pierwszy przejechałem nowy skrzyżowaniem , przez którego remont były korki przez ostatni rok. Byłem w szoku. Coś mi się obiło o uszy że tam jakaś masakra jest ale postanowiłem sam sprawdzić w świąteczne popołudnie. Żeby zjechać z ulicy wilanowskiej w LEWO na nową Łodzką (teraz Havla) muszę wjechać na AK bo jest nakaz jazdy w prawo. Czyli wjeżdzam na AK, tam muszę odstać jeszcze 3 zmiany świateł, zawracam. przejechałem już 4 skrzyzowania z światłami i jestem w punkcie wyjscia ale tym razem stoję 'w dobrą strunę', odczekuje jeszcze jedno światło i wjeżdżam na Hawla. innymi słowy ludzie którzy mogliby skecić na 1 światłach w lewo muszą odstać 5 różnych świateł, przy okazji wjechać na zakorkowane wiecznie skrzyżowanie AK - Łostowicka i dodatkowo je obciążyć.

Dodam że sporo ludzi zatrzymuje się na chwilę ponieważ widzi zieloną strzałkę w prawo, widzi nakaz w prawo, i zastanawia się co do cholery zrobiło źle, że na nowiutkim skrzyżowaniu nie można skręcić w główną drogę?

kiedy ta fuszerka zostanie naprawiona ?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: nowe 'skrzyżowanie' AK- Łostowicka - nowa łódzka - ONIEMIAŁEM

w Hawla to jedno, skręć z Łostwocikiej w Armii jadąc na Chełm, w piątek o 9:30 20min stałam na swiatłach, bo na jednym max 4 samochody przejadą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie chce Cie martwić kolego, ale ta "fuszerka" nie zostanie raczej naprawiona. tak jak zbudowano tak ma być... fachura od projektu spieprzyła projekt, inni "mądrzy" go zaakceptowali i mamy to, co mamy ...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jadąć Havla od strony Świętokrzyskiej zalicza się wszystkie światła, nawet jak ruch jest niewielki - taka synchronizacja świateł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

""Żeby zjechać z ulicy wilanowskiej w LEWO na nową Łodzką (teraz Havla) muszę wjechać na AK bo jest nakaz jazdy w prawo. Czyli wjeżdzam na AK, tam muszę odstać jeszcze 3 zmiany świateł, zawracam. przejechałem już 4 skrzyzowania z światłami i jestem w punkcie wyjscia ale tym razem stoję 'w dobrą strunę', odczekuje jeszcze jedno światło i wjeżdżam na Hawla. innymi słowy ludzie którzy mogliby skecić na 1 światłach w lewo muszą odstać 5 różnych świateł, przy okazji wjechać na zakorkowane wiecznie skrzyżowanie AK - Łostowicka i dodatkowo je obciążyć.""

A nie możesz pojechać sobie tą Wilanowska od razu w przeciwnym kierunku (w str. "Carrefour'a Expressu") i tam bezproblemowo skręcić sobie w Havla na jednych światłach?
Niektórzy są mistrzami świata w utrudnianiu sobie życia :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jadąc Havla od Świętokrzyskiej powinna być możliwość skrętu w Armii Krajowej (w kierunku Gdańska) ze środkowego pasa (tak jak to było podczas remontu). Skręcać tam można z prędkością, która na pewno nie utrudni jazdy na wprost tym pasem. W tej chwili samochody jadące z Havla muszą "wbić" się na prawoskręt, który jest całkowicie zapełniony samochodami skręcającymi z Wilanowskiej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

Muza musi grać. (2394 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...