nowe śruby do nadkoli

Wymieniałam dziś prawy błotnik w Autku. Jutro czeka mnie lewy (jeśli śruba odpuści).
Przy spasowywaniu błotnika i przykręcaniu śrub nadkola, zauważyłam, że ze starości łatwo je zdeformować łebkiem śrubokręta i w niektórych miejscach gawno trzymają... Nadkola też przechodzone i może dlatego ...
Muszę zamawiać na allegro nowe... czy gdzieś kupię garść stacjonarnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ech...

Niech będzie... po starej znajomości. I nawet nie skomentuję Twojego pytania. Takie dobre serce mam :D

Wróżką nie jestem i nie mam bladego pojęcia, jakie są te Twoje śrubki.

Ale najczęściej są to zwykłe blachowkręty. Rzadziej wkręty metryczne.

Jedne i drugie kupisz w sklepie ze śrubkami.

Najcześciej nazywa się "metalowy". W markecie budowlanym też jest szansa. Wystarczy wziąć w łapkę i pokazac panu w sklepie, co potrzebujesz.

Może się zdarzyć, że śrubka jest jakaś nietypowa. Wówczas kupisz ją w sklepie ze śrubkami do aut. Najczęściej nazywają się "motoryzacyjne".

Jeśli śrubki ci nie trzymają, to pozostaje kwestia, dlaczego?

Czy nie trzymają się same z siebie, czy nadkole przez nie przełazi na wylot?

W tym drugim przypadku kupujesz takie same, jak masz w łapce, ale z większymi łbami. "Talerzowe" się nazywają. Lub zakładasz podkładki. Pan w sklepie ci je dobierze.

Jeśli śrubki nie trzymają się same z siebie, to najczęściej trza wymienić takie małe kwadratowe p***rygały z blaszki w miejscach, w które wchodzą śrubki. Często jest to blaszka z plastikiem.

Bierzesz jeden do łapki i jedziesz do "moryzacyjnego"

Czy powyższe jest wystarczająco jasne? ;>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki badyl :)

Po dniu gmerania w kluczach i szorowaniu paznokci tylko sprawdziłam w necie czy są na allegro...

Chodzi mi bardziej o te "p***rygały z blaszki". Jestem niecierpliwa ale i dbam o detale więc przy okazji wyjazdu do "miasta" kupię co trzeba.

Niechętnie opuszczam krzaki.

Ps

Nie zamierzam konsultować się z żadnym chłopem w realu. Większość to typ wdr ;)

Dawanie mu z liścia w myślach to mało...

Nie wiem czemu to robię, ale widocznie mam Dzień Dobroci Dla Babsztyli - w MetalMot Gdańsk Oliwa poszukaj.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda, że otaczasz się "Babsztylami" a nie Kobietami.
Zaczekam aż będziesz miał dzień dobroci dla lukrecji.

Ps
Gdzie mi do Oliwy? Jeszcze tam mnie nie było...
Listonosz i Kurier to ostatnio moje ulubione towarzystwo.

I żeby nie było... tak mnie wku...ły dwie rozmowy z tzw. fachowcami (rodzaju męskiego) ws wymiany tych błotników, że postanowiłam sama się sponiewierać.
Jak można tyle marudzić, wydziwiać...?! Szok! :(((

Zuch dziewczynka;-) podziwiam a w razie problemu służę fachowa rada ( pomocą) pozdrawiam;-)

Jaka marka? Znam dobry serwis, który posiada wszelkie takie drobnostki, ale nie wiem, czy obsługują Twoją markę (brak informacji z Twojej strony). Rzuć okiem lub skontaktuj się z nim http://good-goods.pl/

Inne tematy z forum

Czy warto kupić używane auto w bardzo niskiej cenie? (8 odpowiedzi)

Znalazłem samochód, który mi się podoba. Specyfikacja taka, jak chciałem, przebieg w miarę niski,...

Tani bezproblemowy przeglad auta gdzie w Gdansku? (30 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku zrobię tani bezproblemowy przegląd auta?

Hyundai ix35 czy Kia sportage (8 odpowiedzi)

witam! zastanawiam się nad kupnem nowego auta. Nie wnikając w szczegóły, które auto byście...